sprzedaz auta w holandi |
Autor |
Wiadomość |
rajtek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 2:50 pm sprzedaz auta w holandi
|
|
|
mam zapytanie czy na giełde do utrechtu moge jechac sprzedac auto na holenderskich blachach-auto zarejestrowanie na osobe prywatna ,i
bo mowia rozne rzeczy a ja chce sie upewnic i jakie dodatkowe dokumenty sa potrzebme |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 5:48 pm
|
|
|
Możesz - jeśli jest zarejestrowane na Ciebie. Potrzebujesz wszystkie części dowodu rejestracyjnego i dowód osobisty |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 5:56 pm
|
|
|
tylko obie czesci dowodu rejestracyjnego.
jak rejestrowalem swoje auto to w komisie dali mi obie czesci dowodu i samo pojechalem na poczte rejestrowac |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
radek8333
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 7:40 pm
|
|
|
Odświeżę trochę temat...
Może ktoś podpowie jak to jest z wjazdem na tą giełdę chcąc sprzedać auto,jakie są opłaty,gdzie się je opłaca j o której trzeba być żeby wjechać na plac.... |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:47 pm
|
|
|
radek8333 napisał/a: | Odświeżę trochę temat...
Może ktoś podpowie jak to jest z wjazdem na tą giełdę chcąc sprzedać auto,jakie są opłaty,gdzie się je opłaca j o której trzeba być żeby wjechać na plac.... |
tutaj masz dane:
http://automarktutrecht.eu/pl/home/
ale ja bym sie zastanowil dwa razy - na tej gieldzie sie sprzedaje najwiekszy szmelc co nie idzie w NL...lepiej sprzdac np na marktplaats.
jesli sprzedajesz to potrzeba wszystkie dokumenty a nie tylko dwa jak mowi marcin poniewaz jak juz sobie kupujacy przerejestruje trzeba bedzie mu dac i 3 czesc...dwie starcza do rejestracji ale trzecia jest najwazniejsza |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 12:21 pm
|
|
|
.:Paco:. napisał/a: | jesli sprzedajesz to potrzeba wszystkie dokumenty a nie tylko dwa jak mowi marcin poniewaz jak juz sobie kupujacy przerejestruje trzeba bedzie mu dac i 3 czesc...dwie starcza do rejestracji ale trzecia jest najwazniejsza |
o dwoch czesciach chdozilo mi o to, ze tej 'drugiej'/trzeciej czesci nie wozisz tylko trzymasz schowana w domu |
|
|
|
|
radek8333
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 2:57 pm
|
|
|
,.nie wiem chyba jestem nie teges,ale ja nie widzę w tym linku odp na moje pytanie,jest tylko że na halę można w poniedziałek zaprowadzić auto.. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 3:46 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | .:Paco:. napisał/a: | jesli sprzedajesz to potrzeba wszystkie dokumenty a nie tylko dwa jak mowi marcin poniewaz jak juz sobie kupujacy przerejestruje trzeba bedzie mu dac i 3 czesc...dwie starcza do rejestracji ale trzecia jest najwazniejsza |
o dwoch czesciach chdozilo mi o to, ze tej 'drugiej'/trzeciej czesci nie wozisz tylko trzymasz schowana w domu |
masz racje ale on chce sprzedac samochod nie nim jezdzic...
[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 3:51 pm ]
radek8333 napisał/a: |
,.nie wiem chyba jestem nie teges,ale ja nie widzę w tym linku odp na moje pytanie,jest tylko że na halę można w poniedziałek zaprowadzić auto.. |
mozesz zadzwonic i sie dowiedziec...
co do dokumentow masz wyzej
przyjazd: musisz byc z rana, zanim gielda jest otwarta wjezdzaja wszystkie samochody - od 5 do 6 ale jest parking zewnetrzny dla sprzedajacych i klientow otwarty od 3.00
..co do oplat zadzwon |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Śro Lis 16, 2011 3:52 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 12:45 pm
|
|
|
.:Paco:. napisał/a: | m4rcin napisał/a: | .:Paco:. napisał/a: | jesli sprzedajesz to potrzeba wszystkie dokumenty a nie tylko dwa jak mowi marcin poniewaz jak juz sobie kupujacy przerejestruje trzeba bedzie mu dac i 3 czesc...dwie starcza do rejestracji ale trzecia jest najwazniejsza |
masz racje ale on chce sprzedac samochod nie nim jezdzic... |
Nowe dowody maja czesc IA i IB do sprzedazy potrzeban jest czesc II.
Wiec dobrze mowilem, ze potrzebna jest druga czesc dowodu http://www.autorijden.nl/kenteken/kentekenbewijs/ |
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 5:52 pm
|
|
|
marcin ja nie kwestionuje ile jest czesci itd bo to wiemy..chodzi o to,ze jak chce sprzedac samochod to musie zabrac ja ze soba wszystkie (i to sa trzy papierki) a nie "zostawic ja w domu" bo sie z tym nie jezdzi
Poza tym Ty jak kupowales w komisie to musiales pozniej do nich wrocic z biala karteczka (potwierdzenie przerejestrowania dla komisu) i wtedy Ci oddawali najwazniejsza czesc z meldcode. |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Czw Lis 17, 2011 5:55 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 6:36 pm
|
|
|
musialem do nich wrocic po auto bo dostalem wszystkie papiery i pojechalem na poczte |
|
|
|
|
|