NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
uczciwe biura pracy.
Autor Wiadomość
durex_sed_lex 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 04, 2011 2:03 pm   uczciwe biura pracy.

witam , chciałbym jechać pierwszy raz za granice do pracy , dodam ze na stale bo po kierunku studiów jaki ukończyłem tutaj nic nie znajdę . jakie polecacie uczciwe biura pracy z którymi ze tak powiem, jak najmniej było by problemów . czytam to forum i jeszcze nie znalazłem jakiegoś tematu który by jakieś biuro zachwalał , same negatywy. dodam ze jestem z opolskiego .

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Mar 04, 2011 3:33 pm   

w nature uitzendbureaus jest to ze sa nieuczciwe

probuj holland contracting badz sba euro

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 4:08 pm   

Holland contrakting wisi mi kase i sciemniaja ze wyslali mi na konto nic takiego nie bylo wiec sorry ale nie polecam.Axell jest ok ale o swoje interesy zadbaj sam.Top Zend jest jeszcze ok. All in moze byc.Wmiare jest uczciwe.Powodzonka a pamietaj sezon rusza wiec dzialaj. :039:

Bandit129 
Poczatkujacy
IGT130

Wysłany: Pią Mar 04, 2011 8:53 pm   

Patrzac z mojej perspektywy(jestem 5 lat) nie ma uczciwych biur pracy. Kazde biuro w taki lub inny sposob robi tak zeby zawsze byc na swoim,nie zalezy im na pracowniku.Niewazne skad jestes z Polski, dla nich liczy sie tylko ze masz polski paszport i duzo sily. Tak sie zastanawiam, ze gdyby przyszlo mi cofnac sie w czasie o te 5 lat to nigdy nie przyjechalbym do NL wiedzac ze tak ciezko bedzie walczyc o swoje, bo w zyciu wiadomo pieniadze sa wazne , ale jestem przekonany ze w innych krajach (pracowalem w Czechach Szwecji Slowenii)bylo o duzo lepiej pod wzgledem stosunku do Polaka.Tam chociaz odnosili sie do Ciebie z szacunkiem(ktorego w nl brakuje)Nie chce cie zniechecac.Taka jest niestety prawda.Kazdy przeciez chce godnie zyc.Co nie???...Jestes wolnym czlowiekiem masz wybor. Pozdrawiam i powodzenie...

durex_sed_lex 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 04, 2011 10:05 pm   

to może jakiekolwiek biura pracy które wysyłają ludzi w jakikolwiek zakątek europy. tak wiem ze mógłbym sam poszukać ale może ktoś już był i może polecić . mogę jechać w każdy zakątek europy .

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 12:51 pm   

Na to pyt. nie moge odpowiedziec ale omijaj Kraj Grecja bylam 4 lata i zylo sie duuuzo gorzej niz w NL. Ten kraj ma cos w sobie ze ciagnie do niego moze klimat i widoki ale co do kasy zarabialam naj wiecej 800 e.z jezykiem greckim i po 16 godz. od. pon. do niedzieli.W NL. pracowalam na dzien dobry przy miesie impak i produkcja i bylam w milym szoku ze takie lekkie prace mozna wykonywac i za duuuzo wieksza kase.W NL.mozna tez znalezc dobra prace ale czeba szukac. Powodzonka w szukaniu moze Austria? :039:

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Mar 05, 2011 3:42 pm   

w nl jak bedziesz kase odkladal i sie gdzies zaczepisz to bedziesz mial goed voor mekaar czyli dobrze wiec nikt ci tu nl nie odradza

w hiszpani tez slyszalem ze jak sie dobrze trafi to sie mozna zaczepic no i w maju sie niemcy otwieraja ciekawe jak to wyjdzie

Digger 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 6:17 pm   

Jeśłi chodzi o uczciwe biura pracy, polecam E&A.
Pracuję z tą firmą od ponad 3 lat. Jak to bywa, było czasem lepiej czasem gorzej. Pieniądze wypłacane na czas(jak masz polskie konto-pieniądze masz w środę), jak holenderskie(piątek lub poniedziałek- zależy w jakim banku konto).
Z godzinami bywało różnie. Czasami robiło się po 50h tygodniowo, a czasami po 30 lub mniej.
Ale to nie wina biura. Kontakt z "obnsługą" w Tilburgu jest dość przyjemny, choć pewnym osobom(pan Marc;p) trochę odbija:)
Ubezpieczenie jest za Ciebie płacone-dostajesz taki plastik jako potwierdzenie;p
Cetle są zawsze w piątki do odbioru w biurze w Tilburgu, u koordynatora(jak jest luźny), bądź wysyłają Ci go na maila.
To chyba tyle:)
Pozdrawiam

bafana 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 9:44 pm   

Jeśli jedziesz pierwszy raz to polecam otto. Wiem, że na jego temat dużo negatywów ale pracowałem w nie jednym biurze w nl oczywiście polskim i musze stwierdzic, że nie jest najgorsze...

tomaszt87 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 10:15 pm   

Witam, mam zamiar w kwietniu pojechać do Groningen poszukać pracy.
co myślicie na temat tego miasta i jak z pracą w tym regionie

bartus2003 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 17, 2011 2:03 pm   

Ja w sumie też polecam OTTO na pierwszy raz, potem nałap kontaktów i próbuj szukać i pytać ludzi o opinie w lepszych biurach.

Nie chwalę się bo nie ma czym lecz, przez Otto pracując 6 miesięcy zarobiłem około 8000€ + 1300€ (netto na konto) zwrotu podatku. . . .

Teraz też chcę wyjechać jednakże nie przez OTTO chyba, że nie będę miał innego wyjścia.
Ostatnio zmieniony przez bartus2003 Czw Mar 17, 2011 2:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

marek18071981 
Poczatkujacy
marek18071981

Wysłany: Nie Mar 27, 2011 12:02 am   Co wy tu wypisujecie??

Wystarczy poczytać opinie na temat tych biur które podaliście. Z mego doświadczenia: Eurotemp z siedzibą w Opolu lub holenderskie Nivo z siedzibą w Oss, z tym że to drugie to dla fachowców.Pozdrawiam.

dorota88 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 5:07 pm   

Witam Serdecznie wszystkich.
Szukam opini o biurze Workteam z opola.
bede wdzieczna z opinie.
dziekuje bardzo

nima83 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 23, 2011 8:11 pm   

hej i co znalazłeś dobre biuro pośrednitwa pracy napisz

quaq