Praca na dziwnych warunkach- 1tydz PL, 3 tyg NL |
Autor |
Wiadomość |
wrsdz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 6:51 pm Praca na dziwnych warunkach- 1tydz PL, 3 tyg NL
|
|
|
witam
dostalem oferte pracy na ponizszych warunkach :
-1 tydz pracy w PL (z tym ze nie w kazdym miesiacu)
-3tyg pracy w NL - RTM ( logistyk)
-praca biurowa dla baardzo duzej firmy transportowej holenderskiej ale umowa z firma polska (agencja).
i tu moje pytanie czego mam sie wystrzegac przy podpisywaniu umowy?
wybieram sie wtorek/sroda na rozmowe.
o co chodzi z( jakis kruczek czy jak?) z tym 3tyg NL+ 1 tydz PL? troche mnie to zaskoczyło.
Co daje to mojemu pracodawcy z jakie minusy z tego tytułu ja będę miał ?
pozdrawiam |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 7:21 pm
|
|
|
witaj
nie wydaje mi sie to dziwne- poprostu delegacja widocznie potrzebuja na jeden tydzien kogos do pracy wPolsce- wiesz sprawy papierkowe itp.. najlepiej poczekaj na rozmowe- wszystko powinno sie wyjasnic,
pozdrawiam |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
wrsdz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 7:28 pm
|
|
|
witam
dziekuje za szybka odpowiedz.
rzeczywiscie praca przez ten tydzen w PL ma byc papierkowa , poniewaz przez 3 tyg logistyk nagromadzi sporo papierzyskow (wiem bo tym sie teraz zajmuje tylko w PL).
pozdrowionka |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 8:03 pm
|
|
|
wrsdz napisał/a: | witam
rzeczywiscie praca przez ten tydzen w PL ma byc papierkowa , poniewaz przez 3 tyg logistyk nagromadzi sporo papierzyskow (wiem bo tym sie teraz zajmuje tylko w PL).
pozdrowionka |
jelsi umowa jest z PL agencja to przedewszystkim pytania moje by byly:
1. jaka bedzie forma tej wspolpracy- Pl umowa i delegacja na te 3 tygodnie do NL?
2. jaka pensja i inne swiadczenia - bonus
3. jak np z swietami panstwowymi - bo skoro masz umowe z PL agencje (moge sie tu mylic) - to dla mnie tak jakbys byl zatrudniony w PL.
Bo gdybys mial umowe z NL agencja to co innego a w takim przypadku to wiele pytan jest od strony formalnej. |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Nie Lut 20, 2011 8:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wrsdz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 8:22 pm
|
|
|
.:Paco:. napisał/a: | wrsdz napisał/a: | witam
pozdrowionka |
jelsi umowa jest z PL agencja to przedewszystkim pytania moje by byly:
1. jaka bedzie forma tej wspolpracy- Pl umowa i delegacja na te 3 tygodnie do NL?
2. jaka pensja i inne swiadczenia - bonus
3. jak np z swietami panstwowymi - bo skoro masz umowe z PL agencje (moge sie tu mylic) - to dla mnie tak jakbys byl zatrudniony w PL.
Bo gdybys mial umowe z NL agencja to co innego a w takim przypadku to wiele pytan jest od strony formalnej. |
a więc :
1. PL umowa praca w delegacji w RTM, mieszkanie sluzbowe+narzedzia pracy
2.pensja w € (tzn chyba jej równowartość )
3. umowa z PL agencja, temat świąt itp do uzgodnienia (mam nadz).
czy jakieś jeszcze trafne uwagi przychodzą komuś do głowy?
dzieki |
Ostatnio zmieniony przez wrsdz Nie Lut 20, 2011 9:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 9:42 pm
|
|
|
moj znajomy pracowal na podobnych warunkach, z tym ze akurat w budowlance. szukal pracy na juz i tak mu sie trafilo, praca w NL ale umowa z polska firma, dostawal wyplate w euro na NL konto. co pozniej sie okazalo firma odprowadzala jakis minimalny podatek tutaj od kwoty 5000e odprowadzili 50e podatku, bo reszte placili w Polsce, ubezpieczenia spolczne i podatek,a znajomy centrum inetresow mial w NL bo caly rok meldunek itp. i teraz sie okazuje ze poporstu sam bedzie musial zaplacic ten podatek. wiec dowiedz sie dokladnie co i jak i przelicz czy ci sie bedzie to oplacalo. |
|
|
|
|
|