zasilek z UWV |
Autor |
Wiadomość |
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 6:14 pm zasilek z UWV
|
|
|
Witam
Zarejestrowalam sie jako bezrobotna 3 tyg,temu,dostalam formularze do wypelnienia o odeslania i na dzis mialam spotkanie z tzw.trenerka.O wszystko sie wypytala,gdzie pracowala,jak dlugo,czy chce wrocic do pracy itp...oczywiscie odpowiedzialam ze chce podjac prace,ale mam male dziecko i nie mam z kim zostawiac.Ale chyba nie byl to dla niej wystarczajacy argument po znalazla dla mnie prace w poprzedniej mojej firmie.I teraz mam problem,co mam zrobic,nie mam opiekunki dla 3 miesiecznej corki,nie mam dojazdu do pracy.I teraz jesli nie przyjme tej propozycjii to pewnie nie bedzie mi sie nalezal zasilek??
Moze ktos z was moal podobna sytuacje i cos poradzi. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 7:55 pm
|
|
|
Powiedzialas im, ze chcesz pracowac a nie chcesz, chcesz tylko dostawac zasilek? No niestety ale trzeba wybrac albo opieka nad dzieckiem albo praca. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 8:48 pm
|
|
|
anna1988 napisał/a: | po znalazla dla mnie prace w poprzedniej mojej firmie |
No to jak dojezdzalas wczesniej? Zreszta skoro znalazla Ci tam prace, to znaczy ze jakas opcja dojazdu (komunikacja miejska, rower) jest.
Co do dziecka- a co sie stalo ze zlobkami? |
|
|
|
|
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 9:13 pm
|
|
|
Ciekawe czy ty bys zostawila 3miesieczne dziecko w zlobku!?,zreszta na przyjecie dziecka czeka sie nawet do 6mcy,jesli nalezy mi sie zasilek do dlaczego mam z tego nie zkorzystac?!!,zreszta nie spowdziewalam sie ze mi zaproponoja prace! |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 9:24 pm
|
|
|
no niestety pobieranie zasilku wiaze sie z tym, ze jestes gotowa w kazdej chwili podjac prace. ogolnie to poszczescilo ci sie ze znalezli, bo rzadko sie to zdarza.no dla ciebie to akurat pech. rozumiem, ze nie chcesz zostawic dziecka, tez bym takiego malucha nie oddala jeszcze do zlobka. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 10:13 pm
|
|
|
Anna mam kilka pytań :
- po jakim czasie zarejestrowałaś sie jako bezrobotna od chwili zwolnienia (zwolnili Cie z dnia na dzień czy byłaś na kontrakcie ??? )
- rozm z nią po hol czy ang???
Z góry dzięki za odp |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 10:49 pm
|
|
|
Odrazu gdy tylko stracisz prace,
rozmowa odbywa sie w holenderskiem,jesli nie umiesz to w angielskiem,dla nich to zaden problem. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 10:55 pm
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Odrazu gdy tylko stracisz prace,
rozmowa odbywa sie w holenderskiem,jesli nie umiesz to w angielskiem,dla nich to zaden problem. |
Z holenderskim ciężko ale myślę że po angielsku problemu nie będzie ...
A 2 sprawa posiadasz meldunek w NL ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 10:38 am
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Ciekawe czy ty bys zostawila 3miesieczne dziecko w zlobku!?,zreszta na przyjecie dziecka czeka sie nawet do 6mcy, |
Sa opiekunki, ja zostawilam 3 miesieczne dziecko opiekunce
anna1988 napisał/a: | jesli nalezy mi sie zasilek do dlaczego mam z tego nie zkorzystac?!! |
Jesli Ci sie nalezy, to dostaniesz, w czym problem?
anna1988 napisał/a: | zreszta nie spowdziewalam sie ze mi zaproponoja prace! |
No teraz to sobie kpiny robisz |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 11:39 am
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Ciekawe czy ty bys zostawila 3miesieczne dziecko w zlobku!?, | Sa tysiace matek ktore oddaje dzieci zaraz po maciezynsckim pod opieke do zlobka lub dla niani zeby wrocic do pracy . anna1988 napisał/a: | zreszta na przyjecie dziecka czeka sie nawet do 6mcy | jezeli wiedzialas ze tak dlugo trzeba czekac to moglas juz w czasie ciazy zapisac sie na liste i nie bylo by problemu.
A jak juz wczesniej ktos poewiedzial skoro deklarujesz sie ze jestes chetna isc do pracy to idz . Zasilek nie jest urlopem platnym ale chwilowa pomoca ludziom szukajacym pracy. |
Ostatnio zmieniony przez Miep Sob Gru 04, 2010 11:41 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 1:37 pm
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Ciekawe czy ty bys zostawila 3miesieczne dziecko w zlobku!? |
A Ty myslisz, ze dla UWV to jest jakis argument? Albo przyjmiesz ta prace i wymyslisz co zrobic z dzieckiem, albo odmowisz i prawo do zasilku Ci prawdopodobnie przepadnie. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 9:16 pm
|
|
|
nie prawdopodobnie ale na 100% zostanie ci odebrany zasilek, tyle ile godz. pracy ci zaproponowano tyle godz. zasilku ci odbiora.. czyli jesli otrzymujesz zasilek za 32 godz. tygodniowo i otrzymalas prace na 20 godz. tygodniowo ale odmowilas, to zostanie ci z zasilku odciete 20 godz.
cytat:
"U krijgt (tijdelijk) geen uitkering meer. Weigert u passend werk? Dan krijgt u geen uitkering meer voor het aantal uren dat u had kunnen werken."
http://www.uwv.nl/Werkloo...d.aspx#26213394 |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 9:26 pm
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Ciekawe czy ty bys zostawila 3miesieczne dziecko w zlobku!?,zreszta na przyjecie dziecka czeka sie nawet do 6mcy,jesli nalezy mi sie zasilek do dlaczego mam z tego nie zkorzystac?!!,zreszta nie spowdziewalam sie ze mi zaproponoja prace! |
to jest tutja normalne - nawet 2 miesieczne dzieci ida do zlobka.
Zasilek dla bezrobotnych to zasilek dla bezrobotnych - nie ma dla ceibie pracy dostajesz, nie chcesz pracowac nie dostajesz.
Jest macierzynski chyba 16tyg |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Blanka1920
Poczatkujacy Blanka1920
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 10:16 pm
|
|
|
Miałam kontrakt na rok,po 5 miesiacach mnie wyzucili z pracy.Do UWV po zasiłek poszłam dopiero po 5-ciu dniach od zwolnienia.Przyznali mi zasiłek na trzy miesiące + wakacyjne.Byłam na spodkaniach w UWV 2 lub 3 razy na rozmowach o pracy itd.
Szukali dla mnie pracy.Niebyło problemu ze mówię tylko w języku angielskim.Gdy zaoferowali mi pracę odmówiłam,poniewaz mam chore dziecko i musze sie nim opiekować,musze jedzic do klinik,uczyc sie jezyka migowego,mam co tydzien wizyty w domu opiekunek mojego syna z Audiology Centrum.Niebylo zadnych problemów z zerwaniem z zasiłku i mojego zrezygnowania z pracy. |
|
|
|
|
|