BRAK DOWODU REJESTRACYJNEGO, JAK GO POZYSKAĆ |
Autor |
Wiadomość |
agalux
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 30, 2017 10:26 am BRAK DOWODU REJESTRACYJNEGO, JAK GO POZYSKAĆ
|
|
|
dzień dobry mam pytanie może, na pewno ktoś wie.
Kupiłem w Holandi samochód na swoja firmę.
Samochód był kupiony na aukcji więc nie dostałem dowodu rejestracyjnego z niego
( dyskietki ) tylko sam musiałem sobie ten dowód zamówić przy pomocy kodów jakie dostałem.
Kupiłem ten samochód i zapomniałem sobie zamówić do niego dowodu.
Samochód sprzedałem do Polski i zrobiłem export tego samochodu ( ta zielona kartka ).
No i wtedy też postanowiłem zamówić kartę ( dowód rejestracyjny do niego na moje dane).
No ale wyskoczyło że się nie da, pewnie dlatego że wcześniej w tym samochodzie zrobiłem export.
Kupujący ten samochód w polsce nie może go zarejestrować bo samochód nie ma dowodu rejestracyjnego ( dyskietki ).
Jak to teraz zrobić, żeby ten dowód pozyskać w Holandii i kto to musi zrobić ja czy kupujący ten samochód odemnie ?
Bardzo proszę o pomoc bo sam nie jestem w stanie do tego dojść.
Pozdrawiam Michał. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Śro Sie 30, 2017 10:54 am
|
|
|
Zapytaj się w RDW
Dowód rejestracyjny jest potrzebny do zrobienia eksportu, więc jak zrobiłeś bez tego eksport? |
|
|
|
|
agalux
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 30, 2017 1:50 pm
|
|
|
nie trzeba do exportu dowodu rejestracyjnego. I się da. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Śro Sie 30, 2017 3:03 pm
|
|
|
Zrobić eksport a później nie móc zarejestrować też się da. |
|
|
|
|
agalux
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2017 10:20 am
|
|
|
Może ktoś kompetentny potrafił by się wypowiedzieć w tej sprawie ? Był bym wdzięczny. |
|
|
|
|
majk47ak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2017 8:02 pm
|
|
|
no wlasnie ja zrobilem tak ze sprowadzilem autem do polski i zalatiwlem wszelkie formalnosci ale przy probie rejestracji niestety nie udalo sie go zarejestrowac poniewaz nie mialem 1 czesci dowodu rejestracyjnego tzwKentekenbewijs.. i teraz jest problem gosc od ktorego kupilem ten samochod ( holenderski salon huynadi) powiedzial mi ze zniszczyl to i musze wyrobic nowe tylko ze to juz nei ejst takie proste .... wie moze ktos cos na ten tamat ??? |
|
|
|
|
|