internet ADSL online.nl PROBLEM! |
Autor |
Wiadomość |
adasko20
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 12:08 pm internet ADSL online.nl PROBLEM!
|
|
|
zamowilem internet w t-mobile. Snel Internet Online czy cos takiego. po fakcie sie dowiedzialem ze to jest na gniazdko tel. ale to szczegol. no i w piatek dostalem modem. podlaczam i brak sygnalu DSL. mam podejrzenie ze kabel jest walniety. bo ta cala puszka gdzie dochodzi gruby czarny kabel i wychodzi z niej kabel tel ktory idzie do gniazdka jest niezle sfatygowana. druga opcja jest taka ze jeszcze nie puscili sygnalu bo modem mial planowo przyjsc w pon [czyli jutro] i na aktywacje kazali czekac ze 2 dni. dzwonilem do BOK z online.nl ale Pan ktory odebral nie raczyl porozmawiac ze mna po angielsku. a holenderskiego poki co nie znam. kontrakt jest na rok. ale jakos nie usmiecha mi sie placic za cos z czego nie bede korzystal. jak myslicie wstrzymac sie do srody czy od razu w poniedzialek isc do punktu t-mobile gdzie podpisywalem umowe i powiedziec jaki jest problem? ps. modem chyba dziala bo moge normalnie z lapka sie podlaczyc przez wifi tyle ze wyswietla mi sie [brak dostepu do internetu].
juz pomijam fakt ze jak polacze sie z modemem to kaze mi podac jakas nazwe uzytkownika i haslo. i nie mam tu na mysli zadnych zabezpieczen typu WPA bo juz jestem polaczony. poprostu otwiera mi sie przegladarka "dsldevice.lan" Thomson Gateway. ? czy ktos wie skad moge wziac to cale haslo i nazwe uzytkownika. aha i plytka instalacyjna online.nl nie chce mi sie zainstalowac. mam windows 7 i chyba to jest problem. |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 7:57 pm
|
|
|
adasko20, jak juz podlaczysz modem i a modemie beda wszystkie lapki swiecily sie na zielono to jest polaczenie z netem. Ja tez mam W7 i nic nie trzeba instalowac.
Poprostu jak prosi ciebie o haslo it to z tylu Thomson masz kody jeden z nich trzeba wpisac i nic wiecej . Juz nie pamietam ktory bo to tak dawno mylo .
u mnie polaczenie z netem bylo w dzien jaki podany byl w mailach i loscie od nich.
Wiec nie zostaje ci nic innego jak czekac do jutra . |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
adasko20
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 11:16 pm
|
|
|
tyle,ze u mnie nie mruga nawet ta lampka "broadband" czy cos...a niby chyba powinna. ? |
|
|
|
|
kuntjesquad
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 7:41 pm
|
|
|
zobacz date kiedy bedziesz mial dostawe,podali ci to dokladnie od jakiej godziny nawet,takze sprawdz dobrze i czekaj cierpliwie,ja nawet nie placilem za kilka dni tylko byl za darmo ,z tego co piszesz to wszystko bedzie dzialac,ja tez sie denerwowalem ale sprawdzilem dokladnie i bylo jak napisali |
_________________ w pół do jumy |
|
|
|
|
adasko20
|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 7:54 pm
|
|
|
modem odebralem juz w piatek. a planowo na stronce jest napisane ze dostawa powinna byc dzis. tak wiec czekam caly dzien az sie status zamowienia uaktualni ze sygnal jest podany czy cos. ale nic sie nie dzieje poki co. facet w punkcie t-mobile mowil ze oni maja czas 2 dni na aktywacje. wiec nic mi nie pozostaje jak poczekac jeszcze te 2 dni.
