co o tym sądzicie? |
Autor |
Wiadomość |
AGAkwiatek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 2:56 pm co o tym sądzicie?
|
|
|
"Prosze wypełnic kwestionariusz. proces rekrutacji trwa do konca tygodnia. Wyjazd planowany jest 5 lutego odpłatnym autokarem z Opola i Bydgoszczy.
dla mnie to lipa.... a Wy jak sądzicie?
Gościu w kwestionariuszu pyta nawet o wyznanie,a nader szczegółowo chce znać adresy firm w których się pracowało,co robiło,itp.
[ Dodano: Pią Sty 28, 2011 2:59 pm ]
i tu jeszcze jeden...
Mieszkanie i dojazd do Holandii z Opola i Warszawy gwarantuje i opłaca pracodawca. Jedynym kosztem po stronie pracownika jest ubezpieczenie – 23 euro/tydzień.
Na miejscu oferowana jest wszelka opieka i pomoc z mojej strony, w
załatwianiu formalności, łącznie z negocjacją stawki, zakwaterowaniem itp. Nie wymagamy znajomości języka obcego.
.
Jedynym warunkiem uzyskania pracy z mojej strony jest wpłata symbolicznej
kwoty 10 zł (dziesięć złotych) na podany poniżej numer konta. Jest ona jednocześnie potwierdzeniem zarezerwowania miejsca i pokryciem kosztów wykonanych przeze mnie rozmów telefonicznych związanych z dopięciem wszelkich szczegółów związanych z wyjazdem.
W tytule przelewu proszę wpisać swoje imię i nazwisko oraz numer telefonu komórkowego.
81 1500 1575 1017 6011 0371 0000
Oskar Głowacki
ul. Chabrów 48/31
45-221 Opole
Gdy lista zostanie zamknięta, ogłoszenie zostanie usunięte.
Na obecną chwilę można wykonywać przelew, a ja poinformuję każdą osobę mailem potwierdzającym zaksięgowanie wpłaty a następnie nawiążemy kontakt telefoniczny. Jeżeli z jakiś powodów do Państwa wyjazdu by nie doszło – całość tej kwoty zwracam natychmiast przelewem na konto.
Pozdrawiam."
post czesiowo edytowany prosze nie umieszczac na forum tego typu postow wystarczy podac link do tego ogloszenia |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 28, 2011 3:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 2:59 pm
|
|
|
30zl od osoby za dojazd to nie jest duzo. kiedy te pieniadze trzeba zaplacic? jezeli dopiero w autobusie, to ok, ale jezeli np. teraz to skocz do watku o fabryce sera
no i prosze. jak mozna pokombinowac. zbiorka po 10zl.
1. po stracie 10zl to nikomu nie bedzie sie chcialo chodzic na policje,
2. duzo naiwniakow sie znajdzie, bo 10zl to przeciez zaden pieniadz. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Sty 28, 2011 3:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:05 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | 30zl od osoby za dojazd to nie jest duzo. kiedy te pieniadze trzeba zaplacic? jezeli dopiero w autobusie, to ok, ale jezeli np. teraz to skocz do watku o fabryce sera
no i prosze. jak mozna pokombinowac. zbiorka po 10zl.
1. po stracie 10zl to nikomu nie bedzie sie chcialo chodzic na policje,
2. duzo naiwniakow sie znajdzie, bo 10zl to przeciez zaden pieniadz. |
Albo wpisz w google : oszukany- co mam robić ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
AGAkwiatek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:16 pm
|
|
|
No milo że ktoś dołączył...
Swoją drogą,pieniędzy nie wysłałam,napisałam krótki liścik,po którym Pan sie już nie odezwał...
A ilu oszukał... pewnie bardzo dużo
a o tym pierwszym co myślicie? |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:19 pm
|
|
|
AGAkwiatek, o ktorym pierwszym? tym od 30zl? kiedy trzeba to zaplacic? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
AGAkwiatek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:24 pm
|
|
|
o tym:
"Prosze wypełnic kwestionariusz. proces rekrutacji trwa do konca tygodnia. Wyjazd planowany jest 5 lutego odpłatnym autokarem z Opola i Bydgoszczy. dla mnie to lipa.... a Wy jak sądzicie?
