POLOZNA I POROD okolice ARNHEM |
Autor |
Wiadomość |
kaja-s
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 2:16 pm POLOZNA I POROD okolice ARNHEM
|
|
|
Witam serdecznie wszystkie mamusie :*
Mam pytanie: czy ktoras z Was rodzila, badz chodzila do poloznej gdzies w ok Arhnem ?
Jestem w 7tyg. ciąży. Niedawno bylam na pierwszej wizycie, ale jeszcze w Polsce. Teraz jestem juz z powrotem w Holandii i mam problem, bo szukam na tych forach i szukam, ale nikogo z moich okolic znalezc nie moge ;(
przyznam szczerze, ze coraz bardziej mnie to przeraza :O ale moze jestem zwykla panikara
prosze o odp. |
Ostatnio zmieniony przez kaja-s Śro Lis 18, 2009 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 2:53 pm
|
|
|
Musisz sie tutaj w Holandii do poloznej zapisac. Wpisz sobie w google: verloskundige arnhem i wybierz jakies polozne. Tutaj wklejam Ci przyklad: http://www.groepspraktijk.../home/index.php
Jak sie tam zapiszesz, to bedziesz tam chodzic na wszystkie wizyty, usg, i powiedza ci, co i jak z porodem itp |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 3:10 pm
|
|
|
Kaja.s ja jestem z okolic Arnhem
praktycznie w każdym mieście większym są położne |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Śro Lis 18, 2009 3:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kaja-s
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 5:14 pm
|
|
|
jestem w Holandii dopiero pare miesiecy, wiec nie znam w ogole jezyka, dlatego te wszystkie strony i w ogole to wszystko stanowi dla mnie nie lada problem ale da sie opanowac mam nadzieje:D |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 6:59 pm
|
|
|
Jesli tu mieszkasz i bedziesz rodzic, i masz ubezpieczenie zdrowotne, to czym predzej sie zapisz do poloznej. Okolo 10 tygodnia jest pierwsze usg. Jak znasz chociaz angielski, to problemu nie bedzie. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 10:06 pm
|
|
|
kaja.s jesli chcesz to ci poszukam tych poloznych tylko musze wiedziec skad jestes dokladnie |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 10:23 pm
|
|
|
A juz napisalam wczesniej, jak znalezc polozna i dalam linka do przykladowych. Wybralam z Arnhem, bo taki jest temat postu. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 10:28 pm
|
|
|
oliwek: ja pytałam bo widzę okolice Arnhem |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:11 am
|
|
|
Okolice Arnhem to prawie jak Arnhem . Ale tak powaznie, to faktycznie lepiej miec polozna niedaleko domu niz gdzies jedzic. Moze kaja-s sie odezwie, skad dokladnie jest, to jej znajdziemy polozna |
|
|
|
|
kaja-s
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 8:32 pm :)
|
|
|
juz jestem przepraszam za spozniona reakcje, ale dlugo pracuje i dopiero wrocilam.
Jestem dokladnie z zevenaar ale do arnhem mam niecale 10 km wiec to bliziutko :)dziekuje wszytskim za informacje. Patrzylam wczoraj na ta strone i z pewnoscia sie tam wybiore, nawet wiecej nie bede kombinowac. Jestem po prostu za bardzo zestresowana ta cala sytuacja, wiecie praca ani chwili wolnego a tu jeszcze tyle problemow ale poradzimy sobie
dziekuje raz jeszcze za pomoc i wszytskich pozdrawiam :* |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 9:15 pm
|
|
|
Znalazlam Ci polozna z twojego miasta: http://www.grietariphagen.nl/
Tez maja duzo informacji na swojej stronie, lepiej sprobuj tutaj. W ciazy sa czesto kontrole, wiec latwiej miec polozna kolo domu. I do porodu szybciej dojedzie |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:42 pm
|
|
|
oliwek ma rację, nie ma to jak na miejscu połozna, zawsze masz pod reka, w razie jakichkolwiek wątpliwości możesz zawsze podejść, na początku ciąży to nie problem śmigać, ale pod koniec brzusio wielki i coraz częściej wizyty to mi by się nie chciało dojeżdżac.
nie stresuj się jakoś to się ułoży, sama w strachu byłam rok temu
pozdrawiam |
|
|
|
|
clauditka
Nieśmiały użytkownik clauditka

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 4:59 pm
|
|
|
witam a czy są jaieś dziewczyny z okolic Utrechtu które chodzą do holenderskiej położnej, i pomogłyby mi jakąś konkretnie polecić? jestem dokładnie z Oudewater(rejon Gouda, Woerden) |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 7:08 pm
|
|
|
Ja polecilabym po prosu wybrac sie do wlasnego lekarza rodzinnego i tam spytac.Oni dadza adres,numer telefonu i wszystko co jest konieczne do najblirzej znajdujacej sie poloznej.Ja tak zrobilam kiedy bylam w ciazy(bo wiadomo ze jest inaczej niz w PL)zadzwonilam i umowilam sie na wizyte.Pozdrawiam |
|
|
|
|
|