Zamknięty przez: Gochna H Wto Cze 26, 2012 2:46 pm |
Nauka dziecka za DARMO? |
Autor |
Wiadomość |
kaska2011
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 8:48 am Nauka dziecka za DARMO?
|
|
|
Dowiedziałam się jakiś czas temu o darmowej, internetowej szkole, w której dzieci w wieku szkolnym 6-12 lat przebywające za granicą, uczą się między innymi języka polskiego, przyrody, historii czy też matematyki. Zainteresował mnie fakt iż po zdaniu egzaminu na koniec roku dziecko otrzymuje świadectwo szkolne wydane przez jedną ze współpracujących z Polską Szkołą Internetową, Placówek Oświatowych. Inicjatywa wydaje się ciekawa, ale będę wdzięczna za opinie dotyczące tej formy edukacji. Może, ktoś z was miał już jakąś styczność z taka formą edukacji dzieci? www.polskaszkolainternetowa.pl/ |
_________________ pozdrawiam:) |
|
|
|
|
kkasia1981
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 11:30 am
|
|
|
Moja córka uczęszcza do tej szkoły podaje link tam są wszystkie informacje
http://www.spzg.pl/index....otwarta-szkola/
Moja córka jest obecnie w 3 klasie, zajęcia ma raz w tygodniu przez internet, kazali zakupić książki takie same jak obowiązują w większości szkół w Polsce. Niestety prawie cały materiał musimy przerabiać same, w czerwcu lub lipcu są egzaminy z całego materiału. Dziecko dostaje świadectwo ukończenia danej klasy. W tej szkole można skończyć szkołę podstawowa, gimnazjum oraz liceum. Myślę że jest to dobre bo w razie powrotu do polski dziecko nie ma tak dużych zaległości i ma świadectwa ukończenia klasy. |
|
|
|
|
beti1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2012 2:30 pm
|
|
|
witam prosze o pomoc,jak uzyskac informacje,moj syn ma 6lat i chce aby poszedl do szkoly gdzie moge szukac pomocy?slyszalam ze musze go ubezpieczyc,gdzie? |
_________________ beata |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
|
|
|