Rejestracja w urzedzie pracy |
Autor |
Wiadomość |
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 116 Skąd: Świebodzin FSW
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 5:15 pm Rejestracja w urzedzie pracy
|
|
|
Witam,
Jesteśmy z moją dziewczyną w Holandii juz ponad 3 lata. Ja pracuje na kontrakt stały ale ona od początku przez jedna agencje. Mamy własne mieszkanie w Hadze. Czy moja dziewczyna moze sie zapisac do UWV jako osoba szukajaca pracy?
Czy ktoś juz sie rejestrował w tym biurze? Jakie są szanse na znalezienie pracy operujac angielskim? Czy oni szukają pracy, czy tylko wklejają nasze CV do jakis stron i innych takich....
Pozdrawiam |
_________________ -------------------------------------------
Dzięki |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 5:31 pm
|
|
|
Cytat: | Czy moja dziewczyna moze sie zapisac do UWV jako osoba szukajaca pracy? |
Moze.
Cytat: | Jakie są szanse na znalezienie pracy operujac angielskim? |
Zawsze wieksze niz w przypadku poslugiwania sie wylacznie j.polskim.
Cytat: | Czy oni szukają pracy, czy tylko wklejają nasze CV do jakis stron i innych takich.... |
Oni pomagaja w znalezieniu zatrudnieniu m.in.oferujac programy szkoleniowe . |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 9:28 pm
|
|
|
W zasadzie do UVW idzie się po zasiłek, ale wtedy trzeba podać powody zwolnienia z poprzedniej. Ale jesli dziewczyna nadal pracuje, a szuka czegoś innego, to może się sama zarejestrować na stronie werk.nl i reagować na oferty. Zresztą rejestracja tam jest chyba obowiązkowa, by dostać zasiłek. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 9:42 pm
|
|
|
tak szczerze to oni szukaja pracy tylko dla osob na zasilku...
ale w bazie danych mozesz byc zapisanym, zawsze mozesz szukac czegos na werk.nl |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 9:49 pm
|
|
|
misia0101 napisał/a: | tak szczerze to oni szukaja pracy tylko dla osob na zasilku...
|
No cóż, jak ja dostawałam zasiłek, to musiałam obowiązkowo się na werk.nl zarejestrować, powiedzieli, że jak ktoś jest bezrobotny, to musi aktywnie szukać pracy i jeszcze te poszukiwania dokumentować (kiedy gdzie byłam, z kim rozmawiałam, do kogo dzwoniłam itp) i przechowywać przez 5 lat do kontroli. O takich zasadach usłyszałam od werkcoach`a. Na szczęście ja byłam w takiej sytuacji, że pracę miałam, tylko mało godzin, więc wyrównywali mi "ubytki". Ale żadnej propozycji innej pracy NIGDY nie dostałam, jedynie ulotkę, że jakieś targi pracy będą. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 9:57 pm
|
|
|
dokladnie o tym pisze, ja bylam bezrobotna i nie mialam prawa do zasilku, wiec zapisalam sie na werk.nl
dostalam werkcoach....co sie potem okazalo ze on jest tylko z nazwy, bo tylko raz do niego poszlam na spotkanie i jego juz wiecej nic nie interesowalo,
potem mi taka pani z gminy wytlumaczyla ze werkcoach pracuje tylko tak naprawde dla tych osob ktore sa na zasilku, wiem, wiem brzmi dziwnie ale tak jest
takze ja bylam w takiej sytacji jak opisana w temacie,
jakie profity z werk.nl
to ze bylam w bazie danych, ze moje cv bylo aktywne
i tak zadnej oferty skierowanej ze prosze isc nie bylo
pozatym dostawalam 1x w tygodniu digitalnie taka gazetka z ofertami pracy
moglam ogladac oferty, baaa nawet reagowac, najczesciej odpowiedzia bylo nie pasuje w kryteria, albo juz mialam prace a tu pytanie a jaki zasilek pani ma, mowie zaden, oooo to sorry ale my szukamy tylko kandydatow na zasilku, na pytanie moje w jaki sposob mam zdobyc zasilek nie mogac uzbierac sobie potrzbnej ilosci tygodni, odpowiedzia byla cisza... takze kolo sie w moim przypadku zamknelo... |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 116 Skąd: Świebodzin FSW
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 11:38 am
|
|
|
Na werk.nl juz jest zapisana od poł roku i zero odzewu. btw. nawet nie wiedzialem ze ta strona jest od tego urzedu...hm.
Dzieki bardzo .... odpowiedzi bardzo przydatne.
Pozdrawiam |
_________________ -------------------------------------------
Dzięki |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 12:40 pm
|
|
|
rowniez fajna stronka to www.jobrapido.nl
wpisujesz region, ewentualnie branze jaka cie interesuje, zdarzaja sie dosc ciekawe ofert czasem.pozdrawiam |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Sob Wrz 24, 2011 2:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|