NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kringloopwinkel
Autor Wiadomość
Konik18
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 7:32 pm   Kringloopwinkel

Witam wszystkich, czy ktos robil zakupy w sklepach z uzywanymi meblami w holandi? Chodzi mi o sklepy kringloop do ktorych ludzie oddaja uzywane rzeczy. Interesuja mnie ceny mebli w takich sklepach i ich stan. Z gory dziekuje za info

wigru 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 10:21 pm   

To zależy od sklepu i co chcesz kupić. Najtańsze małe meble widziałem to były od 5€ do najdroższej szafy za 300€. Stan mebli jest zazwyczaj używany, do sklepów typu kringloop w 99,9% trafiają towary używane.

Konik18
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 22, 2016 8:03 am   

Tak tak wiem ze uzywane, ale zazwyczaj sa mocno zniszczone czy takie ktore odrazu moglbys wstawic do swojego mieszkania bez odnawiania? Kupowales tam moze jakies meble?

wigru 

Wysłany: Pią Kwi 22, 2016 9:57 am   

Kupowałem i to nie raz, najprostszy sposób na tanie umeblowanie mieszkania. Proste - wybieraj meble, które nie są zniszczone. Nikt Cię przecież nie zmusza do kupowania. Poszukaj również na www.marktplaats.nl czasami oddają za darmo, byle tylko ktoś przyjechał i zabrał.

Konik18
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 22, 2016 12:27 pm   

Wielkie dzieki za inf ☺ powiedzial bys mi jeszcze ile mniej wiecej kosztuja nie zniszczone meble ? Wiesz jakies przyklad ... Bog zaplac ☺

wigru 

Wysłany: Pią Kwi 22, 2016 12:56 pm   

http://www.marktplaats.nl...halen&postcode=

Tiramisum 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Kwi 23, 2016 5:20 pm   

Ja też polecam marktplaats - najlepiej się zarejestrować bo są oferty z aukcją albo kup teraz ale nawet jak jest aukcja możesz wysłać wiadomość do sprzedającego ile max za dany przedmiot chce. Ceny przeróżne. Ostatnio kupiłam ławę drewnianą z szyfladą w b.db stanie za 27E. Małe mebelki można sobie samemu przewieżć w autku ale większe już jest problem bo nawet jeśli są gratis (gratis op te halen) to za transport nawet w okolicach swojej miejscowości (5-15 km) trzeba zapłacić 20-30 E.

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Nie Kwi 24, 2016 8:03 am   

Tiramisum,

Przeciez "aukcje - bieden" na marktplaats to wcale nie prawdziwie aukcje, tylko zazwyczaj o taka cena która mozna zaoferowac za dany przedmiot. Nie obowiazuje to ani kupujacego, ani sprzedajacego. Moge dac 1000,- euro bieden za stare krzeslo, i mam zadnego obowiazku go za ta cene sprzedac. Wiele osob mysli ze to dziala jak Allegro.
Kup teraz na marktplaats? Nigdy nie widzialem...

Zazwyczaj to po prostu piszesz maila do sprzedajacego, ile chce za przedmiot (obojetnie od tego jakie sa biedingen - oferty - jak nie sprzedany - to nie sprzedany), targujesz sie i kupujesz, albo nie :P

beti83 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 31, 2016 8:46 am   

Witam mam pytanie czy ktoś może wie czy okolicy Nijmegen odbywają się flomarki i gdzie? Pozdrawiam

wigru 

Wysłany: Śro Sie 31, 2016 9:10 am   

Poszukaj tutaj: http://www.evenementkalender.nl/

Odpowiedz do tematu