LITWINKA AURELIJA W DEN HAAG |
Autor |
Wiadomość |
paula818181
Poczatkujacy paula81
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 11:36 am LITWINKA AURELIJA W DEN HAAG
|
|
|
Bardzo prosze o pomoc! Mam jechac w sobote do Den Haag na pakowanie truskawek. Ludzi werbuje Litwinka Aurelija(tak przynajmniej sie przedstawia) a szefem jest Turek.Sami zabieraja dziewczyny z Polski (busem) ale nie chca dziewczyn,ktore sa juz w Holandii.Wydaje mi sie to dziwne. Czy ktos slyszal cos o nich? Moze ktos juz z nimi wyjezdzal? Bardzo prosze o odpowiedz.Pozdrawiam.Paula |
|
|
|
|
auger
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 50 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 7:12 pm
|
|
|
paula818181 napisał/a: | Ludzi werbuje Litwinka Aurelija |
paula818181 napisał/a: | a szefem jest Turek |
Jakas umowa? Papiery? Nazwa firmy? Miejsce pobytu? Warunki? Stawka godzinowa? Miejsce zamieszkania? Turas to imie czy narodowość? Inaczej pewnie wylądujesz w niemieckim burdelu albo jeszcze gorzej... |
_________________ :-) |
|
|
|
|
Rafal1990
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 9:18 pm
|
|
|
Paula przemysl naprawde sprawe posluchaj augera(i swego serca), podstawa wyjazdu do roboty za granice to pewnosc ze trafisz tam gdzie trzeba, bedziesz pracowac i mieszkac na warunkach jakie zapewnia ci umowa, przede wszystkim musisz miec pewnosc ze biuro przez ktore jedziesz jest sprawdzone, wyplacalne,najlepiej jak znasz kogos zaufanego kto przez nie pracowal lub pracuje. W taki sposob jak auger ujal werbuje sie kobiety do burdelu(niekoniecznie holenderskiego) . Turek i litwinka aurelija szukaja pewnie glupiutkich i naiwnych nie znajacych realiow za granica by ich wykorzystac.(jak nie trafisz do burdelu to uwazaj zebys sie bez nerki nie obudzila) |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 9:42 pm
|
|
|
Stanowczo odradzam i zgadzam się z postem powyżej.Potraktujcie sposób werbunku jako OSTRZEŻENIE !!!
Jak pracować to tylko przez znane biuro. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 10:12 pm
|
|
|
Witam,
Koleżanko naprawdę sie ZASTANÓW moim zdaniem lepiej pojechać przez nawet najgorsze biuro pracy niż trafić do burdelu ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
paula818181
Poczatkujacy paula81
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 10:59 pm
|
|
|
Bardzo dziekuje za odpowiedzi.Poza stawka(6 euro na reke,8 za nadgodziny)nic sie nie dowiedzialam.Agencja jest zarejestrowana na Litwie. Ja na pewno nie jade!!! I mam nadzieje,ze dziewczyny,ktore tam sie wybieraly przeczytaja Wasze rady.Jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam |
|
|
|
|
AGAkwiatek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 11:17 am
|
|
|
Witam
Ja też spotkałam sie z tym ogłoszeniem,u nas sprawa wygląda inaczej
Mozemy jechać sami mamy podany adres,może nas jechać 4osoby (bo o tyle pytałam)
Chcieli kobiety od 18-35lat do pakowania truskawek.
W grupie mamy jednego mężczyzne i też może jechać jeśli ma doświadczenie na wózkach widłowych(a tak się składa że ma,a wcześniej o tym nie wiedzieli)
Pośrednik z Litwy biuro na Litwie i w Den Haag(mam nazwe)
Stawka 6e rękę,w nadgodzinach(powyżej8 godz.) -7e na rękę, praca 5dni od 8-12godz,dziennie
mieszkanie 200e na msc,pokoje 2 osobowe,
Nie podjęliśmy jeszcze zadnej decyzji,nie wiem co o tym myśleć.
Jeśli jest ktoś chętny kto wie i ma pomysł jak sprawdzić to biuro,może ktoś mieszka w pobliżu,proszę o kontakt na priv podam dane co mam,może i TY skorzystasz? |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 11:44 am
|
|
|
Aga wyslalam ci priv |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
AGAkwiatek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 11:50 am
|
|
|
Dzięki za pomoc
Może jeszcze ktoś coś wie? |
Ostatnio zmieniony przez AGAkwiatek Wto Maj 03, 2011 11:59 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
paula818181
Poczatkujacy paula81
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 1:55 pm
|
|
|
Dziewczyny jezeli to bedzie cos pewnego to dajcie znac. Balam sie sama tam jechac i nie znalazlam chetnych stad moje watpliwosci. |
|
|
|
|
jedrek09876
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 9:28 am
|
|
|
Agata, czy możesz cos powiedzieć na temat tej oferty, my też dostaliśmy ofertę wyjazdu, czy ktoś już podjął decyzję że tam jedzie. moje gg35579255, czekam na wiadomości.
