biegunka |
Autor |
Wiadomość |
eisabel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 6:42 am biegunka
|
|
|
3 dzien meczy mnie straszna BIEGUNKA, mialam tez wymioty wczoraj, zwracalam nawet herbate. Nic nie jem, wszystko schodzi ze mnie jak woda. A JESTEM W CIAZY. boje sie o maluszka. bylam u lekarza rodzinnego i powiedzial ze to normalna wirusówka i 3 dni to oni nic nie robia. ALE co bedzie jutro? Jestem tu tylko przejazdem od 3 tygdoni..pomozcie gdzie sie zglosic DO SZPITALA w Lelystad??? na jakiej ulicy??? Bo to mnie juz wykancza...albo co zjesc??? co mi pozmoze? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sty 15, 2011 2:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 7:02 am
|
|
|
www.mczuiderzee.com
Nie lecewaz tego i skontaktuj sie z lekarzem.
Wszystkiego dobrego. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 2:53 pm
|
|
|
co za dziwny lekarz... przeciez mozesz sie odwodnic... o ile juz nie jestes odwodniona...
nie wiem czy cie przyjma w szpitalu... ale jak ja mialam takie same dolegliwosci jak ty, rowniez w weekend... to dzownilam do Huisartespost i tam mnie przyjeto... oczywiscie w Den Haag... lekarka mnie zbadala, osluchala jak i mocz zbadala... na szczescie u mnie byl to tylko wirus... dala mi tylko tabletki, bo bylam odwodniona...
w kazdym badz razie dzwon pod numer podany w ponizszym linku... jest tam rowniez podany adres, gdzie to jest... ale wczesniej trzeba zadzwonic... wtedy powiedza ci o ktorej godz. masz przyjechac...
http://www.dehuisartsenpost.nl/index.php?ipag=19 |
|
|
|
|
dachma
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 4:52 pm
|
|
|
z babcinych sposobow pomagaja jagody, duuza ilosc gotowanej marchwi |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 6:40 pm
|
|
|
Z Babcinych sposobów, najlepsza jest gorzka czekolada w sporej ilosci. Ale nie przy biegunce z wymiotami, w sumie to może być wirusowe, bo sporo ludzi teraz to ma w Holandii, ja miałem trzy dni po sylwestrze jakos, prawie tydzień z domu nie wychodziłem, czułem jak mi jelita wykręca, a po powrocie do pracy widziałem ze sporo ludzi było na zwolnieniach. |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Sob Sty 15, 2011 6:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AnLee
Nieśmiały użytkownik Immer moed

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 92 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 10:38 pm
|
|
|
jagody, albo sok z jagod tzw. boosbesen, do kupienia cchocby w suber de boer, ah itp. , ponadto zeby zapobec odwodnieniu do picia dodawaj nieco soli, zatrzyma wode w organizmie, probuj tez gorzkiej herbaty, zawiera taniny, dobrze robi na zoladek, ponadto skorka od chleba (kwas chlebowy lagodzi objawy nadmiernej produkcji kwasu solnego w zoladku). Na biegunke dieta zapierajaca : ziemniaki, gotowana marchew, a do jedzenia jak kleik ryzowy dodaj nieco maczki sw. jana, czyli tutaj do puienia pod nazwa nutrition. A na koniec, co najwazniejsze nie popusc i niech Cie przyjma do lekarza, chocby do szpitala, w ciazy jestes, a odwodnienie jest grozne i dla Ciebie i dla maluszka! Powodzenia! |
_________________ Pro captu lectoris, habent sua fata libelli |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 11:10 am
|
|
|
Jest wirusowe, w piątek zaczął to przechodzić mój syn, co trwało u niego do niedzieli. W nocy wymioty, w dzień biegunka. A w niedzielę trafiło to moją żonę i mnie lekko (zbiegiem okoliczności akurat prawie nic nie jadłem tego dnia, co mnie uratowało, bo nazajutrz już byłem ok). Do lekarza nie ma co biegać, bo dopóki nie jest odwodniona to lekarz nic nie poradzi. Jedyne co lekarz powie to pić dużo letniej wody i pilnować oznak odwodnienia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Odwodnienie#Objawy) dopóki nie zaczyna się pacjent z tego powodu czuć źle. Kobiety w ciąży same z siebie nawet bez infekcji dużo wymiotują, codziennie. Niedługo człowiek napisze, że się skaleczył w palec i dostanie poradę, żeby lecieć do lekarza, bo może się wdać zakażenie prowadząc do śmierci. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
eisabel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 1:53 pm Dzieki za odp. biegunka trwala 4 dni
|
|
|
Nie sadzilam ze cos takiego moze trwac tak dlugo..to byly 4 dni meczarni.. zazwyczaj znajomi mieli jednodniowe jelitowki a tu cos takiego..
Czwartek piatek sobotota - tragedia (caly czas biegunka i wymioty), pogarszalam sprawe pijac goraca herbate ale skad moglam wiedziec ... poniewaz w sobote doszedl bol brzucha poszlam do lekarza... Widac ze naprawde lekarz z powolania... zrobil szczegolowy wywiad i dodatkowo badanie moczu (ale nic nie wyszlo tzn zadnej bakterii)wiec kazal mi przeczekac do konca niedzieli, podal czopki na zachamowanie... kazal tylko pic male ilosci wody czesto...NOI MIAL RACJE... W niedziele juz zalatwilam sie tylko raz a poniedzialek nalezal juz do DNIA powrotu do zycia..lepsze sampoczucie itp Jem poki co tylko kleik ryzowy i marchew... ale boje sie przejsc tak szybko do trybu normalnego... moze dzis wieczorem zjem kawalek chleba bo DZIDZIUS MUSI JESC
takze RADA DLA NASTĘPCÓW... cierpliwosc i mniej nerw.. NIESTETY TRZEBA TO PRZEJSC.. nic nie pomoze chyba ZE nie jest sie w ciazy...
ps. MAM NADZ ZE JA JUZ WRUCE DO NORMALNOSCI... POZDRAWIAM
ps. mam CIEMNO ZOLTY MOCZ... - pewnie to w wyniku utraty duzej ilosci wody..mam nadz ze sie poprawi...bo staram sie pic....
edit.nie naduzywaj ikonek usialas nim post jak rodzynkami |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 18, 2011 4:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|