Zamknięty przez: Gochna H Wto Cze 14, 2011 6:56 pm |
Kto w czerwcu wyjeżdza z firmą COVEBO? |
Autor |
Wiadomość |
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:32 pm Kto w czerwcu wyjeżdza z firmą COVEBO?
|
|
|
Witam! Jeśli, ktoś jedzie do Holandii za posrednictwem Covebo własnie w tym miesiacu, niech da znać. Ja jade do Bunschoten i zapisywałem sie przez oddział w Katowicach. Myśle, ze jak najszybciej znajda mi tam prace, bo chciałbym wyjechac juz w tym tyg. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:49 pm
|
|
|
adamreal,
Cytat: | Myśle, ze jak najszybciej znajda mi tam prace |
jak to jedziesz i jeszcze nie wiesz czy masz prace ?
moze wczesniej zapoznaj sie z tematami z forum o Covebo
powodzenia zycze |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:55 pm
|
|
|
Jeszcze nie mam, bo kazali dzwonić, wiec cały czas oczekuje. A tak po zatym to jade 1 raz i covebo załatwi mi wszystko co potrzebne, wiec tym nie bede sie musiał martwić. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:15 pm
|
|
|
Ten temat ma z 3lata, myslisz ze teraz jest tak samo"? Pierwsze zdobadz swieze informacje, a potem oceniaj. Jade przez firme covebo ze wzgledu ze moj kumpel był tam rok temu, a teraz moja znajoma i on tam jest i jakos nie narzekaja. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:28 pm
|
|
|
adamreal napisał/a: | Jade przez firme covebo ze wzgledu ze moj kumpel był tam rok temu, a teraz moja znajoma i on tam jest i jakos nie narzekaja. |
To że im jest dobrze nie oznacza że Ty będziesz zadowolony i zalezy kto co wymaga ( dla jednych starczy 50 euro na jaranie i browar i mogą mieszkać jak "szczury " a dla innych te warunki już nie odpowiadają )
Mimo wszystko powodzenia życzę ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:30 pm
|
|
|
Jade 1 raz, wiec sam sie przekonam, jesli nie bedzie mi pasować no to na drugi rok, zmienie na innego, ale teraz trudno powiedziec co i jak.. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:31 pm
|
|
|
adamreal spytaj sie wcześniej o stawke bo jak masz 18 lat to możesz sie zdziwić jak dostaniesz 1 tyg ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:38 pm
|
|
|
Cos ok 4-5euro na reke, bez zadnych opłat, tylko wyzywienie we własnym zakresie. Nie rozumie twojej koncowki zdania.. |
Ostatnio zmieniony przez adamreal Pon Cze 06, 2011 5:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:47 pm
|
|
|
Z całym szacunkiem ale "coś ok." nie oddaje pełnej stawki. Covebo, jak zresztą każde biuro, które przywozi ludzi z Polski wszystko im załatwia, owszem, ale nie za darmo. Z pensji będziesz miał potrącane za mieszkanie oraz za ubezpieczenie, a czasem i za transport do pracy. Jeśli do pracy będziesz mieć daleko pozostaje jeszcze zrzutka na paliwo....
Życzymy ci wszystkiego najlepszego, a Beny.rac chciał powiedzieć żebyś się nie zdziwił, jak otrzymasz pierwszą wypłatę (za tydzień czy miesiąc - bez znaczenia). Jeśli dodatkowo nie zapewnią ci 36-40h tygodniowo to naprawdę może być cienko....
Pozdrawiam |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:50 pm
|
|
|
hmm, ale teraz wnisokuje, że chcecie mnie uswiadomic, ze tam jest totalna masakra w tej firmie i w Holandi przez tego posrednika? Co byscie wogole zrobili na moim miejscu? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 6:03 pm
|
|
|
adamreal napisał/a: | os ok 4-5euro na reke, bez zadnych opłat, |
To żądaj tego na PIŚMIE bo z doświadczenia innych wiem że zamiast 4-5 na rękę wyjdzie Ci może MAX 3 euro na ręke tzn ok 120 euro (za 40 godz po odciągnięciu mieszkania i ubezp a jak dojdzie jakaś opłata za transport to będziesz TYRAŁ za darmo prawie
Cytat: | hmm, ale teraz wnisokuje, że chcecie mnie uswiadomic, ze tam jest totalna masakra w tej firmie i w Holandi przez tego posrednika? | ... )
Nie tylko przez tego pośrednika w Nl obowiązują stawki wiekowe i 18 latkowie mają średnio 5-6 euro BRUTTO ale może będą robić jakieś BONUSY aby zachęcić nowych i młodych pracowników ( szczerze w to wątpię )
Ja chce CI tylko dać realny obraz zarobków w NL dla osób w twoim wieku ( ale też zachęcam do wyjazdu bo 1 raz zawsze jest najgorszy( brak BSN , konta itp ) i każdy musi zapłacić "wjazdowe" w NL ... |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 6:06 pm
|
|
|
Beny o jakim wjazdowym piszesz?? |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
gosia1234
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 6:14 pm
|
|
|
adamreal,Gochna podała Ci linki ,w których mozna poczytac o Covebo.
Tak swoją drogą to szokuje mnie troche Twój optymizm
Owszem,agencja duzo rzeczy za Ciebie zalatwi,ale tak jak ktos wyzej napisal napewno nie za darmo.
Dobrze wnioskujesz ,ze chcemy Cie uswiadomic,Holandia to nie raj na ziemi jak sie niektórym wydaje. A agencje pracy zwlaszcza polskie, tylko czyhają na ludzi mlodych ,wyjezdzających po raz pierwszy,którzy nie mają zielonego pojęcia o realiach panujących w Holandii,a zwlaszcza o warunkach pracy czy płacy.
I nikt Ci nie odpowie na pytanie "co byscie zrobili na moim miejscu" bo nikt nie jest na Twoim miejscu.Przede wszystkim zejdź trochę na ziemię i korzystaj z informacji,ktore inni Ci podają na tacy. |
|
|
|
|
|