JAK ZAŁAPAĆ SIE NA STAŻ??? |
Autor |
Wiadomość |
HanitA
Poczatkujacy HanitA
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 2:39 pm JAK ZAŁAPAĆ SIE NA STAŻ???
|
|
|
z zawodu jestem terapeuta zajeciowym a jak narazie pracuje na szklarni. nie dawno dowiedziałam sie o mozliwosci zatrudnienia na stażu w zawodzie ale nie wiem jakie kryteria trzeba spełniac aby tego dokonac. może ktoś wie cos o tym bo mam juz dość tych pomidorów |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 2:44 pm
|
|
|
Pewnie znac jezyk;] |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 2:54 pm
|
|
|
No na dobry początek to musisz mieć "przetłumaczony" dyplom a raczej wszystkie dyplomy jakie zdobyłaś, bo bez tego to cie nikt nie zatrudni bo nie ma podstaw prawnych. A potem to śmigać do ośrodków i pytać pytać i jeszcze raz pytać czy nie potrzebują stażysty. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
|
|
|
|
Hamster
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Lip 2007 Posty: 102 Skąd: Hengelo
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 8:08 pm
|
|
|
z tego co wiem to wszelkie staze sa nieodplatne, ja mam staz jako wolontariusz w domu starcow, podaje obiady i kawke,niepotrzebne mi byly zadne dokumenty, ukonczenia szkol czy doswiadczenia zawodowego, radzilabym sprobowac najpierw jako wolontariusz a potem majac papierek w reku juz normalnie szukac pracy, tutaj kazdy staz traktuja jako doswiadczenie zawodowe, zaloguj sie na stronie vrijviligerswerk w twoim miescie i czekaj na oferty,napewno cos sie znajdzie...powodzenia |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 9:16 am
|
|
|
Nieprawda ze staze sa nieodplatne. Jest tak jak wszedzie- czesc jest platnych a czesc nie. Trzeba samemu szukac. |
|
|
|
|
tila2
Poczatkujacy tika
|
Wysłany: Śro Lis 03, 2010 3:54 pm
|
|
|
Czy miał ktoś staż przy boekhouding (księgowość??) w jakiejs holenderskiej firmie/korporacji? Słyszałam, ze wiele firm przyjmuje za najniższa stażową stawkę obcokrajowców z roznym wyksztalceniem (chyba po prostu "do wklepywania danych"). Potem z biegiem czasu w miarę rozwoju języka pojawiają się szanse na podwyżkę lub inne stanowisko, jeśli maja potrzebę..
Pracował ktos tak?
Pozdrawiam |
_________________ tjonge jonge! |
|
|
|
|
carramba
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 10:02 am Re: JAK ZAŁAPAĆ SIE NA STAŻ???
|
|
|
HanitA napisał/a: | z zawodu jestem terapeuta zajeciowym a jak narazie pracuje na szklarni. nie dawno dowiedziałam sie o mozliwosci zatrudnienia na stażu w zawodzie ale nie wiem jakie kryteria trzeba spełniac aby tego dokonac. może ktoś wie cos o tym bo mam juz dość tych pomidorów |
musisz przede wszystkim znac jezyk...
potem przewartosciowac dyplomy z polski itp
od tego bym zaczela. |
|
|
|
|
|