Pomozmy polskim bezdomnym z Hagi |
Autor |
Wiadomość |
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 12:07 am Pomozmy polskim bezdomnym z Hagi
|
|
|
Panie i Panowie,
Wlasnie nadaza sie okazja na spelnienie tzw. dobrego uczynku. Jesli ktos potrzebuje inspiracji to polecam ten film http://www.youtube.com/watch?v=JvbgetKzrmA.
W kazdym razie telewizja holenderska pokazala nam jak mozemy sobie pomoc. A konkretnie to jak mozemy pomoc polskim bezdomnym z Hagi. Sam mieszkam daleko od Hagi wiec potrzebuje pomocy od kogos kto tam mieszka. Jesli uda wam sie nawiazac kontakt z jakims polskim bezdomnym z Hagi to mozemy mu pomoc znalezc prace w Venray. Prosze zobaczcie ten reportaz. Przewincie do 33 minuty in 22 sekund.
http://nieuwsuur.nl/uitzending/2011-01-21/
Pomimo tego ze na ekranie bedzie Marnix Norder (ten od tsunami Polakow) to zewrzyjcie posladki i patrzcie dalej. Na koniec jest pokazana recepta jak mozemy pomoc polskim bezdomnym z Hagi. Nawet jesli uratujemy tylko jednego to i tak bedziemy mieli duzego plusa u swietego Piotra.
Jesli ktos spotka takiego bezdomnego Polaka albo kilku Polakow, ktory nie jest uzalezniony od alkoholu ani narkotykow to prosze dac znac na forum. Najlepiej zeby ten Polak mial jeszcze jakis konkretny fach w reku. Przedzwonimy do OTTO i jesli beda zainteresowani to zapewnimy mu transport do Venray.
Jesli bedzie jakis konkretny dobrze rokujacy przypadek to przylacze sie do akcji. |
Ostatnio zmieniony przez Gryzomir Sob Sty 22, 2011 12:16 am, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 12:44 am
|
|
|
Gryzomir, ciekawy link, dobrze go obejrzec, ale jakos nie usmiecha mi sie swoim imieniem polecac kogos, kto przyjezdza do obcego kraju, mieszka na ulicy i mysli ze znajdzie prace.... brutalnie mowiac, niech wraca do Polski i tam na budowie znajdzie prace szybciej niz tutaj.... tylko ze tam jointa sobie nie zapali....
maskara |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 11:03 am
|
|
|
Moze zabrzmi to brutalnie, ale w okolo 99% bezdomnych, nie zmienia swojego stanu bytu dobrowolnie i swiadomie, osobiscie poznalem pewne srodowisko polskich bezdomnych, ktorzy przesiaknieci lenistwem, narkotykami i alkoholem, wola zebrac i w ten sposob przetrwac dzien niz dostosowac sie do ciezkiej pracy za marne grosze, oraz obowiazujacych zasad i regulaminow.
Reportaz a jakze bardzo propagandowy, widac, ze Krolestwo, na powaznie zaczyna sie obawiac smierdzacego problemu, ktory jest pewnie czubkiem gory lodowej. |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 12:01 pm
|
|
|
zamiast wydac wyzebrane pieniadze na piwo mogli by pojsc do kafejki internetowej i znalezc wlasnie ten w/w apel i samemu sie zglosic lub poprostu szukac pracy. Sa tez wsrod nich tacy ktora wola byc bezdomnymi w holandi niz w polsce |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 8:34 pm
|
|
|
Witam,
A mi coś sie wierzyć nie chce ze Oni są bezdomni - w miare jako tako ubrani , ogoleni , fryzurki też niczego sobie ...
Nie tak wyobrażam sobie bezdomnego ... oczywiście mogę sie mylić...
Druga sprawa nie wierzę ze NIGDZIE NIE MA PRACY DLA NICH jak dobrze wiedziałem to ten jeden mówił po angielsku jako tako a ten inny nawet po hol i Oni bez pracy ...
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 8:45 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Witam,
A mi coś sie wierzyć nie chce ze Oni są bezdomni - w miare jako tako ubrani , ogoleni , fryzurki też niczego sobie ...
|
Umyli ich przed programem. Z naszymi zrobilbym to samo i dalbym im jeszcze jakies w miare ciuchy. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 8:54 pm
|
|
|
Gryzomir napisał/a: | Beny.rac napisał/a: | Witam,
|
Umyli ich przed programem. Z naszymi zrobilbym to samo i dalbym im jeszcze jakies w miare ciuchy. |
Hmmm a może dali im pare "euro" aby odegrali swoje role ...
Nie chce szukać spisku ale za kolorowo mi to wyglądało ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
zibil
Poczatkujacy

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 9:40 pm
|
|
|
Według mnie tez wygląda na małą manipulację,ale w każdym bądz razie zawsze warto pomagać |
_________________ zibi |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:03 pm
|
|
|
temu co w tv pokazuja nie nalezy wierzyc
zaczelo sie od sfingowanego ladowania amerykanow na ksiezycu (tzn. studiu filmowym wygladajacym na ksiezyc) a konczy sie na polskich bezdomnych ktorzy wygladaja lepiej niz niejeden nasz rodak pracujacy i ktorzy zaraz w programie znajduja prace u jakiejs lysej paly w otto lmao |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:09 pm
|
|
|
bejupi napisał/a: | temu co w tv pokazuja nie nalezy wierzyc
(...) |
Tez nie wierze. Ale z drugiej strony jakie jest ryzyko? Zajdziemy jakiegos bezdomnego ktory jest OK. Pozniej zadzwonimy do OTTO a oni sie wykreca. No to im furgonetke gruzu. Nas to nie kosztuje NIC. Ja ma 300 minut abonament i nigdy go nie wydzwonie. Dajcie mi bezdomnego to reszta sie zajme. Jest szansa 20% ze mozemy pomoc komus na prawde. Wystarczajaco wiele zeby ruszyc nasze tluste du..y zza komputerow i zrobic cos na prawde.
[ Dodano: Sob Sty 22, 2011 11:12 pm ]
zibil napisał/a: | Według mnie tez wygląda na małą manipulację,ale w każdym bądz razie zawsze warto pomagać |
Masz fajnego avatara. |
|
|
|
|
manika
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:59 pm
|
|
|
Obejrzałam i nie wierzę własnym oczom ani uszom. Mam nadzieje że OTTO nie będzie nagłaśniał jak ich zwolni. Życzę powodzenia. |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 12:25 am
|
|
|
manika napisał/a: | Obejrzałam i nie wierzę własnym oczom ani uszom. Mam nadzieje że OTTO nie będzie nagłaśniał jak ich zwolni. Życzę powodzenia. |
Kogo to obchodzi. Jesli nawet OTTO ich zwoli to widac zasluzyli sobie na ten los. Najwazniejsze to jedna pomoc sprowadzic ich na dobra droge. |
Ostatnio zmieniony przez Gryzomir Nie Sty 23, 2011 12:26 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|