Przesunięty przez: Gochna H Śro Lis 10, 2010 11:18 am |
Jak przejść z zasiłku chorobowego na zasiłek socjalny? |
Autor |
Wiadomość |
mart.
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 7:25 pm Jak przejść z zasiłku chorobowego na zasiłek socjalny?
|
|
|
Witam mam pytanie ,może ktoś doradzi mi co mam robić.Ze względu na kontuzje nogi jestem na chorobowym w UWV ,firma (polska agencja) w której pracowałem NIE chciała uznać ani kontuzji nogi jak i chorobowego ,nie uznają dłuższego chorobowego/ WSZYSTKIM Z RACJI ICH ZASADY!NIE UZNAJEMY!/,pomimo tego ,ze przeszedłem jedną operację nogi w klinice i czeka mnie w przyszłym roku druga i 9 miesięcy rehabilitacji.Ponieważ przed wypadkiem pracowałem zaledwie 3 miesiące otrzymuję z UWV tylko 139 tyg. i z tego muszę opłacić ubezpieczenie ponad 100 miesięcznie ,mieszkanie i etc.Przez najbliższe 10 miesięcy -termin następnej operacji i 9 mies.rehabilitację nie mogę pracować.I moje pytanie Czy mógłbym przejść na zasiłek socjalny i jak to załatwić ,zaznaczam ,że jestem w nl zameldowany na tzw.grzecznościowym zameldowaniu w innym mieście.Tu gdzie mieszkam nie stać mnie na mieszkanie z zameldowaniem dlatego nie mam możliwości pobierać dodatku mieszkaniowego.Czy są możliwości załatwienia w moim przypadku mieszkania socjalnego i otrzymania zasiłku socjalnego ze względu na niskie dochody i przedłużający się stan chorobowy,operacje?.Dziękuję z góry za porady. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Śro Lis 10, 2010 9:29 am
|
|
|
Wez swoje wszystkie dokumenty z UWV i umow sie w gminie, w ktorej jestes zameldowany w dziale sociale zaken i popros o bijstandsuitkering - dofinansowanie do Twoich dochodow. |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Lis 10, 2010 10:31 am
|
|
|
mart., a o mieszkanie socialne mozesz sie zapisac do woningstichting . |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|