List z Incasso |
Autor |
Wiadomość |
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 8:33 pm List z Incasso
|
|
|
Aż mnie zagotowało jak otworzyłem list z biura windykacyjnego Lindorf. Wg incaso mam do zapłacenia 858 euro długu,który ta firma wykupiła z KPN.Więc chyba chodzi o abonament telefoniczny. Tylko ja nigdy nie miałem do czynienia z KPN.Od 4-ech lat mam abonament w Vodafone,który jest płacony automatycznie bez żadnego poslizgu.Wszedłem na stronę pokrzywdzonych przez incasso i aż włos się jezy. Wiele ludzi ma problemy podobne do moich i nie jest łatwo sie z tego wyplątać.Czytając myslę że bez sądu się nie obędzie.Czekam do poniedziałku i chyba się wybiore osobiście. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 8:57 pm
|
|
|
KPN to nie tylko telefon, ale i internet. Jeśli na wezwaniu do zapłaty widnieją twoje dane to warto tam zadzwonić, ewentualnie napisać e-mail (powinien tam być adres) i wyjaśnić sprawę.
Z doświadczenia wiem, że można się z nimi dogadać, rozkładają dług na raty (nawet po 50€) |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 9:06 pm
|
|
|
Hera ja nigdy nie miałem nic wspólnego z KPN.Poza tym wiedziłbym o zobowizaniu w wys. ponad 800 euro.Są tylko dwie mozliwości,pierwsza to jakiś przewał z wezwaniem,druga to ktoś wykorzystał moje dane. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 1:46 am
|
|
|
W takim razie musisz to jak najszybciej wyjaśnić... Poszukać może jakiegoś prawnika... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 2:55 pm
|
|
|
najlepiej zadzwon tam albo napisz maila i popros o wyjasnienie ewentualnie kopie umowy podpisanej przez ciecie- jesli takowa istnieje. a potem juz zobaczysz co dalej masz robic. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
|