Wysłany: Nie Lut 20, 2011 5:46 pm mąż ma firmę jak mam się rozliczyć
mój mąż ma firmę jednoosobową i rozlicza go księgowa, ja chcę się sama rozliczyć ale przez program z belastingu należy podać czy masz partnera i wtedy jest wspólne rozliczenie. no ale on się rozlicza oddzielnie. czy więc mam podać że nie mam partnera?
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 8:03 pm Re: mąż ma firmę jak mam się rozliczyć
kassia7 napisał/a:
mój mąż ma firmę jednoosobową i rozlicza go księgowa, ja chcę się sama rozliczyć ale przez program z belastingu należy podać czy masz partnera i wtedy jest wspólne rozliczenie. no ale on się rozlicza oddzielnie. czy więc mam podać że nie mam partnera?
jesli jestescie malzenstwem... to rozliczacie sie razem... ksiegowi powinnien to zrobic...
a odnosnie czy koniecznie trzeba byc malzenstwem aby rozliczac sie wspolnie?
cos czytalam na forum ze nie trzeba ze trzeba byc partnerem fiskalnym ale wlasnie jak to sie odnosi kto jest dla kogo partnerem fiskalnym i jak to sie odnosnie to firm jednoosobowych?
kassia , nie ma obowiazku zeby rozliczac sie razem , podajesz dane meza w swoim rozliczeniu i tam jest tez pytanie czy maz tez sie rozlicza z toba przez ten program i tam zaznaczasz nie i dalej wypelniasz dane dotyczace twoich dochodow