NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Śro Lip 06, 2011 5:12 pm
jakie biura oferuja prace w magazynie
Autor Wiadomość
ejszi 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 06, 2011 3:55 pm   jakie biura oferuja prace w magazynie

Witam mam pytanko do wszystkich, ktorzy moze wiedza jakie biuro w Holandii maja oferty pracy na magazynach PICKING -Jezeli ktos cos wie prosze o linki lub nazwy firm. DZIEKUJE I POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lip 06, 2011 5:12 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Lip 06, 2011 6:18 pm   

A co to jest PICKING??? Bo jeszcze się z takim stanowiskiem pracy nie spotkałam....
Pisalam juz na forum (tylko komuś się znowu szukać nie chce) że są dwie strony internetowe na których można szukać pracy. Napiszę po raz kolejny - radze zalogowac sie na stronach www.uitzendbureau.nl albo www.werk.nl.
Sama przez te strony szukałam pracy i tę pracę znalazłam (ale o pickingu jako żywo nie słyszałam)
Powodzenia
Jutro będzie lepszy dzień

adamek88
Gaduła

Wysłany: Śro Lip 06, 2011 8:52 pm   

Hera, PICKING to jest zbieranie zamówień w magazynie tzn. zwożenie w dane miejsce produktów które masz na liście ;) Tak to się powszechnie nazywa wśród pracujących na magazynach

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lip 06, 2011 9:40 pm   

adamek88

Poszukaj ofert biur :
E&A
Im Person
Foregin Flex
Pos

Jak mnie pamięć nie myli te biura rekrutują do pracy w magazynie :039:

Hera 
MODERATOR
Hera

Wysłany: Śro Lip 06, 2011 9:40 pm   

To się nazywa ORDERPICKER. Nigdzie nie znajdziesz nazwy "picking". Nazwa stanowiska pracy to - zaleznie od zakladu - magazijnmedewerker lub orderpicker....
Pracując przez Addeco miałam funkcje magazijnmedewerker-orderpicker
Ostatnio zmieniony przez Hera Śro Lip 06, 2011 9:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Śro Lip 06, 2011 11:53 pm   

Jak ja przychodzę do pracy i mam w danym dniu zbierać zamówienia, mówią mi picking :) Pracę w magazynach ma też Randstad, ADR i Olympia. Czasem i Tempo - Team.

ejszi 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 12:35 pm   

Dziekuje wswzystkim wyrozumiałym osobom za pomoc. Zgadzam się z Tobą Hera, że orderpicker to jest poprawna nazwa, ale powszechnie sie mówi picking - czyli zbieranie zamówień w magazynie, a stanowisko pracy to orderpicker.
A pozatym nie osądzaj ludzi i jeżeli masz pisać :
" (tylko komuś się znowu szukać nie chce)"
nic o tej osobie nie wiedząc to po co zamieszczasz taki post.

adamek88
Gaduła

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 5:39 pm   

Hera, Ja wiem że to nie poprawna nazwa- ale mimo to tak się mówi :033:
Beny.rac, Ja pracę mam i nie zmieniam :038:

Hera 
MODERATOR
Hera

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 11:13 pm   

ejszi napisał/a:

A pozatym nie osądzaj ludzi i jeżeli masz pisać :
" (tylko komuś się znowu szukać nie chce)"
nic o tej osobie nie wiedząc to po co zamieszczasz taki post.

Wybacz, to nie osąd a stwierdzenie. To forum jest kopalnią wiedzy, ale wiele tematów było już tutaj wałkowanych po kilkanaście razy i jestem przekonana że wystarczy wpisać w wyszukiwarce odpowiednią frazę a otworzy się kilka pokrewnych tematów.
Jednak po co szukać, jak można napisać nowy temat i znów zacząć wszystko od początku...
Robi tak zdecydowana większość nowych użytkowników tego forum. Należysz do mniejszości? Wątpię....

nastka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lip 12, 2011 11:50 am   

a ja tak do Hery jesli mozna :)

Bardzo chcialabym znalezc lepsza prace i zgodnie z Twoja sugestia szukam miedzy innymi na stronie ktora podalas www.uitzendbureau.nl ,zdarzalo sie ze chodzilam i pytalam po biurach pracy.No i z mojego doswiadczenia wszedzie wymagaja znajomosci jezyka niderlandzkiego,ja niestety nie moge sie takowa pochwalic,jak raz powiedzialam ze sie ucze i ze rozumiem co nieco to pani zaczela do mnie po holendersku mowic,no i rozumialam co ktores slowo ;)

Moze masz jakies sugestie jak szukac pracy poslugujac sie jezykiem angielskim,bo ja juz powoli trace wiare ze bez znajomosci jezyka znajde prace przez uitzendbureau takie jak tempoteam czy randstad itp
prosze o jakies rady,wsparcie....... :)

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 1:53 pm   

No ciezko bedzie. Ja pracuje przez Tempo-Team i u mnie nawet nie umowia sie z Toba na rozmowe o prace jesli nie znasz j. holenderskiego (no chyba ze dane stanlowisko konkretnie tego wymaga lub dopuszcza taka opcje). A powod jest prosty- glownie wzgledy bezpieczenstwa. Natomiast o dziwo do tej samej firmy, rekrutuje rowniez Adecco a on problemow nie robi, jesli ktos mowie po ang.

