Pleśniawki u dziecka |
Autor |
Wiadomość |
Justyna100
Poczatkujacy justyna
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 11:06 am Pleśniawki u dziecka
|
|
|
Witam wszystkich, podejrzewam u mojej 1,5 rocznej córeczki pleśniawki. Byłam we wtorek u lekarza rodzinnego bo miała bardzo wysoka gorączkę i biały nalot na ustach i policzkach. Lekarz powiedział ze to wirus grypy i podawać paracetamol i do poniedziałku minie. Dziecko jest marudnie i nic nie je ja podejrzewam że to pleśniawki. Czy mogę coś kupić w aptece bez recepty na taką przypadłość. I czy może w Schiedamie jest dobry pediatra, bo mój lekarz niestety wszystko leczy paracetamolem. pozdrawiam Justyna |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 11:38 am
|
|
|
Justyna100,
w Holandii nie mozesz pojsc do lekarza pediatry ,bez skierowania od swojego lekarza domowego lekarze specjalisci przyjmuja w szpitalach lub poliklinikach
plesniawka to.... spruw (candida-infectie in de mond) lekarstwo dla dzieci ,pod postacia zelu wydawane jest wylacznie na recepte |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 4:07 pm
|
|
|
moj huisarts przepisal mi na plesniawki: MICONAZOLNITRAAT 20PCH
2 dni i po plesniawkach sladu nie bylo!
to jest w postaci kremu w tubce,musialam smarowac sobie tym sutki zanim karmilam i tez po karmieniu. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
enjoy
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 3:24 pm
|
|
|
Justyna100 napisał/a: | I czy może w Schiedamie jest dobry pediatra, bo mój lekarz niestety wszystko leczy paracetamolem. |
Ja polecan dr Kenter, ktora przyjmuje w szpitalu w Schiedam, bardzo fajna babka. No ale to oczywiscie jak lekarz rodzinny da Ci skierowanie. |
_________________ Jezeli czegos nie wolno, a bardzo sie chce, to mozna. |
|
|
|
|
madziarka19
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 2:40 pm
|
|
|
hej,w jakim wieku byl twoj maluszek gdy mial te plesniawki? |
|
|
|
|
ja1206
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Kwi 2009 Posty: 103
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 9:23 pm
|
|
|
hej moja malutka miala praktycznie od urodzenia ,do okolo 2 miesiaca,nic nie pomagalo ,dopiero nystatina na recepte pomogla. |
|
|
|
|
|