NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Wto Cze 14, 2011 6:56 pm
Kto w czerwcu wyjeżdza z firmą COVEBO?
Autor Wiadomość
adamreal 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:32 pm   Kto w czerwcu wyjeżdza z firmą COVEBO?

Witam! Jeśli, ktoś jedzie do Holandii za posrednictwem Covebo własnie w tym miesiacu, niech da znać. Ja jade do Bunschoten i zapisywałem sie przez oddział w Katowicach. Myśle, ze jak najszybciej znajda mi tam prace, bo chciałbym wyjechac juz w tym tyg.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:49 pm   

adamreal,
Cytat:
Myśle, ze jak najszybciej znajda mi tam prace

jak to jedziesz i jeszcze nie wiesz czy masz prace ?

moze wczesniej zapoznaj sie z tematami z forum o Covebo

powodzenia zycze

( ͡° ͜ʖ ͡°).

adamreal 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:55 pm   

Jeszcze nie mam, bo kazali dzwonić, wiec cały czas oczekuje. A tak po zatym to jade 1 raz i covebo załatwi mi wszystko co potrzebne, wiec tym nie bede sie musiał martwić.

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:59 pm   

adamreal,
Cytat:
covebo załatwi mi wszystko co potrzebne, wiec tym nie bede sie musiał martwić.

po tym co tu ludzie pisza nie bylabym tego taka pewna

http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=13547

( ͡° ͜ʖ ͡°).

adamreal 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:15 pm   

Ten temat ma z 3lata, myslisz ze teraz jest tak samo"? Pierwsze zdobadz swieze informacje, a potem oceniaj. Jade przez firme covebo ze wzgledu ze moj kumpel był tam rok temu, a teraz moja znajoma i on tam jest i jakos nie narzekaja.

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:17 pm   

adamreal, ok ,szczesc Boze

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:28 pm   

adamreal napisał/a:
Jade przez firme covebo ze wzgledu ze moj kumpel był tam rok temu, a teraz moja znajoma i on tam jest i jakos nie narzekaja.

To że im jest dobrze nie oznacza że Ty będziesz zadowolony i zalezy kto co wymaga ( dla jednych starczy 50 euro na jaranie i browar i mogą mieszkać jak "szczury " a dla innych te warunki już nie odpowiadają )

Mimo wszystko powodzenia życzę ... :039:

adamreal 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:30 pm   

Jade 1 raz, wiec sam sie przekonam, jesli nie bedzie mi pasować no to na drugi rok, zmienie na innego, ale teraz trudno powiedziec co i jak..

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:31 pm   

adamreal spytaj sie wcześniej o stawke bo jak masz 18 lat to możesz sie zdziwić jak dostaniesz 1 tyg ... :011:

adamreal 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:38 pm   

Cos ok 4-5euro na reke, bez zadnych opłat, tylko wyzywienie we własnym zakresie. Nie rozumie twojej koncowki zdania..
Ostatnio zmieniony przez adamreal Pon Cze 06, 2011 5:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:47 pm   

Z całym szacunkiem ale "coś ok." nie oddaje pełnej stawki. Covebo, jak zresztą każde biuro, które przywozi ludzi z Polski wszystko im załatwia, owszem, ale nie za darmo. Z pensji będziesz miał potrącane za mieszkanie oraz za ubezpieczenie, a czasem i za transport do pracy. Jeśli do pracy będziesz mieć daleko pozostaje jeszcze zrzutka na paliwo....
Życzymy ci wszystkiego najlepszego, a Beny.rac chciał powiedzieć żebyś się nie zdziwił, jak otrzymasz pierwszą wypłatę (za tydzień czy miesiąc - bez znaczenia). Jeśli dodatkowo nie zapewnią ci 36-40h tygodniowo to naprawdę może być cienko....
Pozdrawiam
Jutro będzie lepszy dzień

adamreal 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 5:50 pm   

hmm, ale teraz wnisokuje, że chcecie mnie uswiadomic, ze tam jest totalna masakra w tej firmie i w Holandi przez tego posrednika? Co byscie wogole zrobili na moim miejscu?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 6:03 pm   

adamreal napisał/a:
os ok 4-5euro na reke, bez zadnych opłat,

To żądaj tego na PIŚMIE bo z doświadczenia innych wiem że zamiast 4-5 na rękę wyjdzie Ci może MAX 3 euro na ręke tzn ok 120 euro (za 40 godz po odciągnięciu mieszkania i ubezp a jak dojdzie jakaś opłata za transport to będziesz TYRAŁ za darmo prawie

Cytat:
hmm, ale teraz wnisokuje, że chcecie mnie uswiadomic, ze tam jest totalna masakra w tej firmie i w Holandi przez tego posrednika?
... )

Nie tylko przez tego pośrednika w Nl obowiązują stawki wiekowe i 18 latkowie mają średnio 5-6 euro BRUTTO ale może będą robić jakieś BONUSY aby zachęcić nowych i młodych pracowników ( szczerze w to wątpię )

Ja chce CI tylko dać realny obraz zarobków w NL dla osób w twoim wieku ( ale też zachęcam do wyjazdu bo 1 raz zawsze jest najgorszy( brak BSN , konta itp ) i każdy musi zapłacić "wjazdowe" w NL ... :033:

MAARIT 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 6:06 pm   

Beny o jakim wjazdowym piszesz??

gosia1234 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 6:14 pm   

adamreal,Gochna podała Ci linki ,w których mozna poczytac o Covebo.
Tak swoją drogą to szokuje mnie troche Twój optymizm :119:
Owszem,agencja duzo rzeczy za Ciebie zalatwi,ale tak jak ktos wyzej napisal napewno nie za darmo.
Dobrze wnioskujesz ,ze chcemy Cie uswiadomic,Holandia to nie raj na ziemi jak sie niektórym wydaje. A agencje pracy zwlaszcza polskie, tylko czyhają na ludzi mlodych ,wyjezdzających po raz pierwszy,którzy nie mają zielonego pojęcia o realiach panujących w Holandii,a zwlaszcza o warunkach pracy czy płacy.
I nikt Ci nie odpowie na pytanie "co byscie zrobili na moim miejscu" bo nikt nie jest na Twoim miejscu.Przede wszystkim zejdź trochę na ziemię i korzystaj z informacji,ktore inni Ci podają na tacy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi