uczciwe biura pracy. |
Autor |
Wiadomość |
durex_sed_lex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 2:03 pm uczciwe biura pracy.
|
|
|
witam , chciałbym jechać pierwszy raz za granice do pracy , dodam ze na stale bo po kierunku studiów jaki ukończyłem tutaj nic nie znajdę . jakie polecacie uczciwe biura pracy z którymi ze tak powiem, jak najmniej było by problemów . czytam to forum i jeszcze nie znalazłem jakiegoś tematu który by jakieś biuro zachwalał , same negatywy. dodam ze jestem z opolskiego . |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 3:33 pm
|
|
|
w nature uitzendbureaus jest to ze sa nieuczciwe
probuj holland contracting badz sba euro |
|
|
|
|
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 4:08 pm
|
|
|
Holland contrakting wisi mi kase i sciemniaja ze wyslali mi na konto nic takiego nie bylo wiec sorry ale nie polecam.Axell jest ok ale o swoje interesy zadbaj sam.Top Zend jest jeszcze ok. All in moze byc.Wmiare jest uczciwe.Powodzonka a pamietaj sezon rusza wiec dzialaj. |
_________________ fatima |
|
|
|
|
Bandit129
Poczatkujacy IGT130
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 8:53 pm
|
|
|
Patrzac z mojej perspektywy(jestem 5 lat) nie ma uczciwych biur pracy. Kazde biuro w taki lub inny sposob robi tak zeby zawsze byc na swoim,nie zalezy im na pracowniku.Niewazne skad jestes z Polski, dla nich liczy sie tylko ze masz polski paszport i duzo sily. Tak sie zastanawiam, ze gdyby przyszlo mi cofnac sie w czasie o te 5 lat to nigdy nie przyjechalbym do NL wiedzac ze tak ciezko bedzie walczyc o swoje, bo w zyciu wiadomo pieniadze sa wazne , ale jestem przekonany ze w innych krajach (pracowalem w Czechach Szwecji Slowenii)bylo o duzo lepiej pod wzgledem stosunku do Polaka.Tam chociaz odnosili sie do Ciebie z szacunkiem(ktorego w nl brakuje)Nie chce cie zniechecac.Taka jest niestety prawda.Kazdy przeciez chce godnie zyc.Co nie???...Jestes wolnym czlowiekiem masz wybor. Pozdrawiam i powodzenie... |
|
|
|
|
durex_sed_lex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 10:05 pm
|
|
|
to może jakiekolwiek biura pracy które wysyłają ludzi w jakikolwiek zakątek europy. tak wiem ze mógłbym sam poszukać ale może ktoś już był i może polecić . mogę jechać w każdy zakątek europy . |
|
|
|
|
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 12:51 pm
|
|
|
Na to pyt. nie moge odpowiedziec ale omijaj Kraj Grecja bylam 4 lata i zylo sie duuuzo gorzej niz w NL. Ten kraj ma cos w sobie ze ciagnie do niego moze klimat i widoki ale co do kasy zarabialam naj wiecej 800 e.z jezykiem greckim i po 16 godz. od. pon. do niedzieli.W NL. pracowalam na dzien dobry przy miesie impak i produkcja i bylam w milym szoku ze takie lekkie prace mozna wykonywac i za duuuzo wieksza kase.W NL.mozna tez znalezc dobra prace ale czeba szukac. Powodzonka w szukaniu moze Austria? |
_________________ fatima |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 3:42 pm
|
|
|
w nl jak bedziesz kase odkladal i sie gdzies zaczepisz to bedziesz mial goed voor mekaar czyli dobrze wiec nikt ci tu nl nie odradza
w hiszpani tez slyszalem ze jak sie dobrze trafi to sie mozna zaczepic no i w maju sie niemcy otwieraja ciekawe jak to wyjdzie |
|
|
|
|
Digger
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 6:17 pm
|
|
|
Jeśłi chodzi o uczciwe biura pracy, polecam E&A.
Pracuję z tą firmą od ponad 3 lat. Jak to bywa, było czasem lepiej czasem gorzej. Pieniądze wypłacane na czas(jak masz polskie konto-pieniądze masz w środę), jak holenderskie(piątek lub poniedziałek- zależy w jakim banku konto).
Z godzinami bywało różnie. Czasami robiło się po 50h tygodniowo, a czasami po 30 lub mniej.
Ale to nie wina biura. Kontakt z "obnsługą" w Tilburgu jest dość przyjemny, choć pewnym osobom(pan Marc;p) trochę odbija:)
Ubezpieczenie jest za Ciebie płacone-dostajesz taki plastik jako potwierdzenie;p
Cetle są zawsze w piątki do odbioru w biurze w Tilburgu, u koordynatora(jak jest luźny), bądź wysyłają Ci go na maila.
To chyba tyle:)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 9:44 pm
|
|
|
Jeśli jedziesz pierwszy raz to polecam otto. Wiem, że na jego temat dużo negatywów ale pracowałem w nie jednym biurze w nl oczywiście polskim i musze stwierdzic, że nie jest najgorsze... |
|
|
|
|
tomaszt87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 10:15 pm
|
|
|
Witam, mam zamiar w kwietniu pojechać do Groningen poszukać pracy.
co myślicie na temat tego miasta i jak z pracą w tym regionie |
|
|
|
|
bartus2003
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 17, 2011 2:03 pm
|
|
|
Ja w sumie też polecam OTTO na pierwszy raz, potem nałap kontaktów i próbuj szukać i pytać ludzi o opinie w lepszych biurach.
Nie chwalę się bo nie ma czym lecz, przez Otto pracując 6 miesięcy zarobiłem około 8000€ + 1300€ (netto na konto) zwrotu podatku. . . .
Teraz też chcę wyjechać jednakże nie przez OTTO chyba, że nie będę miał innego wyjścia. |
Ostatnio zmieniony przez bartus2003 Czw Mar 17, 2011 2:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marek18071981
Poczatkujacy marek18071981

Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 43 Skąd: Oss
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 12:02 am Co wy tu wypisujecie??
|
|
|
Wystarczy poczytać opinie na temat tych biur które podaliście. Z mego doświadczenia: Eurotemp z siedzibą w Opolu lub holenderskie Nivo z siedzibą w Oss, z tym że to drugie to dla fachowców.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
dorota88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 5:07 pm
|
|
|
Witam Serdecznie wszystkich.