NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Urządamy urodziny dziecka...
Autor Wiadomość
Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 3:22 pm   Urządamy urodziny dziecka...

W Polsce zaprasza się koleżanki i kolegów, szykuje się jakieś smakowitości (czytaj chipsy, cukierki, lody i inne) a potem w większości przypadków pozostawia dzieci samym sobie żeby się bawiły. Słyszałam też o przypadku urządzania urodzin w MacDonalds - jakieś zestawy Happy Meal, Coca-cola i występy clowna.
A jak jest tutaj?
Moja córka miała iść do koleżanki z grupy na urodziny ale niestety rozchorowała się. Zaniosła tylko prezent i przeprosiła ze nie przyjdzie. Teraz ja powinnam coś zorganizować na jej urodziny, ale zupełnie nie mam pojęcia co i jak się do tego zabrać.
Jest mi dużo trudniej po urodziny wypadają w tygodniu a zorganizowanie tego w sobotę nie wchodzi w grę.
Może macie jakieś własne doświadczenia w tym temacie? Napiszcie.
Pozdrawiam :039:
Jutro będzie lepszy dzień

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 4:29 pm   

Z mojego doswiadczenia ostatnio cotygodniowego jest tak:
Zapraszasz dzieci , podajesz torta , a pozniej jedziesz na jakis plac zabaw pod dachem - u nas(Utrecht) jest to Kidzcity, albo nad jezioro ,bierzesz ze soba jakies przekaski i to wszystko.
Ostatnio nasz syn prawie co tydzien od jakiegos dluzszego czasu bywa na urodzinach i scenariusz ten sam :031:
Dodam tylko ,ze przewaznie taka imprezka trwa okolo 4,5 godziny-Moja wyliczona srednia :030: Najwazniejsze,zeby dzieci sie dobrze bawily.
Pozdrawiam i powodzenia
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Nie Lip 06, 2008 4:31 pm, w całości zmieniany 1 raz  

AnnaW 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 5:09 pm   

Z tego co ja wiem, czesto rodziny organizuja rozne zabawy, gry, wspolne pieczenie ciastek, czy knutselen (tj. naklejanie koralkow na lusterka, pudelka, itd itp.) Dla chlopcow popularene sa party piratow, dla dziewczynek jakies przebieranki, itd.
Duzo mozna by wymieniac, po pomysly najlepiej poszperac w google, np tu:
http://www.kidsfeestje.nl/ rozne pomysly jak zajac dzieciom czas.

A latwiejszym sposobem moze byc na przyklad kids playground, kupujesz picie, fytki, placisz wstep i party z glowy :)
tu link:http://www.kidsplayground.nl/
...lub np: zoo - tez dobry pomysl!

aneta 23 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 9:38 pm   

Za miesiąc czekają mnie 6 urodziny mojego synka i nie mam pomysłu na oryginalne urodziny.
Pomożecie? Mam nadzieje, że posypią się propozycje :020:

Znalazłam to http://www.sealife.nl/local/birthdays.php

Co o tym sądzicie?

Hera 
MODERATOR
Hera

Wysłany: Śro Lip 07, 2010 9:42 pm   

Gdy mój syn mial 10-te urodziny zabrałam 5 dzieci do Spoorwegmuseum w Utrechcie - było warto:)

http://www.spoorwegmuseum.nl/

Mozna zamówić u nich organizacje urodzin, ale nas było troszkę za mało :)

Polecam dzieciom i dorosłym - kolejka podziemna, wyprawa do przeszłości, malowanie twarzy itp.
Ostatnio zmieniony przez Hera Śro Lip 07, 2010 9:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

aneta 23 
Gaduła

Wysłany: Śro Lip 07, 2010 9:46 pm   

Hera ja szukam czegoś bliżej Hagi

Hera 
MODERATOR
Hera

Wysłany: Śro Lip 07, 2010 9:53 pm   

Myślę ze niepotrzebnie - pociąg dowiezie was prosto do Spoorwegmuseum:)

Sealife to fajne miejsce, ale osobiście polecam Spoorwegmuseum.
No chyba ze chcesz ich zabrać do Madurodam :)

aneta 23 
Gaduła

Wysłany: Śro Lip 07, 2010 10:13 pm   

Dzięki Hera :038:
Pomyślę jeszcze nad Madurodam :)
Wolę coś na miejscu, bo mam jeszcze 2,5 letniego synka, który jest ciekawy świata i lubi mamie zniknąć z oczu, do tego z 5-7 dzieci w wieku 6 lat ...
Ostatnio zmieniony przez aneta 23 Śro Lip 07, 2010 10:15 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 2:21 pm   

aneta, a little gym albo kidsplayground? czy juz za duzy jest na to ? :)

http://www.thelittlegym-eu.com/nl
to kosztuje o ile dobrze pamietam 250 euro za 15 dzieci tylko sama musisz zorganizowac snacks

