Faza C |
Autor |
Wiadomość |
Smakosz_87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:09 pm Faza C
|
|
|
Czesc mam pytanko ...
Po ilu przepracowanych tygodniach dla jednego biora pracy mozna przesc na Faze C (Mam juz faze B) z gory dzieki pozdrawiam |
|
|
|
|
aneczka26
Poczatkujacy anka
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:30 pm
|
|
|
Faza B może trwac osiem umów bądz 2 lata.przerwa pomiedzy umowami jeżeli jest mniejsza niż 12 tygodni jest wliczana do 2 letniego okresu umowy.jesli masz juz 8 umów bądz 2 lata wtedy powinienes przejsc do fazy C. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Mar 10, 2010 1:10 pm
|
|
|
O ile pracodawca Ci to zaproponuje. |
|
|
|
|
lukasrap
Gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:08 pm
|
|
|
Witam, mam pytanie odnosnie przejscia na faze C. A mianowicie od 1 lipca 2009 roku pracuje dla jednego biura, od tego tez czasu posiadam face B. Czyli teoretycznie 1 lipca 2011 roku mija 2 lata i powinienem dostac umowe z faza C.
I moje pytania sa takie, a mianowicie. Czy czas urlopowy, czyli ok 10,12 tygodni w tym okresie 2 letnim, wlicza sie w ten przepracowany czas? (dodam, ze menadzer wspominal cos, ze nie i ze 1 lipca dostane jeszcze jedna, ostatnia umowe po to zeby ten czas urlopowy sie wyrownal).
I drugie pytanie, pomimo tego, ze przez te 2 lata pracuje dla jednego biura i jest to ciagle te samo biuro, kilkakrotnie zmienialo ono nazwe, ( caly czas pracuje w jednej fabryce) czy ma to jakies znaczenie?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
marek18071981
Poczatkujacy marek18071981

Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 43 Skąd: Oss
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:23 pm
|
|
|
Cytat: | Czy czas urlopowy, czyli ok 10,12 tygodni w tym okresie 2 letnim, wlicza sie w ten przepracowany czas? (dodam, ze menadzer wspominal cos, ze nie i ze 1 lipca dostane jeszcze jedna, ostatnia umowe po to zeby ten czas urlopowy sie wyrownal). | Miałem tak samo, pewnie jest tak, że urlopy bezpłatne trzeba przepracować. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:31 pm
|
|
|
lukasrap napisał/a: | Witam, mam pytanie odnosnie przejscia na faze C. A mianowicie od 1 lipca 2009 roku pracuje dla jednego biura, od tego tez czasu posiadam face B. |
Witam,
Czyli od 1 dni pracy dostałeś faze B a wcześniej przepracowałeś 78 tyg w fazie A ???
lukasrap napisał/a: | I moje pytania sa takie, a mianowicie. Czy czas urlopowy, czyli ok 10,12 tygodni w tym okresie 2 letnim, wlicza sie w ten przepracowany czas? |
W fazie A na pewno nie ale w fazie B wg CAO jest tak :
Okres dwóch lat oraz liczba ośmiu umów o oddelegowanie (patrz punkt b) jest wciąż zaliczany*
2, o ile pomiędzy dwiema umowami o oddelegowanie nie wystąpi przerwa trwająca
trzynaście tygodni*3. Jeżeli jest mowa o przerwie trwającej trzynaście tygodni lub dłużej –
lecz nie dłużej niż 26 tygodni – naliczanie fazy B rozpoczyna się od nowa. Jeżeli jest mowa
o przerwie pomiędzy dwiema umowami o oddelegowanie trwającej 26 tygodni lub dłużej,
naliczanie fazy A rozpoczyna się od nowa
Więc szczerze sam nie wiem ...
Podlegasz pod ABU CAO???
Faza A trwa 78 przepracowanych tyg
Faza B trwa 2 lata lub 8 umów |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
lukasrap
Gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:36 pm
|
|
|
Tak. wczesniej mialem faze A, do tej firmy przeszedlem juz z fazą B... Przerw, ani urlopow dluzszych tez nie mialem. Normalne urlopy 2,3 razy w roku, po 2,3 tygodnie.. Lacznie moze z 10, 12 tygodni w 2 letnim okresie.
(dodam, ze faze B posiadam troszke dluzej, poniewaz przechodzac do tego biura 1 lipca 2009 roku, posiadalem juz faze B w innym biurze (nie pamietam jak dlugo, moze z 3,6 miesiecy), jednakze domyslam sie ze jest to bez znaczecznia, poniewaz liczy sie czas przepracowany (2lat) w jednym biurze, z ta sama faza B) |
Ostatnio zmieniony przez lukasrap Wto Maj 24, 2011 9:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marek18071981
Poczatkujacy marek18071981

Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 43 Skąd: Oss
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:48 pm
|
|
|
Cytat: | Tak. wczesniej mialem faze A, do tej firmy przeszedlem juz z fazą B... Przerw, ani urlopow dluzszych tez nie mialem. Normalne urlopy 2,3 razy w roku, po 2,3 tygodnie.. Lacznie moze z 10, 12 tygodni w 2 letnim okresie. | Więc jeśli miałeś ze 12 tygodni urlopu w tym okresie to o 4 za dużo i pewnie dostaniesz umowę na miesiąc by to odpracować. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:54 pm
|
|
|
lukasrap napisał/a: | posiadalem juz faze B w innym biurze |
Więc moim zdaniem masz szczęście że nie zacząłeś od nowa fazy A bo w CAO ABU jasno pisze:
Faza A trwa przez 78 przepracowanych tygodni*1. Pracownik tymczasowy nie pracuje
w fazie B (patrz ustęp 2 niniejszego artykułu), dopóki nie przepracował więcej niż 78
tygodni dla tej samej agencji pracy tymczasowej.
To tak na marginesie tylko ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|
|