Spawacze jak szukać pracy bez uitzenbiura |
Autor |
Wiadomość |
Dawid1986
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 8:02 pm Spawacze jak szukać pracy bez uitzenbiura
|
|
|
Ciekaw jestem czy moge znalezć prace bez uitzenbiura i otrzumać w końcu vast kontrakt czy sa firmy które biorą polaków jak szukać i gdzie się udać ??? czy to mozliwe ??? Spawacz mig/ podstawowy-mag/vca/Jezyk niderlandzki dobrze czy trzeba czegoś wiecej???
[ Dodano: Sob Kwi 30, 2011 11:51 am ]
czy wszyscy tu pracuja przez agencje nikt nie robi prywatnie prosze sie podzielić doswiadczeniem jak i gdzie próbowac nie chce namiarów tylko ogólny zarys.Znając ludzi w hol jak maja fajna robote to milcza i u nich nigdy nie ma pracy albo lipa i narzekają by odstraszać robilem przez biura gdzie na internecie czytalem o nich takie rzeczy ze bym nigdy nigdzie nie pojechał a ty jak sie jest w porzadku i stosuje sie do zasad to inni tez sa ok nawet biura |
Ostatnio zmieniony przez Dawid1986 Pią Kwi 29, 2011 11:20 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
uniu
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 2:45 pm
|
|
|
Najłatwiej wysyłając swoje CV bezpośrednio do firm.Piszesz ,że znasz dobrze holenderski wiec bez problemu znajdziesz ogłoszenia w regionie ,który Cię interesuje w internecie.Powiem jednak z własnego doświadczenia ,że ciężko od razu dostać sie na bezpośredni kontrakt a już prawie niemożliwe jeżeli nie masz pozytywnych referencji od poprzedniego pracodawcy.Ja pracowałem przez 6 biur w ostatnim i chyba najlepszym po 6 miesiącach spytałem szefa czy mogę przejść na bezpośredni kontrakt i sie zgodził, po następnym roku dał stały.Jeżeli pracujesz ,spytaj w firmie szefa jakie ma plany w stosunku do Ciebie. Jeżeli żadnych a zależy Ci na stałym kontrakcie szukaj dalej. |
|
|
|
|
Dawid1986
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 3:46 pm
|
|
|
juz rozsyłałem ale interesuje mnie jakie zakłady stocznie czy zna ktoś takie firmy jak Energo istal mostostal odpowiedniki holenderskich firm referencje ze dobrze contenery spawam stare za stawke zbierania cebulek lub kalfiorów licze na próbki rozesłałem kilka cv i bez odzewu chce sam jechać i pogadać to zawsze lepiej niż cv na email wpolsce spawałem kotły umowa z polskiej firmy tłumaczyć na taka rozmowe mieszkam w noord holland moze ma ktoś coś ten rejen bo ogłoszenia z mojego regionu sa biedne |
|
|
|
|
uniu
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 3:56 pm
|
|
|
http://www.otterwestelaken.nl/ masz tu linka do dobrego biura inaczej nie mogę Ci pomóc . Co prawda pośrednik ale uczciwy ,troszczy się o pracownika i dobrze płaci. Ja miałem u niego 2 lata temu na starcie 13.50 brutto.pozdrawiam |
|
|
|
|
rob1964
Poczatkujacy rob1964
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 1:21 pm
|
|
|
...podaje ci link na wszystkie oferty dla spawaczy i pokrewnych w Holandii,sa to ogloszenia prosto z firm i z holenderskich,dobrze placacych biur(dobrze placacym spawaczom tzn-w granicach 20 euro)
http://ec.europa.eu/eures...entCategory=482
...jesli nie wiesz jak tam szukac to zrob tak....w pkt 1 uzyj "znajdz",wyskoczy Ci okienko....wpisz spawacz i nastepnie w nr 7212....nastepnie w punkcie 2 z jakiego okresu chcesz ogloszenia,w punkcie 3 wbij sobie Holandie,czy gdzie tam chcesz pracowac i dalej "szukaj"
....na dzisiaj masz ponad 660 ogloszen...,najlepsze pieniadze dla spawaczy sa w Szwajcarii...w granicach 30 euro na godzine ale musisz znac dobrze niemiecki... |
|
|
|
|
Dawid1986
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 7:57 pm
|
|
|
spoko fajnie dzieki juz porozsyłałem maile kumaty jesteś w tych sprawach . Inerresuje mnie tylko nl dobrze sie tu czuje i dlatego że znam tylko Nidelandzki pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Dawid1986 Pią Maj 06, 2011 7:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rob1964
Poczatkujacy rob1964
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 9:50 pm
|
|
|
....nie ma sprawy Dawidzie...,musisz probowac,wszedzie masz tam adresy mailowe i nr tel....podpowiem Ci z doswiadczenia.....najpierw cv mailem i na drugi dzien telefon z zapytaniem,wiem koszty sa...ale w Twoim przypadku zwroci Ci sie to bardzo szybko,potrzeba tez troche szczescia.Musisz sie jednak spieszyc...konkurencja nie spi,spojrz miales zamrozony watek,a teraz wszyscy nagle zaczeli sie tym interesowac,beda probawac....a wystarczylo im pogrzebac w necie,szkoda jednak czasu....lepiej nachlac sie piwa i ponarzekac...
