Przesunięty przez: Gochna H Pią Gru 07, 2012 2:58 pm |
ABN Amro |
Autor |
Wiadomość |
des
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 5:47 pm ABN Amro
|
|
|
Witam. Od około 6 lat posiadam konto w ABN Amro (wcześniej Fortis). Kilka dni temu udałem się do banku po kartę kredytową. Karta jest za darmo (zaskoczenie). Zadano mi kilka pytań: do czego ta karta, gdzie pracuję (nazwa firmy), wysokość opłat za mieszkanie itp.
Po 2 tygodniach miałem otrzymać kartę. Po kilku dniach przyszło pismo z zwrotną kopertą, aby wysłać kopię paska wypłat i odbitkę dokumentu potwierdzającego tożsamość. Zrobione, wysłałem emaila. Dzisiaj przychodzi kolejne pismo, w którym oświadczają mi, że nie mogą wydać karty kredytowej (trzymajcie się), bo pracuję przez pośrednictwo pracy. I jeśli moja sytuacja się zmieni to wtedy mogę się zgłosić. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2012 10:08 pm
|
|
|
Masz kontrakt ?
Jesli nie to nie rob wielkich oczu. |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Gru 08, 2012 6:30 am
|
|
|
My mamy w ABN wspólne konto z dziewczyną, regularne wpływy, kontrakty co prawda na rok ale jak wynika z historii konta wpływy są tylko od jdnego pracodawcy od 4 lat(różne kontrakty) i też odmówili.
Dzwoniłem do ICS zapytać o co chodzi i tam mi wyjaśniono to i owo. Chcąc dostać kartę kredytową w ABN należałoby zgłosić się do placówki i poprosić o zmianę statusu klienta na "international client". Nie mam czasu na razie by tak spróbować, postarm się przyszłym tygodniu i dam odpowiedź. |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Gru 08, 2012 5:24 pm
|
|
|
Zapewne każdy z was otrzymuje co jakis czas oferty różnych agencji finansowych (np. Laser) dotyczące przyznania KK. Oto 100% skuteczna metoda na otrzymanie KK w ABN. Wystarczy pokazać taką ofertę w banku i spytać czy warto to wziąć bo - i tu małe kłamstewko - "tamci już sprawdzili i przyznali ale skoro mam u was konto to chciałem spytać czy to się nie gryzie...". Żaden pracownik banku nie powinien dopuścić do ucieczki klienta więc KK przyzna od ręki. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2012 10:31 am
|
|
|
Kiedy dostałem kartę kredytową z ABNu, pracowałem wprawdzie bezpośrednio ale na krótkich (półrocznych) kontraktach. W ogóle nie sprawdzali żadnych papierów, jedynie zadeklarowane dochody.
Jedyna sprawa - raczej wnioskowany limit powinien być niższy niż miesięczne wynagrodzenie netto.
No a jeśli nie u nich, to ciekawą oferte ma American Express. Najtańsza karta kosztuje ok. €30 rocznie, ale brak jest limitów i dodatkowo ciekawe ubezpieczenia podróżne. Wada: nie wszędzie akceptowana. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2012 10:47 am
|
|
|
zawsze mozesz sprobowac wystapic o karte bezposrednio do ICS. wniosek wypelniasz online na stronie: https://www.icscards.nl |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Rudzielec
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 12, 2012 5:18 pm
|
|
|
A czy ktos wie jak wyglada to w ING. Wypelnilam formularz z zapytaniem tydzien temu i cisza. Pracuje na kontrakcie mam stale dochody i od trzech lat jestem klientem ING |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Gru 16, 2012 2:37 pm
|
|
|
Przy składaniu wniosku w ING jak wół napisane jest, iz odpowiedz (jakakolwiek) otrzymasz TYLKO w przypadku pozytywnego rozpatrzenia wniosku (o ile pamiętam do 4 dni roboczych). Cisza oznacza odmowę. |
|
|
|
|
|