Wielkanocna wycieczka po Holandii |
Autor |
Wiadomość |
charlie360x
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2011 12:59 pm Wielkanocna wycieczka po Holandii
|
|
|
Witam,
Jestem nowy na tym forum, nigdy nie bylem w Holandii i język Holenderski jest dla mnie jak hieroglify... Od kilku lat mieszkam w Londynie. Często uczęszczam na wyprawy rowerowe i w tym roku zamierzam zwiedzić Holandię. Na pierwszy rzut wybrałem podróż z Eindhoven do Amsterdamu (drogą rowerową LF7) z postojem na nocleg w Vianen. Wybieram się w tą sobotę 23/04, w Eindhoven będę cały dzien zwiedzał i od 24/04 ruszam w trasę... Ale żeby ruszyć to muszę mieć rower Nie będę targał swojego jednośladu samolotem gdyż rowerów w Holandii jest tylu co i jej mieszkańców Z tego co udało mi się rozeznać, zaraz przy stacji w Eindhoven mozna wypozyczyć rowery. Ile kosztuje taka przyjemność? Słyszałem że ok 6 Euro za dzień. Czy te rowery są w stanie przejechać ok 200 km? Czy są to rowery turringowe wyposażone w bagażnik?
Jakie miejsce moglibyście polecić gdzie mógłbym wypożyczyć rower na moją trasę? Z Amsterdamu wracam 26/04 do Eidnhoven pociągiem.
A może ktoś z was posiada rower który mógłby mi sprzedać lub wypożyczyć?
Gdzie mogę kupić mapę rowerową (głównie odcinek LF7 i ile taka mapa kosztuje?)
Szukam także noclegu w Amsterdamie (W Eindhoven i Vianen mam juz zabookowany b&b) Czy moglibyście coś polecić proszę?
A może ktoś chciałby do wyprawy dołączyć?
Dziękuję i pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 20, 2011 4:51 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2011 2:39 pm
|
|
|
charlie360x napisał/a: | Ile kosztuje taka przyjemność? Słyszałem że ok 6 Euro za dzień. Czy te rowery są w stanie przejechać ok 200 km? Czy są to rowery turringowe wyposażone w bagażnik? |
Na wszystkie pytania odpowiedź brzmi "tak". |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2011 3:55 pm
|
|
|
rower w eindhoven wypozyczysz zaraz na dworcu jak sie wyjdzie z dworca w strone centrum po lewej stronie na koncu ze tak powiem stacji podziemny garaz tam je wypozyczaja ale ile kosztuja i jakie rowery tam stoja nie mam pojecia.
powodzenia. |
|
|
|
|
charlie360x
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 9:39 pm
|
|
|
Ok dziekuje za porady, zadzwonilem dzis na stacje i zabookowalem rower na 4 dni za 30 euro, niestety maja tylko rowery typu "City" ale na trasie LF7 powinienem dac rade |
|
|
|
|
|