Gościu w kwestionariuszu pyta nawet o wyznanie,a nader szczegółowo chce znać adresy firm w których się pracowało,co robiło,itp.
[ Dodano: Pią Sty 28, 2011 3:25 pm ]
a te 30 zł to do niedzieli hihihi tej niedzieli czyli dzis ostatni dzień:(((
post czescoiowo edytowany j/w |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 28, 2011 3:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:27 pm
|
|
|
tak jak pisalem. jezeli te 30 za przejazd trzeba zaplacic "z gory" to wybralbym tego drugiego. bo to ze sie straci to pewne, ale w drugim przypadku to tylko 10zl |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:28 pm
|
|
|
To jest ch£it
Po prostu nikt za zaplacone 30 zl nie bedzie szukal oszusta i on dobrze sobie zdaje z tego sprawe dlatego wymyslil tak mala kwote a wplacic moga setki osob przeciez i to i tak wyjdzie dla niego spora kwota. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:33 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | To jest ch£it
Po prostu nikt za zaplacone 30 zl nie bedzie szukal oszusta i on dobrze sobie zdaje z tego sprawe dlatego wymyslil tak mala kwote a wplacic moga setki osob przeciez i to i tak wyjdzie dla niego spora kwota. |
W prawie jest takie określenie jak niska szkodliwość czynu i Policja przeważnie "olewa" takie sprawy ...
A pomysłodawca pewnie dobrze zdaje sobie z tego sprawę... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
AGAkwiatek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:44 pm
|
|
|
Wiecie co?
Ja jeszcze nie spotkałam się z tyloma" darmowymi" rzeczami,a juz na pewno nie darmowe mieszkanie...
Kiedys pracowałam dla pewnej firmy,przyjezdzały pracowac z nami inne dziewczyny które były zakwaterowane u innego pracodawcy i mieszkały w chlewie 30 prycz,bez pradu i zimna woda i za to płaciły w 2007 roku 3euro na dobe...szok! |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:44 pm
|
|
|
Ja kiedyś tak zapłaciłem 20 zł za pracę do Niemiec.Pomyślałem że nie stracę wiele jakby co.Więc się przekonałem
Oszustwo 100 % |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 8:52 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | stroopwafel napisał/a: | To jest ch£it
W prawie jest takie określenie jak niska szkodliwość czynu i Policja przeważnie "olewa" takie sprawy ...
A pomysłodawca pewnie dobrze zdaje sobie z tego sprawę... |
Dokładnie - za 150€ to będą go szukać, za 10 czy 30 zł już nie, a naiwni pewnie i tak się znajdą i kieszeń długo pusta nie będzie... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:18 am
|
|
|
Gdy staniemy sie ofiara oszusta nalezy zglosic sprawe na Policje mimo "niskiej szkodliowosci czynu". W drugiej kolejnosci zglaszamy sprawe (skladamy donos) do wlasciwego US (Urzedu Skarbowego) w tym przypadku Opole.
Procedura dziala bez zarzutu - mozecie mi uwierzyc. Sprawdzone!
Pozdrawiam. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:21 am
|
|
|
a co ma urzad skarbowy do rzeczy? |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:40 am
|
|
|
Oszustwo finansowe (rowniez podatkowe, bo nie wierze ze osoba ta wykazuje te dochody w zeznaniu podatkowym) to zrodlo pochodzenia tzw. brudnych pieniedzy. Zatem moga to byc nieujawnione źródla przychodów podatnika. Wierz mi ale US-y traktuja takie donosy priorytetowo a podatnik-oszust bedzie mial co wyjasniac.
Pozdrawiam.
Ps. US zawsze jest moim ASem w rekawie. Kazdy wie z kim moze miec doczynienia i kazdy traktuje ten organ szczegolnie powaznie. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
|