NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
biegunka u dziecka
Autor Wiadomość
martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Pomogła: 2 razy
  Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:12 pm   biegunka u dziecka

Ratunkuuuu corka od wczoraj ma biegunke czy kupie tu cos w aptece lub drogeri co pomoze????

EwazHolandii 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 5:21 pm   

a ja mam pytanie co polecacie na zaparcia dla miesięcznego maluszka?i gdzie to dostanę tu w Holandii?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 5:33 pm   

martaa84,
kupisz je w kazdej drogerii

http://www.drogisterij.ne...CFU1_3godd0iXKA

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 6:38 pm   

EwazHolandii,

takiemu maluszkowi balabym sie podac cokolwiek bez konsultacji z lekarzem no moze poza herbatka z kopru wloskiego ewnetualnie z rumiankiem
Ewciu poczytaj z innego forum
http://www.babyboom.pl/fo...mometrem-16510/

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 7:25 pm   

Gochna H dzieki:))

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:18 pm   

EwazHolandii napisał/a:
a ja mam pytanie co polecacie na zaparcia dla miesięcznego maluszka?i gdzie to dostanę tu w Holandii?

jak czesto twoj maly robi kupe?? moj syn robi raz na tydzien czasem na 12 dni... i jest to normalne u dzieci, ktore sa karmione piersia...

jak maly ma kolki to mu brzuszek masuje... i czasem daje mu kropelki homeopatyczne... Cinababy druppels... ktore kupisz w kazdej aptece jak i drogerii

EwazHolandii 

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 10:27 pm   

Gochna H napisał/a:
EwazHolandii,

takiemu maluszkowi balabym sie podac cokolwiek bez konsultacji z lekarzem no moze poza herbatka z kopru wloskiego ewnetualnie z rumiankiem
Ewciu poczytaj z innego forum
http://www.babyboom.pl/fo...mometrem-16510/

:039:

dzięki Gochna H,herbatkę z kopru podawałam,trochę pomogła a to forum znam

[ Dodano: Czw Wrz 03, 2009 10:31 pm ]
Duuvelke napisał/a:
EwazHolandii napisał/a:

jak czesto twoj maly robi kupe?? moj syn robi raz na tydzien czasem na 12 dni... i jest to normalne u dzieci, ktore sa karmione piersia...

jak maly ma kolki to mu brzuszek masuje... i czasem daje mu kropelki homeopatyczne... Cinababy druppels... ktore kupisz w kazdej aptece jak i drogerii

mój Krystianek robi kupkę raz na dwa dni.Co do kolek to czasami je ma i stosuję krople Cinababy oraz masuję brzuszek.

Dorisben 
Super gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 11:07 pm   

Na biegunke ja polecam nasz wegielek, niezawodny i naturalny. Mozna podawac maluszkom. gdyby cos to mam troche w domu. Jedna tabletka wystarczy maluszkowi. Swojej corci podawalam. Zyje do tej pory :043: :043: i dobrze sie ma... trzeba wegielek rozpuscic na lyzeczce z czyms i po prostu na sile raczej podac dziecku... I tak nie lyknie wszystkiego ale polowa starczy... Pa
Ostatnio zmieniony przez Dorisben Czw Wrz 03, 2009 11:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

talib 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 12:21 am   

w życiu kochanym na biegunkę herbata z kopru lub rumianku,koper rozlużnia stolec ,obecnie panuje wirus u mnie w domu cała 3 ka chorych ,najlepiej udać się do lekarza w domu podawać marchew gotowaną jeżeli dziecko je już oczywiście warzywa oraz podawać łyzeczka gorzką herbatkę zwykłą .No i tak najlepiej jak napisała poprzedniczka minimalna dawka węgla nie zaszkodzi jeżeli oczywiśće jest .
Ostatnio zmieniony przez talib Pią Wrz 04, 2009 12:32 am, w całości zmieniany 3 razy  

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 8:52 am   

talib napisał/a:
w życiu kochanym na biegunkę herbata z kopru lub rumianku,koper rozlużnia stolec

zgadza sie... Ewa z Holandii pytala co moze podac na zaparcia...
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Pią Wrz 04, 2009 8:53 am, w całości zmieniany 1 raz  

Alicjas 
Poczatkujacy
Ala1926

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 9:31 pm   

EwazHolandii napisał/a:

Ja mam miesieczne dziecko i huisart polecil dawac Sab Simplex, dziala rewelacyjnie. Nie mozna tego przedawkowac. Kupic mozesz jedynie w Niemczech. Na poczatku, gdy miala ok 2.5 tyg. podawalam dziecku tak jak zalecili w aptece 15 kropli po karmieniuc. I kolki sie skonczyly. Oddawala kilka razy dziennie stolce wiec ograniczylam jej 7 kropli 3 razy dziennie. Ale jak to lekarz mi powiedzial musisz obserwowac dziecko i samodzielnie dozowac.
Od poczatku podawalam Infacol, ale mimo tego samego skladnika, te krople dzialaly zdecydowanie szybciej, wiec polecam.
Dzisiaj zaopatrzylam sie w herbatke Hippa koperkowa, ale jedynie 100ml na dzien. Dla mojej corci to malo, bo jej tak zasmakowala:) Jednak trzymam sie sztywnych regul.

EwazHolandii 

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 2:41 pm   

a gdzie kupie herbatke Hippa w Holandii,bo jakos nie widzialam?

dachma 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 11:49 am   

no właśnie ,ja w mojej miejscowości zadnych herbatek nie widziałam! wracajac do tematu biegunke u dziecka ( już nawet rocznego) można zatrzymac podając jagody lub smecte- tylko nie orientuję się czy mozna to tu dostac.

martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 12:47 pm   

herbatki kupisz w polskich sklepach kosztuja ok.5e

Alicjas 
Poczatkujacy
Ala1926

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 6:24 pm   

Herbatke Hippa kupilam w Kauflandzie w Niemczech. Smecty nie widzialam tutaj, ale Gastrolit dziala tak samo i mozna kupic w Kruidvat (jeszcze nie uzywalam, bo to dla mojej starszej corki a ma 7 lat, kupilam tak na wszelki wypadek)
Ostatnio zmieniony przez Alicjas Nie Wrz 06, 2009 6:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu