Pierwszy dzien w szkole |
Autor |
Wiadomość |
Pixa83
Poczatkujacy
Wiek: 41 Dołączyła: 30 Lip 2009 Posty: 29 Skąd: Vlissingen
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 7:36 am Pierwszy dzien w szkole
|
|
|
Witam. Jestem mamą 4letniego szkraba, który jutro idzie pierwszy dzien do szkoły. Zastanawiam sie jak ten pierwszy dzień wyglada w Holandii. Czy dzieci ubiera sie na galowo tak jak w Polsce? Czy pierwszy dzien jest takim dniem jak apel , plan lekcji i do domu? Czy moze dzieci zostają juz normalnie w szkole tego dnia i trzeba im zapakować kanapki? Moze i głupie pytanie ale chyba bardziej sie tym przejmuje niz moj syn, a po drugie nie chce wyjść na głupka Chyba rozumiecie? Pozdrawiam |
_________________ "A teraz my jesteśmy tymi przed którymi ostrzegali nas nasi rodzice " |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 8:00 am
|
|
|
Nie ma tu zadnych apeli, ubranek galowych tez nie. Pierwszy dzien jest taki organizacyjny |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 11:52 am
|
|
|
napewno szkola twojego dziecka ma strone internetowa - wejdz i zobacz moze sa jakies wazne info.
dzieci ubiera sie ,,normalnie" nikt nie przychodzi na galowo, mojemu synowi dalam kanapki i picie poniewaz dzieci w jego szkole maja sniadanko o 10.30 w swojej klasie. no i oczywiscie plecaczek mial ze soba - tylko z piciem i kanapkami. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 7:01 pm
|
|
|
Pierwszy dzien szkoly wyglada tak jak reszta w ciagu roku szkolnego,oprucz tego ze nie nauczaja juz pierwszego dnia.Dzieci sa w szkole caly dzien.Pozdrawiam |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 9:32 pm
|
|
|
zalezy w jakiej szkole sa caly dzien, nalezy sie zapytac jak to wyglada w waszej
w szkole mojego 4-latka jest przerwa 1,5 gdz. na ktora zabieram dziecko do domu i przyprowadzam z powotem, a jesli mam zaplacony overblijf wtedy moj maluch siedzi na tej przerwie w sali-swietlicy do godz, 15. |
|
|
|
|
Pixa83
Poczatkujacy
Wiek: 41 Dołączyła: 30 Lip 2009 Posty: 29 Skąd: Vlissingen
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 7:14 am Pierwszy dzien w szkole
|
|
|
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem. Ubrałam normalnie, dałam kanapki i poszedl. Póki co wiem ze o 12 mam po niego byc spowrotem. Pozdrawiam wszystkie mamusie których pociechy rowniez poszły do szkoły |
_________________ "A teraz my jesteśmy tymi przed którymi ostrzegali nas nasi rodzice " |
|
|
|
|
|