Brutalne zwolnienie z pracy,zatajenie wypadku itp... |
Autor |
Wiadomość |
madpill
Poczatkujacy madpill
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 12:15 pm Brutalne zwolnienie z pracy,zatajenie wypadku itp...
|
|
|
Witam.Jak w temacie,zostalem brutalnie zwolniony z pracy,TEAMCHEFF zaatakowal mnie i uderzyl (3lata w jednym miejscu pracy),w dodatku mialem wypadek w tym samym zakladzie,ktory zostal zatajony a rowniez bral udzial w tym TEAMCHEFF (zrzucil mnie z bandy)...zwiazki zawodowe wypiely sie tlumaczac ze to nie problem GLOBALNY,a tam wciaz pracuje okolo 100 osob 24/7 bez zadnych praw,a sorry maja prawo do zapier...... a jak nie to wypad....moze nadaje sie to do jakiejs gazety,wiadomosci?Bo chyba NIKT niezdzierzylby codziennnego H U J U MORGE!! zamiast "goojemorge"....Wszelkie pomocne informacje bede mile widziane... |
Ostatnio zmieniony przez madpill Nie Lip 31, 2011 1:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 1:53 pm
|
|
|
madpill,
a to nie twoj temat ...oczywiscie inny dzial forum, inny tytul?
http://www.niedziela.nl/f...ghlight=#223858
ps.
Cytat: | .moze nadaje sie to do jakiejs gazety,wiadomosci?Bo chyba NIKT niezdzierzylby codziennnego H U J U MORGE!! zamiast "goojemorge" |
jak to nikt nie zdzierzy , codziennie takim wyrazem posluguja sie pracujacy tu , nasi rodacy ze o milionach holendrow nie wspomne
a te zaczynajace sie na litere k.. p...i inne padajace z ust naszych rodakow , te mniej cie raza...?
tak na dobra sprawe nie ma takiego slowa goojemorge w jezyku niderlandzkim , jesli juz to goedemorgen |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lip 31, 2011 2:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
madpill
Poczatkujacy madpill
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 2:48 pm
|
|
|
Gochna H,
...tak to moj temat,leczenie wciaz trwa,wiec narazie nic wielkiego nie moge zdzialac...wedlug naszej kultury wiekszosc Rodakow i nietylko uzywa tego wszystkiego jako przecinkow...malo kto potrafi zrozumiec jak w zdaniu....ide po mleko...mozna uzy 3 razy KUR WA....haha ale to taki narod "Bogu" jak w kabarecie neonowka... http://youtu.be/3gSFsALL0dE
...co do jezyka niderlandzkiego,to fakt nie jest to moja mocna strona,akurat tlumaczenie google...obrazowo chcialem tylko przedstawic (rozumie sie akcentowanie ...je a ...ju,jest roznica?) ze w zakladzie panuje calkowite bezprawie i nawet po wizycie u przelozonego i obszernej rozmowie na temat szyderstwa,dyskryminacji i ponizania psychicznego nie ma zadnej poprawy tylko jeszcze potafi przyjsc podwladny szefuncia i z szyderczym usmiechem powiadomic ze zostajesz na nadgodzinach bo on idzie na nadgodziny do Twojej polowki bo jest sroda?!...normanie scyzor otwiera sie w kieszeni!!!! Wciaz pracuje dla tej korporacji tyle ze w innym oddziale(najlepsze w tym wszystkim ze nawet w jednej miejscowosci),konsekwencje ponioslem bo w koncu zostalem wyrzucony ale jak oni moga np.zabronic mi,parkowania auta na parkingu wzdluz ulicy gdzie jest zaklad (3 razy porysowali mi auto pod tym zakladem i zawsze byla wymowka ze parking nie jest ich i ubezpieczalnia nie pokrywa kosztow)? nie moge nawet wejsc na kantyne zakladowa bo mam zakaz....jaki zakaz jezeli osoby trzecie,prosto z ulicy moga wejsc usiasc i zjesc cieply posilek a ja NIE...czy to nie dyskryminacja? |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 12:56 pm
|
|
|
Zawsze sa 2 strony medalu....zawsze.... |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
madpill
Poczatkujacy madpill
|
Wysłany: Śro Sie 03, 2011 1:33 pm
|
|
|
hmmm...tak jak mowisz medal ma dwie stronny...always good guy is a bad guy |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Paź 23, 2011 11:19 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 11:05 am Re: Brutalne zwolnienie z pracy,zatajenie wypadku itp...
|
|
|
madpill napisał/a: | Wszelkie pomocne informacje bede mile widziane... |
Możesz:
- złóżyć do sądu sprawę o pobicie (jeśli masz na to dowody lub świadków), mobbing (jeśli masz dowody lub świadków).
- zgłosić na policję zniszczenie samochodu, informując przy tym kogo podejrzewasz. Pewnie nic z tego nie wyniknie, ale może jednak. Zgłoszenie na policji nic Cię nie kosztuje
- przestań parkować tam samochód i nie wchodź na siłę na teren kantyny. Te miejsca są dla osób mający interes z firmą, osoba z ulicy może tam wejść, bo może mieć interes do firmy. Ciebie po prostu znają i wiedzą, że z Tobą firma już interesów nie robi, więc nie musisz tego ograniczenia traktować osobiście - po prostu zdecydowanie nie mają interesu w darmowym udostępnianiu Ci swojej infrastruktury |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
|
|