wybory prezydenckie |
Autor |
Wiadomość |
mruk84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 10:09 am wybory prezydenckie
|
|
|
Siema!
Pewnie poruszam coś co już było, ale zbliża się dobra okazja, żeby odświeżyć -
Co trzeba zrobić żeby móc zagłosować w wyborach w Holandii.
Thx |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 10:11 am
|
|
|
googli nie masz?
http://www.polishplace.pl...-zagranica-1670 |
|
|
|
|
mruk84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 11:23 am
|
|
|
Myślałem, że forum jest od tego żeby sobie pogadać. Ale luz. Do googli mam nielegalny skrót na pulpicie. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 11:24 am
|
|
|
mruk84, czemu nielegalny? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mruk84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 11:33 am
|
|
|
Pracuję w serwisie komputerowym i raz klient przysłał prośbę, czy po reinstalce mogę mu zrobić skrót do googli na pulpicie, bo poprzedio ktoś mu zrobił nielegalnie (za opłatą) Uwielbiam ten kraj |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 8:54 pm
|
|
|
mruk84 napisał/a: | Pracuję w serwisie komputerowym i raz klient przysłał prośbę, czy po reinstalce mogę mu zrobić skrót do googli na pulpicie, bo poprzedio ktoś mu zrobił nielegalnie (za opłatą) Uwielbiam ten kraj |
Urban legend |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:20 pm
|
|
|
LeGolasik, ja tam mu wierze nie takie rzeczy widzialem i slyszalem (osobiscie, zeby nie bylo) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
mruk84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 10:31 am
|
|
|
mogę kontynuować, tylko trzeba przenieść wątek...
o kliencie który przysłał komputer żeby mu zmienić datę w systemie, albo o takim co przez przypadek zostawił go na gazie zamiast czajnika (komputer przeszedł wszystkie testy, covery wymieniłem mu gratis ), itd, itp...
a to tylko sam wierzchołek góry |
|
|
|
|
ginger
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Wiek: 47 Dołączyła: 28 Wrz 2008 Posty: 79 Skąd: Noorden
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 9:51 pm
|
|
|
wracając do tematu
W związku z wyborami Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, zarządzonymi na dzień 20 czerwca 2010 roku, Wydział Konsularny Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej w Hadze informuje o warunkach udziału w głosowaniu w obwodach głosowania utworzonych na terytorium Królestwa Niderlandów.
Zasady udziału w głosowaniu w wyborach Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, w tym obwodach głosowania utworzonych za granicą i na polskich statkach morskich, określone są ustawą z dnia 27 września 1990 roku o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 2000 roku Nr 47, poz. 544, z późn. zm.)
Prawo udziału w głosowaniu (prawo wybierania) w wyborach Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej ma obywatel polski, który:
- najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat,
- nie został pozbawiony praw publicznych prawomocnym orzeczeniem sądu,
- nie został ubezwłasnowolniony prawomocnym orzeczeniem sądu,
- nie został pozbawiony praw wyborczych prawomocnym orzeczeniem Trybunału Stanu.
- Wyborca jest wpisywany do spisu wyborców. Można być wpisanym tylko do jednego spisu.
W Królestwie Niderlandów spisy wyborców sporządza Konsul RP w Hadze.
W wyborach Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, na terytorium Królestwa Niderlandów zostaną utworzone dwa obwody głosowania. Obwodowe komisje wyborcze będą miały swoje siedziby w:
1. Ambasadzie Rzeczypospolitej Polskiej w Hadze
Alexanderstraat 25, 2514 JM Den Haag
Tel.: +31 70 7990 130
2. Polskim Domu w Brunssum
Schinvelderstraat 19A 6441 TE Brunssum
Tel.: +31 45 5253821
Głosowanie odbędzie się w godzinach od 6:00 do 20:00 :
I TURA - dnia 20 czerwca 2010 roku
II TURA - dnia 4 lipca 2010 roku (w przypadku, gdy żaden z kandydatów nie zdobędzie ponad 50% ważnych głosów w I turze wyborów).
GŁOSOWANIE W KRÓLESTWIE NIDERLANDÓW
Wyborca stale zamieszkały w Królestwie Niderlandów oraz wyborca stale zamieszkały w Polsce, a przebywający czasowo w Królestwie Niderlandów w celu wzięcia udziału w głosowaniu powinien złożyć do Konsula RP w Hadze wniosek o wpisanie do spisu wyborców w obwodzie utworzonym na terytorium Królestwa Niderlandów. Wniosek składa się ustnie, pisemnie, telefonicznie, telefaksem lub pocztą elektroniczną. We wniosku podaje się:
- siedzibę obwodowej komisji wyborczej, w której wyborca będzie głosował (Haga lub Brunssum),
- nazwisko i imiona,
- imię ojca,
- datę urodzenia,
- adres zamieszkania wyborcy w Polsce (w odniesieniu do osób przebywających czasowo w Królestwie Niderlandów) lub adres zamieszkania wyborcy w Królestwie Niderlandów (w odniesieniu do osób zamieszkałych na stałe w Holandii),
- numer ważnego polskiego paszportu lub dowodu osobistego, miejsce i datę jego wydania.
