router experia box jak sie zalogowac |
Autor |
Wiadomość |
tomek24833
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 12:12 pm router experia box jak sie zalogowac
|
|
|
tak jak w temacie jka mam sie zalogowac na router jakie jest hasło probowlaem wszystkiego i nic nie dziala |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 12:36 pm
|
|
|
wszystkiego nie probowales skoro nie wszedles;)
sprobuj jeszcze pogooglowac: http://www.google.com/m?q...oid&channel=new |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 1:18 pm
|
|
|
nie mmusisz podaawac hasla jesli sie pierwszy raz logujesz to ten krok pomin |
|
|
|
|
tomek24833
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 7:13 pm
|
|
|
bejupi napisał/a: | nie mmusisz podaawac hasla jesli sie pierwszy raz logujesz to ten krok pomin | nic nie kumam |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 7:59 pm
|
|
|
zalogowac na router czyli wejsc przez przegladarke na 192.168.2.254 i zmieniac ustawienia? tak zrozumialem
bo jesli chodzi ci o polaczenie z ruterem to wybierasz go z listy dostepnych sieci pyta cie o klucz to go wpisujesz klucz jest z tylu rutera na naklejce |
|
|
|
|
czerwonemolo
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sty 25, 2012 4:28 pm
|
|
|
bejupi napisał/a: | zalogowac na router czyli wejsc przez przegladarke na 192.168.2.254 i zmieniac ustawienia? tak zrozumialem
bo jesli chodzi ci o polaczenie z ruterem to wybierasz go z listy dostepnych sieci pyta cie o klucz to go wpisujesz klucz jest z tylu rutera na naklejce |
Hahahaha, a skąd wiesz że jego router akurat siedzi na takim adresie a nie innym? A skąd wiesz, że klucz sieci jest akurat na naklejce z tyłu routera? Widzę że mieszkacie razem, podaj mu hasło i nie będzie problemu.
tomek24833 napisał/a: | tak jak w temacie jka mam sie zalogowac na router jakie jest hasło probowlaem wszystkiego i nic nie dziala |
Sprawdź adres ip swojej bramy sieciowej w ustawieniach połączenia. Jeśli router automatycznie pobiera ustawienia z serwera DHCP sprawdź ip bramy klikając w szczegóły swojego połączenia. Mając już ip bramy, wpisz je w przeglądarkę i w oknie logowania do routera wpisz login "admin" hasło "admin" tak jest w większości routerów nie skonfigurowanych dodatkowo. Jeśli ta opcja nie pasuje musisz skontaktować się z dostawcą sieci i zapytać się go o potrzebne informacje. |
Ostatnio zmieniony przez czerwonemolo Śro Sty 25, 2012 4:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tojaadi
Poczatkujacy aditoja?
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 4:59 am
|
|
|
czerwonemolo napisał/a: | bejupi napisał/a: | zalogowac na router czyli wejsc przez przegladarke na 192.168.2.254 i zmieniac ustawienia? tak zrozumialem
Hahahaha, a skąd wiesz że jego router akurat siedzi na takim adresie a nie innym? A skąd wiesz, że klucz sieci jest akurat na naklejce z tyłu routera? Widzę że mieszkacie razem, podaj mu hasło i nie będzie problemu. |
Być może dlatego że ten adres IP jest standardowym adresem IP routera KPN Xperia Box
I tak samo jest z naklejką - każdy ma dokładnie tak samo
Dla pewności -> start -> uruchom -> cmd.exe -> ipconfig
I szukaj "Brama domyślna" - adres IP tam podany będzie adresem routera
czerwonemolo napisał/a: | tomek24833 napisał/a: | tak jak w temacie jka mam sie zalogowac na router jakie jest hasło probowlaem wszystkiego i nic nie dziala |
Sprawdź adres ip swojej bramy sieciowej w ustawieniach połączenia. Jeśli router automatycznie pobiera ustawienia z serwera DHCP sprawdź ip bramy klikając w szczegóły swojego połączenia. Mając już ip bramy, wpisz je w przeglądarkę i w oknie logowania do routera wpisz login "admin" hasło "admin" tak jest w większości routerów nie skonfigurowanych dodatkowo. Jeśli ta opcja nie pasuje musisz skontaktować się z dostawcą sieci i zapytać się go o potrzebne informacje. |
Domyślnie jest tylko login "admin" bez żadnego hasła.
Polecam czytanie instrukcji
Pozdrawiam! |
|
|
czerwonemolo
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 12:09 am
|
|
|
Instrukcja nie ma tutaj nic do rzeczy jeśli router został np. zresetowany. Podałem mu punkt zaczepienia, który dla każdego będzie odpowiednim rozwiązaniem. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 9:06 am
|
|
|
czerwonemolo, wlasnie po resecie haslo i login bedzie taki jak w instrukcji |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Capricorn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 6:41 pm
|
|
|
Witam,
mam podobny problem, nie mogę się połączyć z routerem kpn Experia Box przez moj tablet samsung galaxy. wyczytałem już, że może to być problem zabezpieczeń routera więc chciałbym je zmienić, ale wpisując adres bramy sieciowej 192.168.2.254 wyskakuje mi:
Login ID: KPN
Password:
i wpisuje hasło admin i nic, gdy nic nie pisuje to przechodzi mi do:
Current Username KPN
Current Password
New Password
Re-Enter Password for Verification
i probowalem tu rozne rzeczy wpisywać, ale wszystko na nic.
Czy ktoś móglby pomóc?? |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 6:56 pm
|
|
|
Router żada zmiany hasla na twoje.
wpiszc:
current password: aktualne haslo
nowe haslo, powtorz nowe haslo i wtedy powinnien cie wpuscic do ustawien |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
krysta55
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 55
|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 7:02 pm
|
|
|
spróbuj zmienić zabezpieczenie sieci lub czasowo wyłaczyć zabezpieczenie sieci i zobaczyć co się dzieje dalej czy się połaczy. Takie cóś znalazłam na jakiś starym forum z 2012 roku. Nie wiem czy działa. |
|
|
|
|
tojaadi
Poczatkujacy aditoja?
|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 7:37 pm
|
|
|
Capricorn, próbowałeś login kpn bez hasła? Tudzież kpn jako login i hasło? Miałem dwa różne modemy od KPN i takie były domyślne dane do logowania. A jak się już zalogujesz do panelu zarządzania routerem, ustaw sobie zabezpieczenia na WPA2 a Galaxy Tab nie będzie mieć żadnych problemów |
|
|
|