Jak zalatwic paszport w Holandii? |
Autor |
Wiadomość |
artur43
Poczatkujacy artur43
Pomógł: 2 razy Wiek: 58 Dołączył: 16 Gru 2007 Posty: 10 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 12:18 pm Jak zalatwic paszport w Holandii?
|
|
|
Witam mam zapytanko.Prosze mi powiedziec jakie musze miec dokumenty do zalatwienia paszportu w Holandii bez wyjezdzania do Polski.No i jaka jest cena za wydanie mi takiego dokumentu?Jak dlugo sie czeka na odbior paszportu?Dziekuje za pomoc.Pozdrawiam.Ela.Moj mail [email protected] |
|
|
|
|
Karola
Poczatkujacy
Wiek: 38 Dołączyła: 02 Lis 2006 Posty: 39 Skąd: Haga / Szczecin
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 4:35 pm
|
|
|
Ja wyrabialam paszport w zeszlym roku.
Mozesz go wyrobic w ambasadzie w Hadze. Potrzebny mi byl stary paszport, dokument potwierdzajacy zamelowanie w holandii, akt urodzenia i dowod. To chyba wszystko. Dostalam nakpierw paszport tymczasowy na rok. To dostalam juz po tygodniu on kosztuje o ile pamietam 12 euro czy cos okolo. A na paszport 10letni czekalam 3 miesiace i przyslali pismo do domu ze moge juz odebrac. A ten paszport kosztuje bodajze 96euro. Najlepiej zadzwon lub napisz aila do ambasady to oni ci dokladnie powiedza bo na nie jestem pewna czy dobrze pamietam. |
|
|
|
|
kapitanklos
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 4:39 pm Paszport
|
|
|
Karola wymienila wszystko czego potrzebujesz do wyrobienia paszportu, poza dwoma szczegolami.....
Pamietaj aby uzbroic sie w CIERPLIWOSC i MOCNE NERWY.....bo (chyba,ze bedziesz mial szczescie) czekac trzeba dlugo, a obsluga w naszym konsulacie niezbyt przyjacielsko nastawiona do swoich rodakow........
Powodzenia.
Pozdro,
Krzysiek |
_________________ May those who love us - love us.
And for those who don't love us may God trun their hearts to love us.
And if the God can't turn their hearts, let God turn their ankles so we can recoginize them by limping.
by. Paulie Chopra |
|
|
|
|
baba jaga
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 466 Skąd: Z klanu Nosferatu
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 9:34 pm
|
|
|
Wymagane sa rowniez zdjecia paszportowe w calkiem innym formacie niz do paszportu holenderskiego,takze nie spiesz sie z fotka u holenderskiego fotografa.Przy konsulacie jest fotograf, ktory zna formaty wymaganych zdjec do polskiego "paska"
http://www.niedziela.nl/i...d=260&Itemid=45 |
|
|
|
|
amorelola
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 37 Dołączyła: 17 Sty 2008 Posty: 40 Skąd: apeldoorn
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 11:05 am
|
|
|
a jak to jest z zrzeczeniem sie polskiego poszportu?slyszalam ze to duzo kosztuje...
i tak wogole to po co holenderski paszport?macie jakies dobre argumenty?przeciez na polskim mozna to samo co na nl.. pytam bo tez mam mozliwosc dostania holenderskiego paszpory,ale nie bardzo wiem jakie sa plusy tego..moze mi ktos pomoze? |
|
|
|
|
Tommy
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 7:56 pm
|
|
|
z tego co sie orientuje no to nie musisz starac sie o wize na wjazd do USA (jak wielu innych krajow). Nie wiem czy jest to powiazane jakos z obywatelstwem, ale przy okazji sie dowiem chetnie. Mam sporo znajomych w USA i chcialbym ich odwiedzac, szczegolnie teraz jak bilety stanialy. Bo nie usmiecha mi sie latanie za wizami, bo to jest niezla mordega.
Wiec czy ktos moze sie orientuje czy mozna sobie od tak wyrobic paszport holenderski i wyjezdzac do US bez wizy (w celach czysto turystycznych)? Mieszkam tu juz 8 miechow, no i napewno zostane kilka lat.
pzdr |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 10:39 pm
|
|
|
Cytat: | Wiec czy ktos moze sie orientuje czy mozna sobie od tak wyrobic paszport holenderski i wyjezdzac do US bez wizy | niestety... nie ma takiej mozliwosci wczesniej... jak po uzyskaniu obywatelstwa holenderskiego. |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
anamaria
Poczatkujacy ana
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 12:08 pm jak to zalatwic
|
|
|
no tak ale jak zalatwic obywatelsko holenderskie wiem ze trzeba mieszkac i byc zameldowany co najmniej przez 5 lat lub slub 3 lata ale prawdopodobnie teraz jest to inaczej gmina wysyla papiery osoby zglaszajacej chec posiadania obywatelstwa hol. do polski tam osoba jest przewertowana no ale co dalej tego nie wiem |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 6:28 pm
|
|
|
Cytat: | prawdopodobnie teraz jest to inaczej gmina wysyla papiery osoby zglaszajacej chec posiadania obywatelstwa hol. do polski tam osoba jest przewertowana | a nawet jak wysylaja papiery do kraju .....sadzisz ze to cos zlego? wczesniej ..... tez bylismy sprawdzani.... |
|
|
|
|
SYLWUSIA
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 5:11 am
|
|
|
ja tez mam problem zgubiłam dowód w holandii,
zgłosiłam to i dalej nie mam pojęcia co zrobić,
był ktoś z was w takiej sytuacji?
|
|
|
|
|
Majafala
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 1:45 pm paszport tymczasowy
|
|
|
Mam pytanko...orientujecie sie moze jak dlugo czeka sie na paszport tymczasowy i jakie sa oplaty, o ile wzrosly?? Dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 2:27 pm Re: paszport tymczasowy
|
|
|
Tutaj sa aktualne oplaty za czynnosci konsularne: (link) |
|
|
|
|
mandarynka
Poczatkujacy Mandarynka
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 9:24 am zmiana narodowosci
|
|
|
Tak, fajnie miec paszport holenderski jesli planujecie tu zostac na stale Ulatwia zycie i podrozowanie po swiecie Za te przyjemnosc trzeba niestety slono zaplacic
789euro kosztuje zmiana narodowosci w gemeente
Pozdrawiam |
_________________ Mandarynka |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 6:35 pm Re: zmiana narodowosci
|
|
|
mandarynka napisał/a: | Tak, fajnie miec paszport holenderski jesli planujecie tu zostac na stale Ulatwia zycie i podrozowanie po swiecie Za te przyjemnosc trzeba niestety slono zaplacic
789euro kosztuje zmiana narodowosci w gemeente
Pozdrawiam |
Ta kwota jest zaporowa |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 58 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 6:39 pm
|
|
|
ja placilam za paszport holederski jeszcze 425 guldenow to jest okolo 22o euro to ladnie to podrozalo
a bylo to w 1994 roku
monika |
|
|
|
|
|