Wszystkie zgłoszenia do wpisania na listy wyborców w obu obwodach głosowania należy kierować do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Hadze:
Tel.: +31 70 7990 128 lub 130
Fax: +31 70 7990 147
E-mail: [email protected]
najpóźniej w trzecim dniu przed dniem wyborów, tj. do dnia 17 czerwca 2010 roku włącznie.
cytat ze strony
http://www.haga.polemb.net/index.php?document=244 |
_________________ Kobiety są największa mniejszością |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 9:27 am
|
|
|
ginger napisał/a: | Wniosek składa się ustnie, pisemnie, telefonicznie, telefaksem lub pocztą elektroniczną. |
No wlasnie bylem ostatnio w ambasadzie i pytalem pania w okienku o to, bo wczesniej czytalem, ze mozna sie zarejestrowac telefonicznie. Tamta pani mi powiedziala, ze trzeba jednak wypelnic wniosek, wiec to ustne/telefoniczne skladanie cos w naszej ambasadzie nie za bardzo chyba dziala. Za to zapytalem, czy mozna ten wniosek przeslac poczta, to pani potwierdzila. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 9:31 am
|
|
|
do wyborow parlamentarnych rejestrowalem sie wysylajac e-mail. teraz tez sie tak da:
Cytat: | Wyborca stale zamieszkały w Królestwie Niderlandów oraz wyborca stale zamieszkały w Polsce, a przebywający czasowo
w Królestwie Niderlandów w celu wzięcia udziału w głosowaniu powinien złożyć do Konsula RP w Hadze wniosek o wpisanie do spisu wyborców w obwodzie utworzonym na terytorium Królestwa Niderlandów. Wniosek składa się ustnie, pisemnie, telefonicznie, telefaksem lub pocztą elektroniczną. We wniosku podaje się:
siedzibę obwodowej komisji wyborczej, w której wyborca będzie
głosował (Haga lub Brunssum),
nazwisko i imiona,
imię ojca,
datę urodzenia,
adres zamieszkania wyborcy w Polsce (w odniesieniu do osób przebywających czasowo w Królestwie Niderlandów) lub adres zamieszkania wyborcy w Królestwie Niderlandów
(w odniesieniu do osób zamieszkałych na stałe w Holandii),
numer ważnego polskiego paszportu lub dowodu osobistego, miejsce i datę jego wydania.
Wszystkie zgłoszenia do wpisania na listy wyborców w obu obwodach głosowania należy kierować do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Hadze:
Tel.: +31 70 7990 128 lub 130
Fax: +31 70 7990 147
E-mail: [email protected]
najpóźniej w trzecim dniu przed dniem wyborów, tj. do dnia
17 czerwca 2010 roku włącznie. |
zrodlo: http://www.haga.polemb.net/index.php?document=244 |
Ostatnio zmieniony przez zaq Wto Maj 18, 2010 9:32 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ginger
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Wiek: 47 Dołączyła: 28 Wrz 2008 Posty: 79 Skąd: Noorden
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 9:26 am
|
|
|
Właśnie dostałam e-maila zwrotnego z ambasady z prośbą o uzupełnienie danych o pesel i adres w Polsce.
Podali mi też stronkę do rejestracji na stronie internetowej.
https://wybory.msz.gov.pl/ |
_________________ Kobiety są największa mniejszością |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 11:13 am
|
|
|
ja dostalem 2 zwrotne i ciagle cos jeszcze chcieli ale za 3-cim razem sie udalo wiec do zobaczenia 20 czerwca RODACY do Wyborow marsz!!! |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy Wiek: 40 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 2:31 pm
|
|
|
Latwiej przez ta strone Znaczy sie wszystko za jednym zamachem i jak zrobimu dobrze to dostajemy potweirdzenie |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
|
|
|
|
C1908
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 9:46 pm
|
|
|
jeśli dostaniemy to potwierdzenie na maila to już jest wszystko i można 20.06 śmiało śmigać do punktu głosowania? czy też trzeba czekać na jakiś list potwierdzający? sorry nie wiem, to mój debiut a nie chciałbym w dniu wyborów zostać odesłany z niczym. |
_________________ Nic co łódzkie nie jest mi obce |
|
|
|
|
|