Zamknięty przez: Gochna H Nie Lip 10, 2011 2:06 pm |
Rodzinne z Halandii |
Autor |
Wiadomość |
pawpla3034
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 6:09 am Rodzinne z Halandii
|
|
|
Witam.....
Mam problem mam dwóch super synów
Jednego syna 6 letniego z byłą żoną który mieszka z nią i chciałbyn pobrac z holandi na niego rodzinne ale moja była pobiera w polsce na niego rodzinne czy moge pobrac na niego tez z holandi?? płace na niego alimenty w wysokosci 300 zł miesiecznie....
Drugiego syna mam z aktualną partnerka w wieku 6 miesiecy na którego tez płace alimenty w wysokosci 500 zł alimenty musiała mi założyc aktualna partnerka ze wzgledu ze nie jestesmy małżenstwem i aby dostac wychowawcze musiała mnie o nie podac ....
prosze opiszcie i pomóżcie jak moge starac sie na synów o rodzinne z Holandii
Pozdrawiam i Dziekuje
mój adres e-meil; [email protected] |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 7:24 am
|
|
|
1. do prawdziwej bylej ex musial bys te pieniadze wysylac wiec jesli kombinujesz aby ten kinderbijslag sobie wziac to dowidzenia svb zapyta cie o dowody przelewow i bedziesz kase zwracal
teraz placisz 300zl alimentow jakby wiedziala ze siedzisz w nl to od razu moglaby wiecej zazadac w koncu teraz jestes bogaty
2. ladnie kombinujecie ze swoja obecna aby kase z polskiego systemu wyludzic nie ma co ale na to dziecko juz sam bys mogl pobierac zasilek |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Nie Lip 10, 2011 7:25 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
osiolek100
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 9:09 am
|
|
|
Nie ma najmniejszych przeciwwskazań, żeby pobierać rodzinne w Holandii na obydwoje synów, nie ma znaczenia, czy to są dzieci ze związku, który istnieje teraz, czy też na dzieci z byłym partnerem. To, ze w Polsce pobiera się zasiiłek rodzinny to nie ma problemu, po prostu Holenderski zasiłek rodzinny zostanie pomniejszony o wysokość pobranego zasiłku w Polsce. Na pewno będzie trzeba się przygotować na to,że bedziesz musiał mieć udokumentowane dowody wpłaty na każde dziecko w kwocie minumum około 410 euro(jak również potwierdzenia ,że pieniądze te zostały w jakis sposób wykorzystane przez odbiorcę), a reszta może troche potrwac,ale nie powinno byc problemu.
Dla Bejupi: dlaczego od razu zakładasz kombinatorstwo? troche mało wiesz,a rzucasz dziwnymi komentarzami... sytuacje życiowe naprawdę układają się różnie i chyba nikomu nic do tego co u kogo i jak? Nie uważasz? |
_________________ chciwość zabija wszystko |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 1:37 pm
|
|
|
to jest kombinatorstwo bo oni sa razem ale ona go posadzila aby wyludzic zasilek panstwowy
a ten zasilek na dziecko z byla exx to zamierzal zatrzymac dla siebie i go jej i dziecku nie wysylac |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Nie Lip 10, 2011 1:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|