...dzieki tez za post w temacie-Polacy pracujacy za pol darmo-,to co napisales to fakt,jednak jakos nikt nie chce tego oficjalnie potwierdzic...
....zapewne po tym poscie,podczas otwierania kolejnej puszki z piwem(weekend w koncu)rzuca sie na mnie w wielkim oburzeniu i beda belkotac cos o honorze....ale nie wzrusza mnie to....wiem swoje i nie boje sie tego glosno powiedziec....
....jakby co,pisz na priva....jesli bede mogl to Ci pomoge..... |
|
|
|
|
uniu
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:36 pm
|
|
|
rob1964 -Przelądam oferty pracy w linku ,który podałeś i w żadnej nie widzę stawki 20 euro za godzinę,raczej oscylują one pomiędzy 1800 i najwyższa jaką znalazłem to 2600 brutto.20 euro owszem zarabiaja doświadczeni spawacze rur znający dobrze rysunek techniczny.Dawid1986 ma raptem podstawowe uprawnienia na MIG-MAG a wymagania które stawiają te firmy są dużo większe.Nie mniej jednak życzę mu tych 20 dych może się uda. |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:53 pm
|
|
|
rob1964, w każdym swoim poscie naskakujesz na swoich rodaków, podkreslając lenistwo, weekendowe pijaństwo itp. W każdym poscie wypisujesz, jaki to jestes zaradny a cała reszta nieudacznikami. Mam pytanie, a proszę o szczerą odpowiedź, już trochę jeżdżę po kontraktach i zdążyłem poznać ludzi, jestes niepijącym alkoholikiem? |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Pią Maj 06, 2011 10:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rob1964
Poczatkujacy rob1964
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:54 pm
|
|
|
....oczywiscie,masz racje..,ja nie wnikalem w szczegoly tych ogloszen,wiesz napewno,ze stawka zalezy od wyksztalcenia,doswiadczenia i umiejetnosci ,praktycznie w kazdym zawodzie.No i oczywiscie nikt nie dostanie maksymalnej stawki na starcie...musi sie sprawdzic,nikt tez nie przyjmie nikogo zaraz na"vast",najpierw okres probny...itd..,wniosek nasuwa sie sam-wszystko we wlasnych rekach,umiejetnosciach i checiach.
[ Dodano: Pią Maj 06, 2011 11:00 pm ]
w każdym swoim poscie naskakujesz na swoich rodaków, podkreslając lenistwo, weekendowe pijaństwo itp. W każdym poscie podkreslasz, jaki to jestes zaradny a cała reszta nieudacznikami. Mam pytanie, a proszę o szczerą odpowiedź, już trochę jeżdżę po kontraktach i zdążyłem poznać ludzi, jestes niepijącym alkoholikiem?
...pisze o tym co widze..,sam pije,relatywnie duzo wina...ale z glowa..,odpowiedzialnie.... |
|
|
|
|
Dawid1986
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 11:15 pm
|
|
|
wole nabrać wiekszego doświadczenia mam dopiero 25lat i na pieniadze przyjdzie czas od poniedziałku dzwonie . Ja w holandii max jaki miałem 10 e na rekę za godz. a teraz 289 e za ubiegły tydz 42 godz ze zwrotem za paliwo gorzej być nie może . Dlaczego tam nie pracuje??? a myśałem że pana boga za nogi złapałem wyjechałem z tamtąd bo 2 razy okradł jakiś skur......czybyk pokój ale to długa historia i przykra dla mnie duże koszta mam nadzieje ze juz mnie to nie spodka nigdy. i teraz jestem gdzie jestem i cieszę sie ciszą i spokojem bez rodaków w domu |
Ostatnio zmieniony przez Dawid1986 Sob Maj 07, 2011 12:23 am, w całości zmieniany 7 razy |
|
|
|
|
|