NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ubezpieczenie domu którego nie jestem właścicielem
Autor Wiadomość
jazwinski 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 15, 2011 2:55 pm   Ubezpieczenie domu którego nie jestem właścicielem

Witam. Sprawa wyglada tak:
zamierzałem kupic mieszkanie w NL. zalatwienia trawły 3 miesiace, a byly to miedzy innymi róznego rodzaju kwity dla potrzeb; banku, ubezpieczalni, notariusza.
Finalnie bank odmowil mi przyznania kredytu (3 miesiace byłem zbywany, ze bedzie ok) i wiadomo ze mieszkania nie kupie. sprawa więc ucichla i byloby tak dalej gdyby nie list z Ubezpieczalni a w nim wezwanie do zapłaty 15E miesięcznie i tak przez 30lat :119:
Ubezpieczalnia to Generali i nie potrafie sie dogadac telefonicznie by te sprawe wyjasnic.
Szukam więc namiaru na darmowa pomoc prawna w rotterdamie.
Jesli ktos spotkał sie z taka instytucją to prosze o namiar.

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 3:10 pm   

posylam ci linka
http://www.generali.nl/wp...an+een+contract

podpisales umowe na ubezpieczenie mieszkania, ktorego jeszcze nie kupiles?
no coz z tego co wiem bedziesz musial placic przynajmniej przez okres na jaki podpisales umowe.
zerknij na swoja umowe z generali powinno byc napisane na jaki okres podpisales i niestety ale przez ten czas musisz placic.
ktos cie zmylil albo naciagnal.
zasada jest taka najpierw mieszkanie a pozniej dopiero ubezpieczenia

watpie by udalo ci sie z tego zrezygnowac przed okresem na jaki podpisales z generali umowe..

perejra 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 9:49 pm   

tez kiedys mialam male zamieszanie z ubiezpieczeniami. ale w ciagu kilku dni dalo sie to odkrecic i zrezygnowac z niepotrzebnego ubezpieczenia. wiec dzialaj, moze w koncu dodzwonisz sie do czlowieka, ktory zrozumie o co Ci chodzi.

agata, z tym ubezpieczaniem po kupieniu to nie do konca tak. w dniu podpisywania aktu notarialnego kupna mieszkania na kredyt, mieszkanie juz musi byc ubezpieczone.

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 9:57 pm   

nie zgadzam sie z toba. pomagalam zalatwiac juz kilkakrotnie hipoteke na mieszkania i nigdy nie bylo mowy o ubezpieczeniu mieszkania. nie wiem moze to sa jakies dziwne wymagania ale ja sie z tym nie spotkalam.

perejra 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 10:01 pm   

ja musialam miec ubezpiecznie podpisyjac u notariusza. powod: miedzy notariuszem a ewentualnym ubezpieczeniem chalupa moze sie spalic i co wtedy? ani chalupy, ani kasy.

meisje89 
Poczatkujacy
meisje89

Wysłany: Śro Mar 16, 2011 3:22 pm   

Jest w Rotterdamie biuro adwokackie które pomoże za darmo wyjaśnić należycie każdą sprawę, niestety byłam tam rok temu i nie pamiętam dokładnie gdzie to jest. Jest też na zuidplein pan Piotr który z ramienia gemeente pomaga za darmo, jego num to: 0610966520.
Aha i jeżeli chodzi o ubezpieczenie to podpisywałam papiery jak już miałam list z banku o przyznanie hipoteki. Pozdrawiam
smile. :)
Ostatnio zmieniony przez meisje89 Śro Mar 16, 2011 3:28 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu