NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
co o tym sądzicie?
Autor Wiadomość
AGAkwiatek 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 2:56 pm   co o tym sądzicie?

"Prosze wypełnic kwestionariusz. proces rekrutacji trwa do konca tygodnia. Wyjazd planowany jest 5 lutego odpłatnym autokarem z Opola i Bydgoszczy.
dla mnie to lipa.... a Wy jak sądzicie?
Gościu w kwestionariuszu pyta nawet o wyznanie,a nader szczegółowo chce znać adresy firm w których się pracowało,co robiło,itp.

[ Dodano: Pią Sty 28, 2011 2:59 pm ]
i tu jeszcze jeden...

Mieszkanie i dojazd do Holandii z Opola i Warszawy gwarantuje i opłaca pracodawca. Jedynym kosztem po stronie pracownika jest ubezpieczenie – 23 euro/tydzień.
Na miejscu oferowana jest wszelka opieka i pomoc z mojej strony, w
załatwianiu formalności, łącznie z negocjacją stawki, zakwaterowaniem itp. Nie wymagamy znajomości języka obcego.

.

Jedynym warunkiem uzyskania pracy z mojej strony jest wpłata symbolicznej
kwoty 10 zł (dziesięć złotych) na podany poniżej numer konta. Jest ona jednocześnie potwierdzeniem zarezerwowania miejsca i pokryciem kosztów wykonanych przeze mnie rozmów telefonicznych związanych z dopięciem wszelkich szczegółów związanych z wyjazdem.

W tytule przelewu proszę wpisać swoje imię i nazwisko oraz numer telefonu komórkowego.

81 1500 1575 1017 6011 0371 0000

Oskar Głowacki
ul. Chabrów 48/31
45-221 Opole

Gdy lista zostanie zamknięta, ogłoszenie zostanie usunięte.
Na obecną chwilę można wykonywać przelew, a ja poinformuję każdą osobę mailem potwierdzającym zaksięgowanie wpłaty a następnie nawiążemy kontakt telefoniczny. Jeżeli z jakiś powodów do Państwa wyjazdu by nie doszło – całość tej kwoty zwracam natychmiast przelewem na konto.

Pozdrawiam."

post czesiowo edytowany prosze nie umieszczac na forum tego typu postow wystarczy podac link do tego ogloszenia
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 28, 2011 3:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 2:59 pm   

30zl od osoby za dojazd to nie jest duzo. kiedy te pieniadze trzeba zaplacic? jezeli dopiero w autobusie, to ok, ale jezeli np. teraz to skocz do watku o fabryce sera :)

no i prosze. jak mozna pokombinowac. zbiorka po 10zl.
1. po stracie 10zl to nikomu nie bedzie sie chcialo chodzic na policje,
2. duzo naiwniakow sie znajdzie, bo 10zl to przeciez zaden pieniadz.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Sty 28, 2011 3:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:05 pm   

zaq napisał/a:
30zl od osoby za dojazd to nie jest duzo. kiedy te pieniadze trzeba zaplacic? jezeli dopiero w autobusie, to ok, ale jezeli np. teraz to skocz do watku o fabryce sera :)

no i prosze. jak mozna pokombinowac. zbiorka po 10zl.
1. po stracie 10zl to nikomu nie bedzie sie chcialo chodzic na policje,
2. duzo naiwniakow sie znajdzie, bo 10zl to przeciez zaden pieniadz.

Albo wpisz w google : oszukany- co mam robić ... :072:

AGAkwiatek 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:16 pm   

No milo że ktoś dołączył...
Swoją drogą,pieniędzy nie wysłałam,napisałam krótki liścik,po którym Pan sie już nie odezwał...
A ilu oszukał... pewnie bardzo dużo
a o tym pierwszym co myślicie?

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:19 pm   

AGAkwiatek, o ktorym pierwszym? tym od 30zl? kiedy trzeba to zaplacic?

