potrzebne papiery do rejestracji w Gemente - "Newcomers |
Autor |
Wiadomość |
xgrzegx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 3:29 pm potrzebne papiery do rejestracji w Gemente - "Newcomers
|
|
|
Witam!
Chciałem się zapytać jakie dokumenty są potrzebne żeby zarejestrować się w gemente, dostałem od nich kartke na której pisze co i jak, ale nie bardzo rozumiem po angielsku/holendersku. Mógłby ktoś powiedzieć co jest potrzebne?
Posiadam skrócony odpis aktu urodzenia, paszport, prawo jazdy, dowód osobisty, dokumenty (kopia) potwierdzenia adresu zamieszkania w holandii... coś jeszcze jest potrzebne? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:26 pm
|
|
|
Do zameldowania potrzbujesz dowod/paszport i umowe wynajmu mieszkania. |
Ostatnio zmieniony przez Aleksandra_ Czw Kwi 14, 2011 10:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:29 pm
|
|
|
a dosc czesto rowniez akt urodzenia. temat wielokrotnie przewinal sie przez forum.
moze zeskanuj/przepisz ta kartke i wklej do dzialu tlumaczen (albo do google translate). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:35 pm
|
|
|
akt urodzenia tylko przy pierwszej rejestracji w holandii. |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:41 pm
|
|
|
z pierwszego posta nie wynika jednoznacznie, ze chodzi tylko o przemeldowanie. ale jezeli tak jest, to faktycznie, paszport/dowod + kontrakt/akt wlasnosci wystarczy. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:49 pm
|
|
|
Fakt, ale skoro kolega nie wie jakie to pewnie pierwsza. Wiec akt urodzenie usi byc tylko przetlumaczony! |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:56 pm
|
|
|
jezeli odpis jest na druku miedzynarodowym, to nie trzeba go tlumaczyc. |
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 11:03 pm
|
|
|
Tego nie wiemy, bo nie wynika to z postu. W kazdym razie nie moze byc zwyczajny - po polsku. |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 8:44 am
|
|
|
lol zaq aleksandra prosze kontynuujcie ta "dyskusje" |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 9:28 am
|
|
|
chcialem wczoraj ja kontynuowac, ale po przeczytaniu watku doszedlem chyba do tego samego co ty. lol i poszedlem spac |
|
|
|
|
xgrzegx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 1:21 pm
|
|
|
byłem w gemente i dostałem karteczke, której nie mam niestety przy sobie ... ale chodzi mi o pierwszą rejestracje w gemente - Tilburg. Mam przy sobie paszport, akt urodzenia w druku międzynarodowym, dowodzik i kopię umowy wynajmu mieszkania. Potrzeba coś więcej? Nie udzielam się w dyskusji bo nie mam internetu w domu |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 1:29 pm
|
|
|
Jeżeli nie jestes bądź nie byłeś nigdy zonaty, to w Tilburgu wystarcza Bo inaczej to jeszcze akt slubu, też międzynarodowy. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 2:36 pm
|
|
|
ja mialem jeszcze ksero paszportu wlasciciela wynajmowanego mieszkania (ale to bylo kilka lat temu i nie pamietam czy ktos zwrocil uwage na to ksero). |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 2:38 pm
|
|
|
O faktycznie....ksero paszportu właściciela też, sorki za dezinformację, ale zapomniałam o tym |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
|