NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BHS Group
Autor Wiadomość
brbrw 
Poczatkujacy
brbrw

Wysłany: Pon Cze 27, 2011 10:28 am   BHS Group

Ktos zna ta firme? Otrzymalem oferte pracy z tej firmy? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez brbrw Pon Cze 27, 2011 10:32 am, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 11:26 am   

brbrw,

znane od dawna biuro , nie slyszalam (od holendrow ) zlych opinii, ale moze jakis Polak tam zatrudniony tez sie wypowie
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 27, 2011 11:30 am, w całości zmieniany 1 raz  

brbrw 
Poczatkujacy
brbrw

Wysłany: Wto Cze 28, 2011 5:48 pm   

Teraz dostalem od nich wiadomosc, pisza ze mam wplacic zabezpieczenie za bilet miesieczny do pracy w wysokosci 87 euro przez Western Union w Holandii na moje nazwisko lub kogos z rodziny ze wzgledu na szkody ktore ponosila firma, czy to normalne?

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Cze 28, 2011 6:47 pm   

brbrw napisał/a:
Teraz dostalem od nich wiadomosc, pisza ze mam wplacic zabezpieczenie za bilet miesieczny do pracy w wysokosci 87 euro przez Western Union w Holandii na moje nazwisko lub kogos z rodziny ze wzgledu na szkody ktore ponosila firma, czy to normalne?

ze co?

brbrw 
Poczatkujacy
brbrw

Wysłany: Śro Cze 29, 2011 9:15 am   

ja tez pytam ''ze co?''. To chyba oszustwo

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Cze 29, 2011 10:28 am   

brbrw napisał/a:
(...) czy to normalne?
nie, to nie jest normalne, ze trzeba placic przed podjeciem pracy. a tym bardziej western union.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Cze 29, 2011 12:00 pm   

brbrw,

od kogo konkretnie otrzymales ta wiadomosc ,mozesz ja skopiowac i tu wkleic, to przy okazji bedzie ostrzezeniem dla innych

czy to biuro ma polski ''odpowiednik'' w Polsce ? napisz cos wiecej

holenderskie biuro nie wymaga wplacania zadnych pieniedzy

( ͡° ͜ʖ ͡°).

brbrw 
Poczatkujacy
brbrw

Wysłany: Śro Cze 29, 2011 1:14 pm   

Pierwsze wiadomosci otrzymalem od jakiegos Sebastiana Sz. ( nie chcialem podawac nazwiska ), a to ostatnia juz niby od kogos innego:

Dziękujemy za wysłanie skanu dowodu osobistego. Chciałem poinformować, iż procedury rekrutacyjne zostały uruchomione. Proszę o przesłanie zabezpieczenia za bilet miesięczny do pracy w postaci 87€ poprzez przekaz Western Union w Holandii (Amsterdam) na Pana imię i nazwisko lub kogoś z Pana rodziny czy znajomych, ponieważ Firma którą reprezentuję poniosła znaczne szkody w wyniku nagłych rezygnacji swych niedoszłych pracowników. Firma ponosi koszty biletu miesięcznego, który pracownik dostaje zaraz po skontaktowaniu się z Firmą.
Skan przekazu Western Union w wysokości 87€ do Amsterdamu, Holandia jest formą zabezpieczenia dla Firmy, że Pan do Holandii przyjedzie, gdyż wpłacone środki może wybrać tylko Pan z dowodem osobistym lub paszportem będąc w Amsterdamie w placówce Western Union. Koszty transferu pokrywa Firma wraz z Pana przybyciem i odebraniem tych środków. Jest to normalna procedura rekrutacji w Firmie zajmującej się doradztwem personalnym ponad 5 lat. W przypadku nie wysłania wymaganego dokumentu (skan przekazu z Western Union) w ciągu 72 godzin rekrutację uznaje za zakończoną.

Z wyrazami szacunku,
Martin P.

Bardzo ladnie napisane jak i poprzednie wiadomosci
Ostatnio zmieniony przez brbrw Śro Cze 29, 2011 1:18 pm, w całości zmieniany 2 razy  

nastka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Lip 01, 2011 12:00 am   

hmmmmmm...... firma BHS istnieje,praca tez jest.Po raz pierwszy slysze by zabezpieczali sie w ten sposob,ale widocznie wiele osob rezygnowalo w ostatnim momencie.
w sumie te pieniadze to przesylasz sam dla siebie,prawda? na wlasne nazwisko do odbioru w holandii?
jesli tak,to zadnego ryzyka nie ma.