[ Dodano: Sro Sty 05, 2011 9:07 am ]
no i tak jak przypuszczalem. aktywacja juz jest a ja nadal nie mam sygnalu dsl w gniazdku. tak wiec cos w kablack jest popieprzone. probowalem juz na wszystkie sposoby kabelki podlaczac w tej puszce skad wychodzi kabel tel. i nic. juz normalnie mam dosyc. ma ktos jakis pomysl? |
|
|
|
|
Kasiucha
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 10:11 am
|
|
|
ja też mam ten internet, hasło i login dostałam listownie, jak również informację od kiedy będzie włączony. |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 2:38 pm
|
|
|
adasko20 napisał/a: | no i tak jak przypuszczalem. aktywacja juz jest a ja nadal nie mam sygnalu dsl w gniazdku. tak wiec cos w kablack jest popieprzone. probowalem juz na wszystkie sposoby kabelki podlaczac w tej puszce skad wychodzi kabel tel. i nic. juz normalnie mam dosyc. ma ktos jakis pomysl? | jedyna rada, to skontaktować się z pomocą techniczną. ja też miałam problemy z podłączeniem internetu, co prawda z Telfort. Zadzwoniłam do tej pomocy, zamówiłam montera, przyszedł i okazało się, że coś nie działa na linii po drodze z jakiegoś punktu dostępowego do mnie. Linia należy do KPN, ale Telfort się z nimi skontaktował i wszystko załatwili. |
|
|
|
|
adasko20
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 4:05 pm
|
|
|
Mam dokladnie ten sam problem. Cos na lini jest nie tak. Czekam na kontakt od montera. A tak wogole to jak Ci to naprawili? Rozkopywali Ci pol podworka czy jak? Nie mam pojecia jak to si? odbywa w duzych miastach. Tym bardziej w holandii?! |
_________________ W kupie siła , bo gówna nikt nie ruszy ! xD |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 12:36 pm
|
|
|
naprawili to jakoś zdalnie, albo może wiedzieli w którym miejscu jest ta linia zepsuta (nie u mnie tylko gdzieś po drodze) i to wymienili. tak mi się wydaje, bo miałam umówione spotkanie chyba w poniedziałek między 10-11, więc się ubrałam i czekam i czeeekam, a tu pan z KPN zadzwonił tylko, że mam zresetować modem i zobaczyć czy działa. no i działało |
|
|
|
|
adasko20
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 11:32 am
|
|
|
zamowilem tego montera za 90e...i jakos doczekac sie Go nie moge. czekam na jakis kontakt juz prawie tydzien i nic. :S
[ Dodano: Czw Sty 13, 2011 4:04 pm ]
a wiec dzis wkoncu podlaczyli mi internet, myslalem ze to bedzie koniec problemow. ale jednak nie. ten net mi strasznie wolno dziala. gorzej niz 1mb z TPSA. . moze cos trzeba skonfigurowac w modemie czy cos? modem/router to Thomson TG712. |
_________________ W kupie siła , bo gówna nikt nie ruszy ! xD |
|
|
|
|
paules
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 11:46 am
|
|
|
adasko20,
WITAM!!!
MAM PYTANIE ODNOSNIE TEGO INTERNETU T-MOBILE,
CZY JEST WYMAGANE PODLACZENIE DO TELEFONU (KPN) CZY COS W TYM STYLU,
JAK TO WOGOLE WYGLADA I DZIALA ,
z gory dzieki i pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 11:49 am
|
|
|
tak musisz miec dzialajace gniazdko tel .nie musisz miec kontraktu z KPN zeby miec tel i/lub internet np z telfortu ,online czy innego dostawcy . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
olajasica
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 3:49 pm
|
|
|
Witam , mam internet z KPN , jestem teraz w Polsce i przy okazji chciałbym kupić tu router N 300 Mb/s , bo w Holandii mam stary z KPN 54 Mb/s. I tu pytanie czy wystarczy kupiuć router DSL czy musi być to router+modem ADSL . |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 3:51 pm
|
|
|
pewnie w starym routerze masz wbudowanego switcha (albo chociaz jeden port ethernet). jezeli tak, to podlaczysz nowy access point/router po kabelku do starego. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|