Przesunięty przez: Gochna H Śro Maj 12, 2010 8:05 pm |
zlamalem noge ,biuro nie powiadomilo UWV |
Autor |
Wiadomość |
Maraz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 12, 2010 4:47 pm zlamalem noge ,biuro nie powiadomilo UWV
|
|
|
Witam!!! mam takie pytanie, zlamalem noge w dzien wolny od pracy. biuro pobiera odemnie co t ydzien 20 euro na ubezpieczenie. co w takiej sytuacji powinienem zrobic??? zglosic samemu do UWV ta sprawe, bo biuro jak widze nie kwapi sie do tego, gdyz od wypadku uplynelo juz ponad dwa tygodnie. i co najwazniejsze czy nalezy mi sie jakas wyplata chorobowego??? |
|
|
|
|
bati3
Gaduła
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 6:01 am
|
|
|
bedac zatrudniony przez uitzendburo placisz normalnie jak kazdy ubezpieczenie pracownicze (osobno poza zdrowotnym) jezeli biuro nie zglasza cie do uvw to masz pazre opcji
policja
ombudsman
uvw |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 7:50 am
|
|
|
Jesli biuro cie nie melduje to zglos sie sam do UVW powiedz jaki problem .
Napewno bedziesz musial zglosic sie osobiscie z kopia kontraktu , dowdem itd.
Mozesz tez zadzwonic do UVW-ziekte tel :09009294 a tam naswietlic sprawe .
Maraz napisał/a: | czy nalezy mi sie jakas wyplata chorobowego??? |
tak dostaniesz od UVW 70 lub 75 % od sredniej twoich zarobkow z ostatnich miesiecy.
Wyslija list polecony do biura z zapytaniem o podanie powodu dla jakiego ciebie nie zglosili w UVW . oraz ze samzglosiles w UVW swoja chorobe . Napisz tez ze jesli nie dostaniesz wyplaty chorobowego za zeszlae dwa tygodnie pociagniesz ich jako winnych calej sytuacji do finansowej odpowiedzialnosci. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Maj 13, 2010 7:52 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|