NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
POLOZNA I POROD okolice ARNHEM
Autor Wiadomość
kaja-s 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 2:16 pm   POLOZNA I POROD okolice ARNHEM

Witam serdecznie wszystkie mamusie :*
Mam pytanie: czy ktoras z Was rodzila, badz chodzila do poloznej gdzies w ok Arhnem ?
Jestem w 7tyg. ciąży. Niedawno bylam na pierwszej wizycie, ale jeszcze w Polsce. Teraz jestem juz z powrotem w Holandii i mam problem, bo szukam na tych forach i szukam, ale nikogo z moich okolic znalezc nie moge ;(
przyznam szczerze, ze coraz bardziej mnie to przeraza :O ale moze jestem zwykla panikara :D
prosze o odp.
Ostatnio zmieniony przez kaja-s Śro Lis 18, 2009 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

oliwek2 
Gaduła

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 2:53 pm   

Musisz sie tutaj w Holandii do poloznej zapisac. Wpisz sobie w google: verloskundige arnhem i wybierz jakies polozne. Tutaj wklejam Ci przyklad: http://www.groepspraktijk.../home/index.php

Jak sie tam zapiszesz, to bedziesz tam chodzic na wszystkie wizyty, usg, i powiedza ci, co i jak z porodem itp :)

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 3:10 pm   

Kaja.s ja jestem z okolic Arnhem :P
praktycznie w każdym mieście większym są położne
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Śro Lis 18, 2009 3:11 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kaja-s 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 5:14 pm   

jestem w Holandii dopiero pare miesiecy, wiec nie znam w ogole jezyka, dlatego te wszystkie strony i w ogole to wszystko stanowi dla mnie nie lada problem :P ale da sie opanowac mam nadzieje:D

oliwek2 
Gaduła

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 6:59 pm   

Jesli tu mieszkasz i bedziesz rodzic, i masz ubezpieczenie zdrowotne, to czym predzej sie zapisz do poloznej. Okolo 10 tygodnia jest pierwsze usg. Jak znasz chociaz angielski, to problemu nie bedzie.

ewcia.pol 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 10:06 pm   

kaja.s jesli chcesz to ci poszukam tych poloznych tylko musze wiedziec skad jestes dokladnie

oliwek2 
Gaduła

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 10:23 pm   

A juz napisalam wczesniej, jak znalezc polozna i dalam linka do przykladowych. Wybralam z Arnhem, bo taki jest temat postu.

ewcia.pol 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 10:28 pm   

oliwek: ja pytałam bo widzę okolice Arnhem :)

oliwek2 
Gaduła

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:11 am   

Okolice Arnhem to prawie jak Arnhem ;) . Ale tak powaznie, to faktycznie lepiej miec polozna niedaleko domu niz gdzies jedzic. Moze kaja-s sie odezwie, skad dokladnie jest, to jej znajdziemy polozna :)

kaja-s 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 8:32 pm   :)

juz jestem :) przepraszam za spozniona reakcje, ale dlugo pracuje i dopiero wrocilam.
Jestem dokladnie z zevenaar ale do arnhem mam niecale 10 km wiec to bliziutko :)dziekuje wszytskim za informacje. Patrzylam wczoraj na ta strone i z pewnoscia sie tam wybiore, nawet wiecej nie bede kombinowac. Jestem po prostu za bardzo zestresowana ta cala sytuacja, wiecie praca ani chwili wolnego a tu jeszcze tyle problemow :D ale poradzimy sobie :P
dziekuje raz jeszcze za pomoc i wszytskich pozdrawiam :*

oliwek2 
Gaduła

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 9:15 pm   

Znalazlam Ci polozna z twojego miasta: http://www.grietariphagen.nl/
Tez maja duzo informacji na swojej stronie, lepiej sprobuj tutaj. W ciazy sa czesto kontrole, wiec latwiej miec polozna kolo domu. I do porodu szybciej dojedzie :)

ewcia.pol 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:42 pm   

oliwek ma rację, nie ma to jak na miejscu połozna, zawsze masz pod reka, w razie jakichkolwiek wątpliwości możesz zawsze podejść, na początku ciąży to nie problem śmigać, ale pod koniec brzusio wielki i coraz częściej wizyty to mi by się nie chciało dojeżdżac.
nie stresuj się jakoś to się ułoży, sama w strachu byłam rok temu :)
pozdrawiam

clauditka 
Nieśmiały użytkownik
clauditka

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 4:59 pm   

witam a czy są jaieś dziewczyny z okolic Utrechtu które chodzą do holenderskiej położnej, i pomogłyby mi jakąś konkretnie polecić? jestem dokładnie z Oudewater(rejon Gouda, Woerden)

Niunia27 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 7:08 pm   

Ja polecilabym po prosu wybrac sie do wlasnego lekarza rodzinnego i tam spytac.Oni dadza adres,numer telefonu i wszystko co jest konieczne do najblirzej znajdujacej sie poloznej.Ja tak zrobilam kiedy bylam w ciazy(bo wiadomo ze jest inaczej niz w PL)zadzwonilam i umowilam sie na wizyte.Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu