Gwarancja w komisach |
Autor |
Wiadomość |
markoo01
Poczatkujacy Kasia
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 4:39 pm Gwarancja w komisach
|
|
|
Kupiłem samochód w komisie 3 tyg temu . Komis ma strone internetową na której jest zaznaczone że udzielają gwarancji na swoje samochody .
Niestety po przejechaniu ok 600 km strzelił mi pasek rozrządu - wtajemniczonym nie muszę chyba pisac z czym to się wiąże - koszt naprawy ok 500 euro jak dobrze pojdzie . Pytanie moje brzmi ........Czy mam szanse skorzystac z gwarancji udzielanej w komisie ? Na jakiej zasadzie działa taka gwarancja ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 5:00 pm
|
|
|
markoo01, o ile jest gdzies napisane ze jest gwarancja to jest napisane na jak dlugo i w co sie w nia wlicza .
Ale jestem prawie na 100 % pewna ze pasek nie wchodzi w gwarancje . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Maj 21, 2010 5:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 5:06 pm
|
|
|
znajomemu na gwarancji w komisie zmienili akumulator i tarcze hamulcowe z klockami. Zadzwon do tego komisu i sie zapytaj. Jak ci walnal rozrzad po paru km to moim zdaniem na 100% powinni to naprawic. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 7:22 pm
|
|
|
jak kupowalem auto i chcialem BOVAG - gwarancje to musialem wziac u nich kompletny serwis auta.
Za €1000 (gwarancja) dostalem:
- 2 nowe opony
- spryskiwacz xenona
- panel klimy
- przelacznik zespolony
i jak auto byloby w okolicy wymiany rozrzadu to jeszcze rozrzad. Ale trzeba bylo za to doplacic - nie bylo w cenie auta (mimo, ze w ogloszeniu byla ikonka bovag) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pią Maj 21, 2010 7:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
markoo01
Poczatkujacy Kasia
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 6:25 pm
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi .....A teraz ku przestrodze wszystkim polakom Zadzwonilismy do komisu z zapytaniem o gwarancje zakupionego u nich auta . Niestety pan odpowiedzial ze nie dostalismy gwarancji bo nie prosiliśmy o nią . Mimo ze na stronie internetowej ich firmy pisze jak byk że mają okazyjne auta z gwarancją . Poza tym kupując u nich autko , swoje stare zostawiliśmy w rozliczeniu . Wyobrażcie sobie nasze zdziwienie jak na stronie je zobaczyłem z przebiegiem 119 tys km !!!!a na serio miał 209 tys . No to nie chce myślec ile ma naprawde przebiegu nubira ktorą wlasnie od nich wzielismy . Uwaga na komisy !!!! Czasem lepiej jest doplacic i miec spokój . Teraz naprawa kosztuje mnie 700 euro z tym ze czesci sam sobie sprowadze . Masakra |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 6:31 pm
|
|
|
daj jeszcze namiar na ten komis, bo faktycznie warto na niego uwazac |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 6:41 pm
|
|
|
a nie wiesz czy komis jest czlonkiem BOVAG ?
jesli nalezy mozesz zawsze porozmawia i powiedziec ze jesli nie zrobia ci tego rozrzad to ich ze zglosisz ich oszstwa w BOVAG a pozatym ze wiesz ze odkrecaja km i ze mozesz udowodnic wiec albo i reperja albo zglaszasz na policje i do BOVAG. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
markoo01
Poczatkujacy Kasia
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 7:12 pm
|
|
|
http://www.autobedrijfgdamen.nl/ Uważajcie na nich
[ Dodano: Sob Maj 22, 2010 8:41 pm ]
A udowodnic moge że przekręcają liczniki . Bo mam dokument z pierwszego przeglądu , zostawionego u nich autka . Na dokumencie mam 194 tys przebiegu a teraz autko ma dziwnym trafem 119 tys . No cóż okazało sie że .....mądry polak po szkodzie . |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 9:19 am
|
|
|
baileys napisał/a: | a nie wiesz czy komis jest czlonkiem BOVAG ?
jesli nalezy mozesz zawsze porozmawia i powiedziec ze jesli nie zrobia ci tego rozrzad to ich ze zglosisz ich oszstwa w BOVAG a pozatym ze wiesz ze odkrecaja km i ze mozesz udowodnic wiec albo i reperja albo zglaszasz na policje i do BOVAG. |
A moze tylko blad we wpisywanu przebiegu?
Zreszta przekrecenie licznika wyjdzie w NAP
Przy autach w tym komisie nie widze ani NAP (w miare pewnosc, ze nikt nie grzebie przy liczniku) ani BOVAG (organizacja zrzeszajaca komisy). |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Maj 23, 2010 9:23 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tdsmaniak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 12:39 pm
|
|
|
ten komis to akurat jeden z lepszych "krętaczy" w Bredzie.
Pytanie czy ktoś robił NAP akurat dla tego auta - jeśli dobrze pamiętam to nie jest obowiązkowe. |
Ostatnio zmieniony przez tdsmaniak Nie Maj 23, 2010 12:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 12:52 pm
|
|
|
tdsmaniak napisał/a: | ten komis to akurat jeden z lepszych "krętaczy" w Bredzie. | Maja do sprzedania auta 15-16-letnie z przebiegiem 100-140 tys. |
|
|
|
|
oklat
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 3:02 pm
|
|
|
Jak kupuje się sam.bez NAP to takie kilometry są.Za gwarancje się płaci dodatkowo.Za przegląd także.Sprawdzenie w NAP koszt paru Euro. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 5:23 pm
|
|
|
Dokladnie €2.5 |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 5:24 pm
|
|
|
Mathnl napisał/a: | tdsmaniak napisał/a: | ten komis to akurat jeden z lepszych "krętaczy" w Bredzie. | Maja do sprzedania auta 15-16-letnie z przebiegiem 100-140 tys. |
Oczywicie, ze takie auta sa. Ale takie auta sa drogie. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 7:12 pm
|
|
|
W Holandii cena auta w dużej mierze zalezy od przbiegu a nie od rocznika samochodu.Tak więc jeśli kupiliscie auto i potem okazuje się że miał przekręcony licznik radziłbym iść z tym na policję i do sądu.Albo chociaż postraszyć tym sprzedawcę.Bo autohandel to nie komis.Sprzedający auta najpierw kupują a potem je sprzedają,biorą więc na siebie odpowiedzialność za te samochody. |
|
|
|
|
|