Piszcie umówimy sie może razem. Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Maj 15, 2011 11:04 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
paula818181
Poczatkujacy paula81
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 8:09 pm
|
|
|
OSZUSTWO..Kobieta szuka do pracy w Holandi
Kobieta z Litwy, nie wiem czy swiadoma czy nie.Szuka polaków do pracy przy
pakowaniu owoców u Turka.Nie płacą 6 euro tylko od 3 do 4 euro.Wyrzucaja
na zbity pysk ludzi którzy nie pasuja lub mało pracują.Do pracy jedzie
sie 4 godziny w jedna stronę i w druga również czyli 8h plus 12 godzin
pracy czyli spimy po 4 godziny.Atmosfera w pracy straszna ludzie są
wymeczeni.Nie piszcie sie na tę pracę.Praca u Turka jest straszna, robią
z ludzi meczenników.Nie ma tam kokosów.Niech administracja sie tym
zajmie.Ostrzegam was.Edyta
post czesciowo edytowany (link usuniety, Regualmin forum ) |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Maj 04, 2011 9:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AGAkwiatek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 7:38 am
|
|
|
Nooo i znowu się zaczęło...
Albo poważne ostrzeżenie albo ktoś broni swojego tyłka.(czyt.zagrożone stanowisko pracy)
Swoją drogą...czy naprawdę jedzie się 4 godz. z Haagi do Bredy? W jedną i drugą stronę po tyle samo?
Szczerze wątpię w prawdziwość tych słów,a to dlatego że praca rozpoczyna się 6-7rano czasem 5...reasumując wyjazd w środku nocy...tylko po co?Po pracy rozumiem,mogą być korki,ale po przepracowaniu 12 godzin jest wieczór i korki to rzadkość.
Opinię swoją opieram na tym iż sama dojeżdżałam do pracy 100km z Oss do Bodegraven,rano nigdy korków nie było max 1 godzine drogi,z powrotem to różnie już bywało,jak szybko kończyliśmy to były korki i 2godz.jazdy raz się zdarzyo 3 bo kierowca powiózł nas objazdami(ale to już osobna historia)
Jak kończyliśmy koło 19 to powrót mieliśmy normalny.
co do reszty nie wypowiem się, nie wiem...myślę jednak,że sporo oszczędzają zarabiając nawet 3-4euro...w sumie nie wydają nawet na jedzenie no bo niby kiedy jedza,gotuja,kupuja jak 4 godziny im zostaja a te śpią?
nie wiem...nie znam pośrednika,ale coś tu też nie gra... |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 8:54 am
|
|
|
AGAkwiatek napisał/a: | Nooo i znowu się zaczęło...
Albo poważne ostrzeżenie albo ktoś broni swojego tyłka.(czyt.zagrożone stanowisko pracy)
Swoją drogą...czy naprawdę jedzie się 4 godz. z Haagi do Bredy? W jedną i drugą stronę po tyle samo?
Szczerze wątpię w prawdziwość tych słów,a to dlatego że praca rozpoczyna się 6-7rano czasem 5...reasumując wyjazd w środku nocy...tylko po co?Po pracy rozumiem,mogą być korki,ale po przepracowaniu 12 godzin jest wieczór i korki to rzadkość.
Opinię swoją opieram na tym iż sama dojeżdżałam do pracy 100km z Oss do Bodegraven,rano nigdy korków nie było max 1 godzine drogi,z powrotem to różnie już bywało,jak szybko kończyliśmy to były korki i 2godz.jazdy raz się zdarzyo 3 bo kierowca powiózł nas objazdami(ale to już osobna historia)
Jak kończyliśmy koło 19 to powrót mieliśmy normalny.
co do reszty nie wypowiem się, nie wiem...myślę jednak,że sporo oszczędzają zarabiając nawet 3-4euro...w sumie nie wydają nawet na jedzenie no bo niby kiedy jedza,gotuja,kupuja jak 4 godziny im zostaja a te śpią?
nie wiem...nie znam pośrednika,ale coś tu też nie gra... |
LOL Aga, masz absolutnie racje, swietny post |
|
|
|
|
24karolcia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 4:29 pm
|
|