bagniaczka 

Wysłany: Wto Lip 12, 2011 2:48 pm   

Zgadzam się, że Adecco bardziej przychylnie niż Tempo Team patrzy na tych, co nie znają wcale, albo bardzo słabo, niderlandzki.
Nastka, parę rad co do szukania pracy w typowo holenderskich biurach (na podst. własnych doświadczeń). Skoro już zaczęlaś się uczyć języka, to przygotuj się do rozmowy o pracę po niderlandzku. Opanuj wszystkie słówka i zwroty dot. pracy, swoich doświadczeń, salarisów, co byś chciała robic, jakiej pracy szukasz, ubezpieczenia itp. itd. Sama pewnie już wiesz, o co na takich rozmowach pytają. A jak już się nauczysz, to zapomnij o używaniu angielskiego, tylko na pewniaka zaczynaj w biurze po niderlandzku. I o ile to możliwe, do rozmowy wybierz kogoś, kto wygląda na obcokrajowca. Na ogół łatwiej zrozumieć kogoś, kto też się tego języka uczył, niż rodowitego Holendra. No i zawsze możesz prosić rozmówcę, by mówił wolno i prosto. Powodzenia, da się! :039:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Lip 12, 2011 3:17 pm   

Cytat:
Moze masz jakies sugestie jak szukac pracy poslugujac sie jezykiem angielskim,bo ja juz powoli trace wiare ze bez znajomosci jezyka znajde prace przez uitzendbureau takie jak tempoteam czy randstad itp
prosze o jakies rady,wsparcie.

Witam,

Ja też posługuje sie jedynie angielskim w NL i powiem jedno bardzo CIĘŻKO jest znaleźć normalną pracę ( dla mnie normalna praca to praca gdzie nikt nie goni mnie i nie mówi szybciej szybciej albo każe tyrać po 10-12 godz na szklarni )

Nie dawno czytałem albo widziałem jakiś reportaż gdzie pewnien Pan( był to chyba Amerykanin zyjący w PL ) mówił że dla niego umieć dany język w stopniu komunikatywnym to potrafić zamówić danie w restauracji , zapytać o drogę , wytłumaczyć policjantowi co sie stało w razie wypadku , potrafić zagadać do Panny na przystanku itp

Więc moim zdaniem nie warto nauczyć sie gotowca po hol jak spytać o pracę itp skoro na co dzien nie umie sie podstawowych zwrotów - lepiej mówić np po angielsku i np dodać że sie uczy hol i że dana osoba może sprawdzić poziom tego hol bo lepiej być szczerym niż w 1 dniu pracy okaże sie że nie nadaje sie dana osoba na te stanowisko ...

Moim zdaniem Holendrzy specjalnie przestali mówić po angielsku w biurach pracy bo to skutecznie skreśla ok 75%( jak nie więcej ) potencjalnych ochotników do normalnej pracy a motywuje tych którzy nie mówią po hol do nauki tego języka...

Psss
Dobrze ze np u lekarza , w szpitalu , na poczcie Holendrzy chcą jeszcze mówić po angielsku ale wydaje mi się że za jakiś czas przestaną mówic po angielsku a zaczną wymagać swojego języka holenderskiego ( nie dziwie im sie szczerze mówiąc ale czemu 2-3 lata temu język angielski wystarczał aby znaleść pracę a obecnie już nie czyżby KRYZYS ??? :083:

[ Dodano: Wto Lip 12, 2011 3:20 pm ]
Ale POLECAM nauke hol dla kogoś kto chce zacząć normalnie życ w NL i nie byc "dymanym z każdej strony " przez polskie biura pracy ... :072:

bagniaczka 

Wysłany: Wto Lip 12, 2011 3:24 pm   

Beny.rac napisał/a:

Więc moim zdaniem nie warto nauczyć sie gotowca po hol jak spytać o pracę itp skoro na co dzien nie umie sie podstawowych zwrotów - lepiej mówić np po angielsku i np dodać że sie uczy hol i że dana osoba może sprawdzić poziom tego hol bo lepiej być szczerym niż w 1 dniu pracy okaże sie że nie nadaje sie dana osoba na te stanowisko ...

Mnie nie chodziło o nauczenie się na pamięć gotowca. Skoro dziewczyna już zaczeła się języka uczyć, to jak doda do tego potrzebne słówka, to chyba da radę sklecić parę zdań? A to często wystarcza, żeby przejść przez zaporę biura. A w pracy....wiem dobrze, że bez niderlandzkiego się da, albo jej inny Polak wytłumaczy, albo ktoś po angielsku. A poza tym, większość prac, jakie my tutaj wykonujemy, jest tak prymitywna, że wystarczy chwilę popatrzeć, żeby wiedzieć, co się ma robić.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Lip 12, 2011 3:47 pm   

bagniaczka napisał/a:
Skoro dziewczyna już zaczeła się języka uczyć, to jak doda do tego potrzebne słówka, to chyba da radę sklecić parę zdań?

Jeśli dziewczyna ma solidne podstawy i umie więcej niz "goedem morgen , mijn naam is , Ik ben , alsjeblieftl , dank je wel" itp to zgodz sie z Tobą i masz racje ... :035:

Ale ja mam tak że nie potrafię sie przełamać mimo tego że czasem mógłbym użyc hol języka a wole angielski bo w języku angielskim jestem w stanie odp na prawie każde "standardowe " pytanie a po hol nie ...

Dzisiaj lekarz zakładowy mnie zmotywował do nauki hol ( bo pow że z takim wykształceniem szkoda jest sie męczyć na szklarni a w szczególności teraz jak musze mieć lżejszą pracę najlepiej siedzącą ) ciekawe kiedy mi znowu przejdzie ten zapał ... :043:

Odpowiedz do tematu