http://www.kidsplayground.nl/
swietne miejsce dla wiekszych dzieci

albo jesli chcesz na swiezym powietrzu to tutaj
http://www.bowlingwesterpark.nl/index.php/home

naprawde jest duuuzo miejsc na urodzinowe przyjecie tylko musisz zdecydowac co dokladnie chcecie robic... niedano bylismy na urodzinach 5latki, urodziny byly w domu ale ze jest duzy ogrod i byla tam trampolina i nadmuchiwany zamek do skakania, piaskownica to dzieci tam spedzaly caly czas. Przyjecie trwalo 2 godziny, pierwsza czesc dzieciaki spedzily w domu/ogrodzie a pozniej przyszedl klaun i prZez godzIneke je zabawial roznymi histroiami, gigami robil zwierzatka etc z balonow. Pozniej byl tort i dzieci poszly do domu. Terwalo to 2-3 godziny, dzieci mialy soczki, chekolade w kartonikach do picia, chipsy, paluszki, ciasteczka do jedzenia i deserek z owocami (mix ah deserkow z dodatkiem owocow). Na odchodne dostaly malutkie pakieciki ze slodyczami.

Ja jestem w trakcie szukania miejsca na urodziny mojej corki i zapewne zrobimy je w balloriq w zoetemeer.

martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Wysłany: Czw Lip 08, 2010 2:41 pm   

aneta 23 wczoraj bylam w ziud parku i akurat byla imprezka urodzinowy zaraz kolo placu zabaw rodzice mieli namiot,powiesili balony i naprawde ladnie to wygladało,ja w tamtym roku tez robilam ur corki w parku w tym pogoda nie dopisala i robilam w domu:)pozdrawiam i udanej imprezki zycze

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 4:33 pm   

aneta 23... polecam the little gym... chodze tam z moim rocznym synkiem... oczywiscie sa rozne grupy... generalnie dzieci do 12 lat chodza tam na gimnastyke...

mozna sie zapisac na dramowa probna lekcje

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Czw Lip 08, 2010 6:37 pm   

aneta jeszcze cos przypomnialam sobie, mozesz zrobic originalne party w kinie... http://www.pathe.nl/spuim...e=N&cat=Feestje

moja corka ma 3 lata i bardzo lubi chodzic do kina i naprawde nie marudzi i oglada film do konca. jedynie na co radze zwrocic uwage to ze gdy bylismy na filmie 3d to nie chciala zakladac okulary a wlasciwie to spadaly jej z nosa.. ale widze ze urodzinowe party nie bierze od uwage 3d tylko normalny film. i tak patrzac na ceny to wcale tak drogo nie jest

aneta 23 
Gaduła

Wysłany: Pią Lip 16, 2010 9:02 am   

Bardzo dziękuję wszystkim za propozycję, zastanawiam się nad sealife i the little gym, nie wiem co wybrać. Biorę też pod uwagę, że mój młodszy synek 2,5l. nie będzie się dobrze bawił w the little gym, bo tam są zajęcia przygotowane w zależności od wieku.
Możecie mi powiedzieć ile kosztuje taki wstęp urodzinowy za 1 dziecko, bo nie znalazłam na ich stronie.
Chyba pierwsza myśl najlepsza i zdecydujemy się jednak na sealife. Koszt za 1 dziecko to 15e, a ze zniżką 12,5e ale jak tą zniżkę zdobyć? Czy to ta zniżka (vakantie pas), którą moje dziecko otrzymało w szkole przed wakacjami?
Ostatnio zmieniony przez aneta 23 Pią Lip 16, 2010 9:22 am, w całości zmieniany 1 raz  

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 3:59 pm   

w the little gym twoj syn jak najbardziej bedzie sie dobrze bawil... sala jest duza, wiec wcale nie musi robic tego samego co starsze dzieci... jestem pewna, ze mozna sie dogadac, zeby pare atrakcji bylo dla twojego mlodszego syna... tak, zeby sobie obok starszych dzieci sie bawil...

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Pią Lip 16, 2010 8:55 pm   

aneta 23 napisał/a:
Bardzo dziękuję wszystkim za propozycję, zastanawiam się nad sealife i the little gym, nie wiem co wybrać. Biorę też pod uwagę, że mój młodszy synek 2,5l. nie będzie się dobrze bawił w the little gym, bo tam są zajęcia przygotowane w zależności od wieku.
Możecie mi powiedzieć ile kosztuje taki wstęp urodzinowy za 1 dziecko, bo nie znalazłam na ich stronie.
Chyba pierwsza myśl najlepsza i zdecydujemy się jednak na sealife. Koszt za 1 dziecko to 15e, a ze zniżką 12,5e ale jak tą zniżkę zdobyć? Czy to ta zniżka (vakantie pas), którą moje dziecko otrzymało w szkole przed wakacjami?

nie wiem o sealife o tych znizka.. moze najlepiej tam zadzwon albo udaj sie osobiscie i dowiedz

tu gym info
http://www.thelittlegym-e...ochure%20NL.pdf

Odpowiedz do tematu