Wizyta u ginekologa. |
Autor |
Wiadomość |
janaa
Poczatkujacy Janaa
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 1:04 pm Wizyta u ginekologa.
|
|
|
Witam! Mam pytanie skierowane do dziewczyn. Musze isc do ginekologa ale mam problem z wytlumaczeniem mojego problemu. Kilka lat temu w Polsce po porodzie mialam wykonany zabieg usuwania nadzerki. Wszystko bylo w porzadku ale teraz chcialabym udac sie na kontrol. No i mam problem ze slowem nadzerka. Szukalam w slownikach ale nie moge znalezc medycznego terminu. Moze ktoras z Was wie jak brzmi to w jezyku holenderskim? Z gory dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
asik83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 3:11 pm
|
|
|
po ang nadzerka to Erosion (wg slownika medycznego), moze tak bedzie latwiej znalezc slowko |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 7:51 pm
|
|
|
Witam,Ja byłam juz nie raz na badaniach ale u lekarza rodzinnego.Pierwszy raz spytalam
o to ze chciałabym zrobic wyniki no i sprawdzic ...i powiedziano mi zebym sie umowila na druga wizyte w tym celu .Poszłam i na miejscu pobrali mi próbki itd.Mysle ze nie musisz isc do ginekologa ....Pozdrawiam |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 10:14 pm
|
|
|
w holandii jest troche inny system niz w polsce...
tutaj idzie sie do lekarza rodzinnego... i on jesli jest taka potrzeba da ci skierowanie do ginekologa... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 10:15 pm
|
|
|
erosie - po holendersku |
|
|
|
|
janaa
Poczatkujacy Janaa
|
Wysłany: Śro Sie 24, 2011 9:06 pm
|
|
|
Wiem, że muszę iść najpierw do rodzinnego aby otrzymać skierowanie do ginekologa. Mieszkam tu prawie dwa lata, językiem posługuję się w stopniu komunikatywnym ale rodzinnemu też muszę wytłumaczyć po co mi skierowanie. Tylko miałam właśnie problem z tym jednym słówkiem...
Dziękuję za pomoc! |
|
|
|
|
|