Przerobienie auta na auto ciężarowe lub pomocy drogowej |
Autor |
Wiadomość |
KLAKSON
Poczatkujacy
Wiek: 38 Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 10 Skąd: Harderwijk
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2012 2:02 pm Przerobienie auta na auto ciężarowe lub pomocy drogowej
|
|
|
Witam. Jak wiadomo w naszym pięknym kraju PL chcąc zarejestrować auto które ma silnik większy niż 2 litry trzeba zapłacić 18,6% akcyzy (darmozjady). Moje pytanie, czy ktoś z Was wie gdzie w NL można przerobić auto na np. ciężarowe by ominąć tej akcyzy?
Pozdr. Kamil |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2012 2:22 pm
|
|
|
KLAKSON, musial bys jako wlasciciel auta dopelnic kilku zasad pozwalajacych zmienic osobowe auto na ciezarowe.
http://www.belastingdiens...of_personenauto
JAk juz dopasowales twoje auto moglo byc liczone jak ciezarowe musisz przejsc rejestracje w RDW i zmienic tablice rejestracyjne.
Powodzenia . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
KLAKSON
Poczatkujacy
Wiek: 38 Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 10 Skąd: Harderwijk
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2012 2:35 pm
|
|
|
baileys, Moje autko to sedan, więc raczej jakiegoś dostawczaka nie zrobią . Ale czytałem gdzieś, że z sedana można zrobić "bankowóz" lub jakieś auto do pomocy drogowej. Tylko gdzie to uderzyć z tym wszystkim to ja nie wiem |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2012 3:10 pm
|
|
|
KLAKSON, Do RDW i juz w powyzszym linku dostales jakie waronki musi auto spelniac by byc firmowka. Chcesz wiecej wiedziec zadzwon do RDW . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|