przejscie na faze b-pomoc |
Autor |
Wiadomość |
armar
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 3:11 am przejscie na faze b-pomoc
|
|
|
witam mam prosbe agencja w ktorej pracuje juz ponad 3 lata (kontrakty mam pisane co 4,5 miesiecy) wciaz podpisuje ze mna umowy w fazie A prosze o pomoc co zrobic by nieco przymusic ich do fazy b |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 10:58 am Re: przejscie na faze b-pomoc
|
|
|
armar napisał/a: | witam mam prosbe agencja w ktorej pracuje juz ponad 3 lata (kontrakty mam pisane co 4,5 miesiecy) wciaz podpisuje ze mna umowy w fazie A prosze o pomoc co zrobic by nieco przymusic ich do fazy b |
Witam,
Mam jedno pytanie czy nie miałeś przerwy w pracy trwającej dłuzej niż 26 tyg bo jeśli tak to po powrocie zaczynasz znowu od fazy A ...
Masz udokumentowane te 3 lata - tzn posiadasz salarisy itp ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
piotrektalma
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 3:05 pm
|
|
|
a po 3 latach przypadkiem nie nalezy Ci sie faza C :O najprostsze co zrobic to spacerek do wets winkel i tam dowiesz sie wszystkiego. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 3:47 pm
|
|
|
A i jeszcze jedno mowa o ABU CAO ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
armar
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 8:55 am
|
|
|
witam mam wszystkie solarisy umowy mialem podpisywane co 3,4 miesiace a miedzy nimi 3,4 tygodnie urlopu w polsce |
|
|
|
|
annab
Gaduła zocha
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 12:59 pm
|
|
|
Witam
mam pytanie , a mianowicie mąż pracuje w jednym biurze ponad 3 lata , cały czasma faze A, bo biuro co roku zmienia nazwe raz jest jedna nazwa za rok inna i znowu nazwa pierwsza, adres i własciciele pozostaja Ci sami ,i czy to jest zgodne z prawem ? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 1:36 pm
|
|
|
jak firma ma rozne numery kvk, BTW to defacto pracuje w roznych firmach... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 1:40 pm
|
|
|
annab napisał/a: | Witam
mam pytanie , a mianowicie mąż pracuje w jednym biurze ponad 3 lata , cały czasma faze A, bo biuro co roku zmienia nazwe raz jest jedna nazwa za rok inna i znowu nazwa pierwsza, adres i własciciele pozostaja Ci sami ,i czy to jest zgodne z prawem ? |
Jezeli pracuje u tego samego pracodawcy (firmy wynajmujacej),to nie jest to zgodne z prawem. |
|
|
|
|
annab
Gaduła zocha
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 2:12 pm
|
|
|
poderzewam ,ze nr ma te same tylko zmienia nazwe , ale do czau mam nadzieję. w POLSCE BIURO MA CAŁY CZAS TĘ SAMA NAZWE I STRONA INTERNETOWA POLSKA I HOLENDERSKA TO TO SAMO. , ODCINKI WYPŁAT OZNACZONE SA JEDNA FIRMA PRZEZ CAŁY CZAS. |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 3:23 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | jak firma ma rozne numery kvk, BTW to defacto pracuje w roznych firmach... |
Kolejni pracodawcy
Tygodnie, które liczą Państwo w systemie fazowym, należy liczyć osobno dla poszczególnych
agencji pracy tymczasowej. Oznacza to, że jeśli nabyli już Państwo określone
prawa w danej agencji pracy tymczasowej i decydują się Państwo skorzystać z usług innej
agencji pracy tymczasowej, naliczanie będzie odbywać się od początku. Czas naliczony
w systemie fazowym nie przechodzi z jednej agencji pracy tymczasowej na drugą.
Ale: jeśli rozpoczynają Państwo pracę u pracodawcy-użytkownika, u którego pracowali
Państwo już wcześniej w okresie trzynastu tygodni i mają Państwo wykonywać tę samą
pracę, nowy pracodawca ma obowiązek doliczenia przepracowanych przez Państwa tygodni
przy określaniu Państwa statusu prawnego.
http://www.fnvbondgenoten...Polski_2009.pdf |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 4:56 pm
|
|
|
annab napisał/a: | Witam
annab napisał/a: | poderzewam ,ze nr ma te same tylko zmienia nazwe , ale do czau mam nadzieję. w POLSCE BIURO MA CAŁY CZAS TĘ SAMA NAZWE I STRONA INTERNETOWA POLSKA I HOLENDERSKA TO TO SAMO. , ODCINKI WYPŁAT OZNACZONE SA JEDNA FIRMA PRZEZ CAŁY CZAS. |
Teraz pytanie kto zmienia nazwe - biuro czy pracodawca? bo raz jest, ze biuro zmienia nazwe, pozniej ze nie zmienia.
I nigdzie nie jest napisane, ze pracuje w jednej firmie (zleceniodawcy) -za duzo niewiadomych |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Sty 25, 2011 4:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
annab
Gaduła zocha
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 7:40 pm
|
|
|
nazwe zmienia biuro |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 11:08 pm
|
|
|
armar, jezeli niem masz ukonczone 27 lat moga cie tak cignac nawet przez 4 lata . Radze dobze poczytac odpowiedni CAO do twojego sektoru |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
|