NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
uprawnienia budowlane w holandii
Autor Wiadomość
Zentix 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 01, 2011 2:34 pm   uprawnienia budowlane w holandii

Witam poraz pierwszy na forum.

Mam zapytanie: w jaki sposób mozna podjac prace w holandii jako projektant sieci i instalacji sanitarnych i jak sa traktowane uprawnienia budowlane projektowe i wykonawcze w holandii. Czy jest takie przelozenie jak w Polsce? Jak jest po holendersku projektant instalacji sanitarnych lub inzynier instalacji sanitarnych? Czy móglby ktos z forumowiczow z jezykiem holenderskim poswiecic pare chwil i poszukac kontaktowe firmy (linki lub adresy) projektowe z branzy sanitarnej w okolicach bergen op zoom.

Dawid1986 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 01, 2011 5:24 pm   

systeemontwerper installatie -projektant instalacji
loodgieter - hydraulik
centrale verwarming - CO
http://www.studentenvacat...montwerper-/124
a tu kontakt z gościem
Contact informatie:
Naam: Marlou van de Ven
Telefoonnummer: 030-7440500 A dokumenty do pracy jako projektant to napewno Jezyk NL niezbedny i polskie dokumenty poparete referencjami i doświadczeniem na pewno plus
Ostatnio zmieniony przez Dawid1986 Nie Maj 01, 2011 5:33 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Zentix 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 01, 2011 7:20 pm   

witam
Dawid dzięki za info ale nie wiem czy dobrze skojarzyłeś branże. Generalnie projektuje sieci i instalacje wentylacyjne, gazowe, wodociągowe i kanalizacyjne oraz pracuję jako inżynier tej branży w wykonastwie. Kierunkowo nie wiem czy to ten kontakt ale zadzwonie do gościa którego poleciłeś i pogadam co proponuje. Nie ukrywam że zależy mi na branżowej pracy i byłbym wdzięczny za każdy kontakt w tym kierunku. Interesuje mnie jeszcze bardzo przełożenie uprawnien budowlanych z polski do holadii i nie wiem jak to wygląda systemowo. Czy holendrzy też uzyskuja uprawnienia budowlane jak w Polsce? i czy w tej branży język nl jest biezbędny czy może angielski na początek wystarczy?

pozdrawiam
marcin

Odpowiedz do tematu