Zamknięty przez: Gochna H Wto Lip 13, 2010 2:32 pm |
Piwo Grolsch |
Autor |
Wiadomość |
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 7:08 pm Piwo Grolsch
|
|
|
Mam pustą skrzynkę z butelkami po piwie Grolsch. Na jakiej zasadzie moge je wymienić na pełne? Oddaje samą skrzynkę czy z butelkami. Te butelki są zwrotne czy nie ? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 7:23 pm
|
|
|
powinna byc informacja na butelkach.
jezeli sa zwrotne to oddajesz kontener razem z butelkami.
to sa takie 0.33 czy duze z fikusnym kapslem? te 0.33 sa na 100% zwrotne |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 7:27 pm
|
|
|
thargood,
idziesz do sklepu typu Ah w srodku jest automat do przyjmowania butelek
wlozysz skrzynke razem z butelkami umieszczonymi juz w skrzynce w otwor na ''skrzynki'' potem jak juz ona sobie tam wjedzie to nacisnij na guzik chyba zielony ktory wyda Ci bon/paragon ...
potem idziesz na stoisko z piwkiem i bierzesz nowa pelna skrzynke
bon oddasz przy kasie, jest to kaucja zwrotna za poprzednia skrzyneczke i butelki
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 7:29 pm
|
|
|
zielone to dopiero jak mu sie pojawi na wyswietlaczu info, ze przyjelo skrzynke z flaszkami |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 9:05 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | wlozysz skrzynke razem z butelkami umieszczonymi juz w skrzynce w otwor na ''skrzynki'' | Mozna tez wlozyc w to miejsce pusta skrzynke a butelki(OPROZNIONE) jedna po drugiej,po kolei wkladac w inny otwor umieszczony na gorze.Trzeba jednak dac baczenie, aby butelki (PUSTE!!!!) ukladac w pozycji horyzontalnej denkiem do przodu. |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 5:23 am
|
|
|
Mathnl napisał/a: | Gochna H napisał/a: | wlozysz skrzynke razem z butelkami umieszczonymi juz w skrzynce w otwor na ''skrzynki'' | Mozna tez wlozyc w to miejsce pusta skrzynke a butelki(OPROZNIONE) jedna po drugiej,po kolei wkladac w inny otwor umieszczony na gorze.Trzeba jednak dac baczenie, aby butelki (PUSTE!!!!) ukladac w pozycji horyzontalnej denkiem do przodu. |
No tu nie wiem czy się mogę zgodzić. Kiedyś, pamiętam jak dziś to była moja pierwsza krata piwa w Holandii... to nieważne. Jednak zostawiłem sobie w domu 4 butelki a 20 z kratą odwoziłem do sklepu. Kraty z 20 nie przyjęła maszyna, to wyjąłem te 20 i po kolei wrzuciłem. O dziwo pustej kraty też nie chciało, chłopak wykładający towar nieopodal powiedział mi, że muszę pełną kratę zwrócić bo pustej nie przyjmie. To było w Jumbo nie wiem jak w innym marketach....
PS: Kurcze to były czasy, krata Amstela za 7.5 euro <placze> |
|
|
|
|
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 6:46 am
|
|
|
Niech mi ktoś odpowie za co płacę przy kasie? Chodzi mi tylko o GROLSCHA. Czy płacę za butelki czy za skrzynkę ? Bo butelki chce sobie zatrzymać ale skrzynkę chciałbym już zwrócić i odzyskać te 4€. Tyle że jak piszecie pustej skrzynki nie przyjmują bo mi w PLUSIE wypluł automat jak chciałem wcisnąć. |
|
|
|
|
MAARIT
Pomogła: 9 razy Wiek: 55 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 7:39 am
|
|
|
w AH wezmie pusta skrzynke ,i 4.30 to jest razem z pustymi butelkami ,a pusta chyba 2 euro |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 8:32 am
|
|
|
dokladnie tak. Mozesz oddac pusta krate, a butelki osobno, albo wcale:) |
|
|
|
|
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 12:57 pm
|
|
|
Cytat: | w AH wezmie pusta skrzynke ,i 4.30 to jest razem z pustymi butelkami ,a pusta chyba 2 euro |
No dobra ale kupując piwa osobno to płace np.1€ za sztukę a za kratę płacę 16x1€ plus te 4€ więc jak na moje to jest za skrzynkę. Tyle że potem nie chcą przyjąć samej skrzynki i to mnie denerwuje i zastanawia. |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 4:44 pm
|
|
|
Pustej skrzynki nie przyjmie, przynajmniej ja tak miałem w AH. Musiałem wsadzić dwie butelki do kraty. |
|
|
|
|
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 7:47 pm
|
|
|
Dobra już wszystko wiem. Mój błąd. Kupując piwo płacisz za butelkę ale o dziwo nie płacisz za skrzynkę !!! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 7:58 pm
|
|
|
thargood,
Cytat: |
Dobra już wszystko wiem. |
jesli kupujesz piwo ''luzem'' bez skrzynki ,to placisz za butelke piwa + kacja zwrotna za ta flaszke
jesli kupujesz piwo ze skrzynka, to placisz za skrzynke(kaucja zwrotna) i za piwo w butelkach + kaucja zwrotna za flaszki
jesli wczesniej miales juz skrzynke z flaszkami ,to po wlozeniu jej do automatu
masz napisane na paragonie ile masz razem kaucji zwrotnej za skrzynke i puste flaszki
wtedy przy kasie placisz tylko cene piwa
sa tez piwa w butelkach, za ktore przy kasie nie pobiera sie kaucji zwrotnej
tych butelek nie odnosi sie do sklepu ...tylko wywala do specjalnych pojemnikow na szklo |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lip 06, 2010 8:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 8:24 pm
|
|
|
Gochna, to owszem jest kaucja za butelki, ale przecież za ten bon możesz kupić co tylko chcesz, a nie tylko skasować nim kaucje za nowe piwo. |
|
|
|
|
|