NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ozhas
Autor Wiadomość
aiw111 
Poczatkujacy
Asia

Wysłany: Czw Maj 20, 2010 6:22 am   Ozhas

Witam.
Zna ktos tutaj to biuro?
Warto ?
Ile placa, gdzie jest praca i przy czym?
bo slyszalam ze nie zaciekawie tam jest.

ona12345678 
Poczatkujacy
ona12345678

Wysłany: Pon Lip 05, 2010 2:48 pm   

ja pracuje przez to biuro,miesiąc płacą mi 7 euro na godzinę mają stawkę wiekową,mam 22 lata

andi 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 05, 2010 6:50 pm   

Cytat:
ona12345678

Odpowiedzi: 648
Wyświetleń: 94431
PostForum: Zdrowie --- Gezondheid --- Health Wysłany: Pon Cze 21, 2010 4:51 pm Temat: UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE
pracuje od środy,umowę podpisałam ale nie dostałam jeszcze żadnej kopi nie znam dobrze języka i nie wiem jak poprosić o kopie umowy,to jest i tak praca sezonowa nie było na niej napisane od kiedy do kiedy pracuje,a czy jeżeli wykupiłabym sobie ubezpieczenie na dentystę to będę musiała tutaj płacić za dentystę a później ubezpieczalnia mi pieniądze zwróci,mój chłopak zarabia około 1200 euro miesięcznie i dodatek dostaje do ubezpieczenia,a ja zarobie tylko 1000 euro,mam 22 lata w tym roku skończyłam czyli podstawowe ubezpieczenie na dentystę mnie obejmuje?

To jest twój post z 21czerwca. W jaki sposób naliczyłaś te 7 euro? W którym momencie kłamiesz?
Tu twoja inna wypowiedź z 25-go czerwca 2010:
Cytat:
nie wiem czy jest tu czego zazdrościć robię tyle godzin to prawie jak za darmo,bo większy podatek odciągają od tych godzin masakra

W dniu 21 czerwca napisałaś:
Cytat:
dziewczyny zaczęłam tydzień temu prace,pracodawca nie zapewnia mi ubezpieczenia,będę dopiero sobie je załatwiać,czy nie będę musiała kary płacić bo podpisałam już umowę.....

Gdzie ten miesiąc????

No chyba że mówisz o stawce brutto :119: , a to już jest niewielka stawka.
Ostatnio zmieniony przez andi Pon Lip 05, 2010 6:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 10:01 pm   

7 euro brutto dla 22 latko to niby malo? Minimum 6,90 przy 40 godzinach. Normalna stawka.

andi 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 05, 2010 10:57 pm   

suska napisał/a:
7 euro brutto dla 22 latko to niby malo? Minimum 6,90 przy 40 godzinach. Normalna stawka.

Po pierwsze nie ma napisane że to brutto czy netto,
po drugie na pytanie czy 290 euro-netto na tydz to dużo czy mało(w innym temacie), odpowiedziałaś:
Cytat:
Ani malo, ani duzo. Wystarczajaco, ale bez szalenstw.
i idąc dalej tym tokiem myślowym to można stwierdzić że to jest mało,
a po trzecie to odniosłem się do pytania autorki tematu:
Cytat:
Ile placa,....
i która ma już skończone 23 lata, bo tak wynika z opisu w profilu i stawka wiekowa jej nie dotyczy.
I najważniejsze to to,że w mojej wypowiedzi poddałem w wątpliwość to co napisała @ona12345678 ,gdyż jak zauważyłaś to te jej wypowiedzi są trochę rozbieżne, ale ty jak zwykle wcinasz się tam gdzie nie potrzeba.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 11:15 pm   

Takie jest tutaj prawo i nic z tym nie zrobisz, 7 brutto dla osoby, ktora ma 22 lata to normalna stawka, 7 netto to nawet wiecej niz minimum, nie nie ma mowy o placy nizszej od minimum, o to mi chodzilo.

A skoro juz chcesz byc taka dokladna, to 7 euro netto to przy 40h 280 euro, czyli dokladnie to co napisalam- ani duzo, ani malo, na zwykle potrzeby wystarczajaco. 7 euro brutto to faktycznie troche mniej, ale zadko ktory pracodawca da jej wiecej skoro nie musi. Wiec nie wiem o co Ci chodzi?

A teksty typu:
andi napisał/a:
ale ty jak zwykle wcinasz się tam gdzie nie potrzeba.

albo mi pisz na priva albo milcz, bo nic to nie ma wspolnego z tematem.

ona12345678 
Poczatkujacy
ona12345678

Wysłany: Pią Lip 09, 2010 2:16 pm   

ja napisałam,że jak mam zbyt dużo nadgodzin to mi się nie opłaca tak robić bo podobno odciągają większy podatek,ale się okaże dopiero bo robiłam 50 godzin w zeszłym tygodniu i czekam na wypłatę

AGAkwiatek 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Maj 05, 2011 7:55 am   

Proszę o opinie,znowu zaczynają rekrutować...
Nie wiadomo co o nich myśleć,może są tu ludzie którzy już pracowali lub obecnie pracują przez to biuro?
Pozdrawiam.

[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 1:21 pm ]
Nie jedźcie tam!!! Byliśmy sprawdziliśmy...firma krzak.Uwaga młode dziewczyny,izolują Was od innych,od par,kwaterują na prywatnych domach u facetów narodowości tureckiej!!!Uwaga,my swoje koleżanki wykradliśmy z chaty u turka,który je przetrzymywał!Nie wiem,uciekliśmy,pachnie mi to handlem...

Odpowiedz do tematu