AGAkwiatek 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:24 pm   

o tym:

"Prosze wypełnic kwestionariusz. proces rekrutacji trwa do konca tygodnia. Wyjazd planowany jest 5 lutego odpłatnym autokarem z Opola i Bydgoszczy. dla mnie to lipa.... a Wy jak sądzicie?
Gościu w kwestionariuszu pyta nawet o wyznanie,a nader szczegółowo chce znać adresy firm w których się pracowało,co robiło,itp.

[ Dodano: Pią Sty 28, 2011 3:25 pm ]
a te 30 zł to do niedzieli hihihi tej niedzieli czyli dzis ostatni dzień:(((

post czescoiowo edytowany j/w
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 28, 2011 3:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:27 pm   

tak jak pisalem. jezeli te 30 za przejazd trzeba zaplacic "z gory" to wybralbym tego drugiego. bo to ze sie straci to pewne, ale w drugim przypadku to tylko 10zl :D

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:28 pm   

To jest ch£it

Po prostu nikt za zaplacone 30 zl nie bedzie szukal oszusta i on dobrze sobie zdaje z tego sprawe dlatego wymyslil tak mala kwote a wplacic moga setki osob przeciez i to i tak wyjdzie dla niego spora kwota. :038:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:33 pm   

stroopwafel napisał/a:
To jest ch£it

Po prostu nikt za zaplacone 30 zl nie bedzie szukal oszusta i on dobrze sobie zdaje z tego sprawe dlatego wymyslil tak mala kwote a wplacic moga setki osob przeciez i to i tak wyjdzie dla niego spora kwota. :038:

W prawie jest takie określenie jak niska szkodliwość czynu i Policja przeważnie "olewa" takie sprawy ... :013:

A pomysłodawca pewnie dobrze zdaje sobie z tego sprawę... :079:

AGAkwiatek 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:44 pm   

Wiecie co?
Ja jeszcze nie spotkałam się z tyloma" darmowymi" rzeczami,a juz na pewno nie darmowe mieszkanie...
Kiedys pracowałam dla pewnej firmy,przyjezdzały pracowac z nami inne dziewczyny które były zakwaterowane u innego pracodawcy i mieszkały w chlewie 30 prycz,bez pradu i zimna woda i za to płaciły w 2007 roku 3euro na dobe...szok!

bobikpl 
Super gaduła
:)

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:44 pm   

Ja kiedyś tak zapłaciłem 20 zł za pracę do Niemiec.Pomyślałem że nie stracę wiele jakby co.Więc się przekonałem :031:
Oszustwo 100 %

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 8:52 pm   

Beny.rac napisał/a:
stroopwafel napisał/a:
To jest ch£it

W prawie jest takie określenie jak niska szkodliwość czynu i Policja przeważnie "olewa" takie sprawy ... :013:

A pomysłodawca pewnie dobrze zdaje sobie z tego sprawę... :079:

Dokładnie - za 150€ to będą go szukać, za 10 czy 30 zł już nie, a naiwni pewnie i tak się znajdą i kieszeń długo pusta nie będzie...
Jutro będzie lepszy dzień

janosik 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:18 am   

Gdy staniemy sie ofiara oszusta nalezy zglosic sprawe na Policje mimo "niskiej szkodliowosci czynu". W drugiej kolejnosci zglaszamy sprawe (skladamy donos) do wlasciwego US (Urzedu Skarbowego) w tym przypadku Opole.

Procedura dziala bez zarzutu - mozecie mi uwierzyc. Sprawdzone!

Pozdrawiam.

www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:21 am   

a co ma urzad skarbowy do rzeczy?

janosik 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:40 am   

Oszustwo finansowe (rowniez podatkowe, bo nie wierze ze osoba ta wykazuje te dochody w zeznaniu podatkowym) to zrodlo pochodzenia tzw. brudnych pieniedzy. Zatem moga to byc nieujawnione źródla przychodów podatnika. Wierz mi ale US-y traktuja takie donosy priorytetowo a podatnik-oszust bedzie mial co wyjasniac.

Pozdrawiam.
Ps. US zawsze jest moim ASem w rekawie. Kazdy wie z kim moze miec doczynienia i kazdy traktuje ten organ szczegolnie powaznie.

www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki

Odpowiedz do tematu