wycieczka na wyspy w holandii |
Autor |
Wiadomość |
dawid1141
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 11:21 am wycieczka na wyspy w holandii
|
|
|
słyszałem że w holandii można spędzić fajnie czas na wyspach wypożyczyć rowery, pojeżdzić i po zwiedzać ale gdzie tu wyruszyć dokładnie?
jak ktoś był na tych wyspach to niech da jakieś info!
z góry dziękuję |
|
|
|
|
auger
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 50 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 4:52 pm
|
|
|
Ja byłem w De Koog na wyspie Texel. W sumie krótko bo na weekend, ale miło spędziłem czas. Można, jak wyżej napisałeś, wypożyczyć rowery za niewielką sumę na cały dzień, kanapki do plecaka i w drogę. Wieczorem można wyskoczyć do jakiegoś klubu albo dyskoteki, których w sezonie jest tam całe mnóstwo. Miejscowość położona nad samym morzem, więc dla zmęczonych wycieczkami rowerowymi i clubbingiem polecam plażę i zimne piwo! Nocowałem u Pietera w hotelu Ouwe Dijkstra, przy samym centrum. Bez rewelacji i tanio.
Ogólnie polecam te rejony. |
_________________ :-) |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 10:13 pm
|
|
|
Byłem na Vlieland i Terschelling. Na obie wyspy płynie się promem z miejscowości Harlingen. Bywałem na obu po 1 dzień, ale też raz byłem na 4 dni na Terschelling. Zgadaliśmy się z 2 znajomymi parami i wynajęliśmy tutaj mieszkanie: http://www.vakantiehuis-t...x.php?page=foto (to o nazwie Sterre). Były tam 3 osobne sypialnie (co prawda niewielkie, ale wystarczające) i taki długi weekend w czerwcu wyszedł nas 147e/parę za wynajem, a wiem, że za dosłownie niewiele drożej można wynając na cały tydzień (589e za całe mieszkanie na 7 dni). |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
|