biegunka u dziecka |
Autor |
Wiadomość |
martaa84
Gaduła pozdrawiam marta
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 01 Gru 2008 Posty: 122 Skąd: den haag/slask
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:12 pm biegunka u dziecka
|
|
|
Ratunkuuuu corka od wczoraj ma biegunke czy kupie tu cos w aptece lub drogeri co pomoze???? |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 5:21 pm
|
|
|
a ja mam pytanie co polecacie na zaparcia dla miesięcznego maluszka?i gdzie to dostanę tu w Holandii? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
martaa84
Gaduła pozdrawiam marta
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 7:25 pm
|
|
|
Gochna H dzieki:)) |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:18 pm
|
|
|
EwazHolandii napisał/a: | a ja mam pytanie co polecacie na zaparcia dla miesięcznego maluszka?i gdzie to dostanę tu w Holandii? |
jak czesto twoj maly robi kupe?? moj syn robi raz na tydzien czasem na 12 dni... i jest to normalne u dzieci, ktore sa karmione piersia...
jak maly ma kolki to mu brzuszek masuje... i czasem daje mu kropelki homeopatyczne... Cinababy druppels... ktore kupisz w kazdej aptece jak i drogerii |
|
|
|
|
EwazHolandii
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 10:27 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | EwazHolandii,
takiemu maluszkowi balabym sie podac cokolwiek bez konsultacji z lekarzem no moze poza herbatka z kopru wloskiego ewnetualnie z rumiankiem
Ewciu poczytaj z innego forum
http://www.babyboom.pl/fo...mometrem-16510/
|
dzięki Gochna H,herbatkę z kopru podawałam,trochę pomogła a to forum znam
[ Dodano: Czw Wrz 03, 2009 10:31 pm ]
Duuvelke napisał/a: | EwazHolandii napisał/a: | a ja mam pytanie co polecacie na zaparcia dla miesięcznego maluszka?i gdzie to dostanę tu w Holandii? |
jak czesto twoj maly robi kupe?? moj syn robi raz na tydzien czasem na 12 dni... i jest to normalne u dzieci, ktore sa karmione piersia...
jak maly ma kolki to mu brzuszek masuje... i czasem daje mu kropelki homeopatyczne... Cinababy druppels... ktore kupisz w kazdej aptece jak i drogerii |
mój Krystianek robi kupkę raz na dwa dni.Co do kolek to czasami je ma i stosuję krople Cinababy oraz masuję brzuszek. |
|
|
|
|
Dorisben
Super gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 11:07 pm
|
|
|
Na biegunke ja polecam nasz wegielek, niezawodny i naturalny. Mozna podawac maluszkom. gdyby cos to mam troche w domu. Jedna tabletka wystarczy maluszkowi. Swojej corci podawalam. Zyje do tej pory i dobrze sie ma... trzeba wegielek rozpuscic na lyzeczce z czyms i po prostu na sile raczej podac dziecku... I tak nie lyknie wszystkiego ale polowa starczy... Pa |
Ostatnio zmieniony przez Dorisben Czw Wrz 03, 2009 11:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
talib
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 12:21 am
|
|
|
w życiu kochanym na biegunkę herbata z kopru lub rumianku,koper rozlużnia stolec ,obecnie panuje wirus u mnie w domu cała 3 ka chorych ,najlepiej udać się do lekarza w domu podawać marchew gotowaną jeżeli dziecko je już oczywiście warzywa oraz podawać łyzeczka gorzką herbatkę zwykłą .No i tak najlepiej jak napisała poprzedniczka minimalna dawka węgla nie zaszkodzi jeżeli oczywiśće jest . |
Ostatnio zmieniony przez talib Pią Wrz 04, 2009 12:32 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 8:52 am
|
|
|
talib napisał/a: | w życiu kochanym na biegunkę herbata z kopru lub rumianku,koper rozlużnia stolec |
zgadza sie... Ewa z Holandii pytala co moze podac na zaparcia... |
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Pią Wrz 04, 2009 8:53 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Alicjas
Poczatkujacy Ala1926
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 9:31 pm
|
|
|
EwazHolandii napisał/a: | a ja mam pytanie co polecacie na zaparcia dla miesięcznego maluszka?i gdzie to dostanę tu w Holandii? |
Ja mam miesieczne dziecko i huisart polecil dawac Sab Simplex, dziala rewelacyjnie. Nie mozna tego przedawkowac. Kupic mozesz jedynie w Niemczech. Na poczatku, gdy miala ok 2.5 tyg. podawalam dziecku tak jak zalecili w aptece 15 kropli po karmieniuc. I kolki sie skonczyly. Oddawala kilka razy dziennie stolce wiec ograniczylam jej 7 kropli 3 razy dziennie. Ale jak to lekarz mi powiedzial musisz obserwowac dziecko i samodzielnie dozowac.
Od poczatku podawalam Infacol, ale mimo tego samego skladnika, te krople dzialaly zdecydowanie szybciej, wiec polecam.
Dzisiaj zaopatrzylam sie w herbatke Hippa koperkowa, ale jedynie 100ml na dzien. Dla mojej corci to malo, bo jej tak zasmakowala:) Jednak trzymam sie sztywnych regul. |
|
|
|
|
EwazHolandii
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 2:41 pm
|
|
|
a gdzie kupie herbatke Hippa w Holandii,bo jakos nie widzialam? |
|
|
|
|
dachma
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 11:49 am
|
|
|
no właśnie ,ja w mojej miejscowości zadnych herbatek nie widziałam! wracajac do tematu biegunke u dziecka ( już nawet rocznego) można zatrzymac podając jagody lub smecte- tylko nie orientuję się czy mozna to tu dostac. |
|
|
|
|
martaa84
Gaduła pozdrawiam marta
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 12:47 pm
|
|
|
herbatki kupisz w polskich sklepach kosztuja ok.5e |
|
|
|
|
Alicjas
Poczatkujacy Ala1926
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 6:24 pm
|
|
|
Herbatke Hippa kupilam w Kauflandzie w Niemczech. Smecty nie widzialam tutaj, ale Gastrolit dziala tak samo i mozna kupic w Kruidvat (jeszcze nie uzywalam, bo to dla mojej starszej corki a ma 7 lat, kupilam tak na wszelki wypadek) |
Ostatnio zmieniony przez Alicjas Nie Wrz 06, 2009 6:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|