Aha,a nie bylo mowy o wplacie kaucji 160(czy jakos tak) euro za mieszkanie,ale to juz na miejscu?
tutaj tez nie nalezy sie obawiac,chodzi o to ze jak zdemolujesz chate,to maja zabezpieczenie.
Ostatnio zmieniony przez nastka Pią Lip 01, 2011 12:04 am, w całości zmieniany 1 raz  

brbrw 
Poczatkujacy
brbrw

Wysłany: Pon Lip 04, 2011 8:46 am   

nastka napisał/a:
hmmmmmm...... firma BHS istnieje,praca tez jest.Po raz pierwszy slysze by zabezpieczali sie w ten sposob,ale widocznie wiele osob rezygnowalo w ostatnim momencie.
w sumie te pieniadze to przesylasz sam dla siebie,prawda? na wlasne nazwisko do odbioru w holandii?
jesli tak,to zadnego ryzyka nie ma.

Aha,a nie bylo mowy o wplacie kaucji 160(czy jakos tak) euro za mieszkanie,ale to juz na miejscu?
tutaj tez nie nalezy sie obawiac,chodzi o to ze jak zdemolujesz chate,to maja zabezpieczenie.

Moze i tak, ale w wiadomosciach nawet nie bylo numeru telefonu, jak zapytalem o inny kontakt, nie e-mailowy to nic mi nie odpisali, a ja wolalbym sie kontaktowac telefonicznie, no tak pieniadze wysylam na moje nazwisko, o innych pieniadzach mowy nie bylo, tylko to zabezpieczenie. Sam juz nie wiem co o tym myslec.

pawel22 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 04, 2011 12:01 pm   

niby fajnie i kolorowo ale masz im przeslac skan przekazu no i maja xero twoje dowodu osobistego, nie wiem czy to nie wystarczy by ta kase odebrac, musisz przejsc sie do jakies placowki western union i wypytac.

brbrw 
Poczatkujacy
brbrw

Wysłany: Pon Lip 04, 2011 12:22 pm   

Pawel22 dzieki, moze i masz racje, dowiem sie dokladnie i zobaczymy.

nastka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Lip 04, 2011 1:24 pm   

brbrw, jak masz watpliwosci to zadzwon do nich,
http://www.bhsgroup.nl/contact ,mozesz rozmawiac w jezyku angielskim,ewentualnie popros tego Sebastiana ktory z toba sie kotaktowal

[ Dodano: Pon Lip 04, 2011 1:45 pm ]
ah,oczywiscie na ten numer do Amstelveen
Ostatnio zmieniony przez nastka Pon Lip 04, 2011 1:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Dahela 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 05, 2011 12:49 pm   

Też dostałam zwrotną taka wiadomość i nie wiem co o tym mysleć. Boje się, że zapłace i oni przestaną się odzywać. Z drugiej jednak strony to wszystko wyglada na dużą, ładnie zorganizowana firmę... Już nie wiem co myślec bo mama mnie straszy, że zapłace, wyjade i zostanę w polu bez niczego...

Edit:

Ogólnie kupela dzwoniła do Wester Union i oni odradzają w coś takiego się bawić. Mówili, że w Holandii nie wymaga się numeru przekazu i że firmy generalnie nie powinny wymagać i skanu dowodu i potwierdzenia przelewu. Nie wiem dokładnie jak to szło, bo ja z nimi nie rozmawiałam, ale nieco się przestraszyłam. I że ogólnie to dziwne bo firmy nie powinny żądać pieniędzy.

[ Dodano: Wto Lip 05, 2011 4:09 pm ]
Dobra, wysłałyśmy do nich maila ze nie jesteśmy przekonane co do tego czy nas nie oszukują ogólnie gadka szmatka. Dostałam taką odpowiedź:

Cytat:
Witam Serdecznie !

Firma BHS GROUP działa juz od 5 lat. Reprezentuję ją i proszę się nie obawiać. Potrzebujemy wszystkich informacji z kwitka, ponieważ będziemy sprawdzać przez Internet czy pieniądze są. Proszę się określić, bo mamy dużo chętnych, a miejsca są ograniczone. Tutaj wysyłam Pani wstępną umowę, którą bedzie Pani podpisywać w Amsterdamie, jeśli się Pani zdecyduje.

W ciągu 20 min odpisali. Co sadzicie?
Ostatnio zmieniony przez Dahela Wto Lip 05, 2011 2:28 pm, w całości zmieniany 1 raz  

brbrw 
Poczatkujacy
brbrw

Wysłany: Śro Lip 06, 2011 8:55 am   

Potrzebuja informacji z kwitka, przeciez Twoje dane maja na skanie dowodu osobistego, a reszte co im potrzebne to mozemy im podac przez e-maila, nie widze problemu, cos za bardzo kreca, dzisiaj dzwonilem ale narazie nikt nie odbieral - zajete, sprobuje pozniej zanim wybiore sie do pracy moze sie dodzwonie, pozdrawiam

Odpowiedz do tematu