ziektewet, chorobowe -czy wszystko jest jak powinno? |
Autor |
Wiadomość |
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 1:48 pm ziektewet, chorobowe -czy wszystko jest jak powinno?
|
|
|
pisze goscinnie w imieniu kolezanki.
Sytuacja: Kolezanka od lat choruje na chorobe dloni,ktora lekarze zwia koude handen i jeszcze jakis rodzaj egzemy. Poki co pracowala z przerwami, ale taraz zaczela prace przez tempo-team i pracowala tam od pazdziernika 2010 do polowy marca 2011. Musiala zaprzestac prace bo juz nie mogla wytrzymac bolu w dloniach.
dalej: zadzwonila do pracodawcy poinformowac o chorobie, ten zglosil ja do uwv (22-marca). poszla do lekarza domowego. 6 kwietnia dostala list z uvw temat: ontvangst en afspraakbewestiging aanvraag ziektewet-uitkering....no i siedzi w domu bez pieniedzy...
i teraz nasze pytanie:
- w liscie napisane jest ze w przeciagu 4 tygonii dostanie odpowiedz czy nalezy jej sie ziektewet, czy dostanie tez (w przypadku przyznania) pieniadze za ten okres 4 tygodni do przyznania?
- czy musi sie gdzies jeszcze udac,oprocz lekarza domowego,bo wszytcy mowia ze sie z nia skontaktuja i jakos nikt tego nie zrobil?
- czy kroki jakie juz zrobila sa prawidlowe do otrzymania ziektewet?
bede wdzieczna za odpowiedzi. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 1:53 pm
|
|
|
afspraakbevestiging - potwierdzenie terminu/spotkania
czy twoja znajoma nie jest umowiona na spotkanie z lekarzem z UWV?? albo z lekarzem z pracy?? bo w takich wypadkach ma sie rowniez spotkane z arboarts. |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 7:09 pm
|
|
|
w liscie nie ma nic konkretnego napisane tylko ze jakis medewerker sie z nia skontaktuje. Dzwonila do uvw i kazali jej z domu nie wychodzic bo przyjdzie ktos na kontrole. Pytanie? Kto? Lekarz? Przeciez ona moze chodzic! Ja mysle ze chodzi o jakiegos pracownika uvw. Wiec i tobie tez sie wydaje ze cos jest nie tak? |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 11:20 pm
|
|
|
jesli jest zgloszone w UWV, to wszystko jest ok... teraz powinna czekac az ktos do niej zadzowni lub/i przyjdzie... to normalna procedura w przypadku dluzszego chorobowego...
z tego co wiem to lekarz (arboarts) powinien sie z nia skontaktowac... on tez bedzie stwierdzal czy kolezanka bedzie na chorobowym czy bedzie musiala wrocic do pracy... |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 10:26 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | jesli jest zgloszone w UWV, to wszystko jest ok... teraz powinna czekac az ktos do niej zadzowni lub/i przyjdzie... to normalna procedura w przypadku dluzszego chorobowego... |
Dodam do tego że może dostać zaproszenie do odwiedzenia najbliższego oddziału UWV, w konkretnym dniu o konkretnej godzinie |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 9:35 am
|
|
|
Ostatnio bylem chory tydzien i po tygodniu (akurat wrocilem pierwszy dzien do pracy ) Arbo chcial sie umowic na kontrole. Jak bylem poprzednio chory to tez po okolo tygodniu Arbo chcial przyjsc na kontrole. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
|