NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kara od posrednika gdzie sie zglosic?
Autor Wiadomość
Daksowy 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:30 pm   kara od posrednika gdzie sie zglosic?

Witam
pracowalem dla posrednika "X' dostalem bezpodstawnie kare i zabrali mi za to ostatnia pensje po czym wyrzucili z firmy. Po jakims czasie zaczelem pracowac bezposrednio u sadownika gdzie sie okazalo ze on zatrudnial u siebie przez ta firme "x" i rowniez nie dostalem od nich pieniedzy za prace... gdzie powinienem sie zglosic do jaka instytucja by mi pomogla w tej sprawie? czy dzwoniac bezposrednio do belastingu moge cos zdzialac?
z gory dziekuje za pomoc

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:44 pm   Re: kara od posrednika gdzie sie zglosic?

Daksowy napisał/a:
(...) bezposrednio u sadownika gdzie sie okazalo ze on zatrudnial u siebie przez ta firme "x" i rowniez nie dostalem od nich pieniedzy za prace (...)

to pracowales bezposrednio czy przez posrednika? jak bezposrednio i nie dostales wynagrodzenia, to bedzie calkiem osobna sprawa...

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Daksowy 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:48 pm   

ja sie zatrudnialem w tym sadzie bezposrednio przez "znajomego" ale ten sadownik jak sie okazalo dla ulatwienia sobie spraw zwiazanych z zatrudnieniem "oddawal" umowy do tej firmy "x" ktora kiedys mnie wyrzucila

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:50 pm   

zobacz czy w umowie nie masz, ze nie mozesz praocwac u tego samego pracodawcy bezposrednio przez jakis okers czasu (zakaz konkurencji) bo mozesz sobie napykac biedy

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Daksowy 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 2:35 pm   

m4rcin napisał/a:
zobacz czy w umowie nie masz, ze nie mozesz praocwac u tego samego pracodawcy bezposrednio przez jakis okers czasu (zakaz konkurencji) bo mozesz sobie napykac biedy

nie dostalem kopii tej umowy tzn nikt jej nie dostawal byla tylko w biurze ale w tym momencie nie pracowalem przez inne biuro tylko przez to jedno. Tak czy inaczej to oni mnie wylali wiec czemu mialbym nie moc pracowac dla kogos innego albo wogole nie pracowac to jest chore moim zdaniem

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 2:55 pm   

jesli podpisales, ze nie bedziesz pracowac bezposrednio dla pracodawcy u ktorego pracowales przez biuro a teraz u niego pracujesz to masz problem.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

Daksowy 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 3:08 pm   

m4rcin napisał/a:
jesli podpisales, ze nie bedziesz pracowac bezposrednio dla pracodawcy u ktorego pracowales przez biuro a teraz u niego pracujesz to masz problem.

nie pracowalem wczesniej u tego sadownika przez to biuro. ogolnie byli tam pracownicy ktorzy byli zatrudnieni na sezon prZez to biuro "x" i przez biuro "y" jak i na stale i oni byli rozliczani przez ksiegowa z biura "x"

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 3:19 pm   

To cie zle zrozumialem.
Zapytaj u sadownika, co jest powodem dla ktorego nie dostales swoich pieniedzy? (masz z nim jakas umowe?)

Daksowy 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 3:20 pm   

teraz jestem w polsce czy dzwoniac pod ten nr tel co podal Konrad_haga 0800- 2700000 cos to pomoze

ps
nie moge sie dodzwonic z polski....

[ Dodano: Pią Wrz 23, 2011 3:23 pm ]
m4rcin napisał/a:
To cie zle zrozumialem.
Zapytaj u sadownika, co jest powodem dla ktorego nie dostales swoich pieniedzy? (masz z nim jakas umowe?)

rozmawialem z nim i mowil ze wyslal pieniadze w zeszly pt powiedzial ze sie dowie czemu pieniedzy jeszcze nie mam na koncie.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 3:57 pm   

mysle, ze zeby zaczac sprawe wyjasniac z jakas zewnetrzna instytucja, to musialbys znac dokladnie warunki na jakich pracowales itp.
ja nie do konca rozumiem w jaki sposob wyladowales ponownie w biurze "x" skoro zatrudniales sie u sadownika i z nim podpisales umowe. a jezeli biuro "x" tylko prowadzilo ksiegowosc sadownika, to jest on ci nadal winien pieniadze za prace.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

kartoflak 
Poczatkujacy
kartoflak

Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 11:18 am   

http://www.arbeidsinspectie.nl/
0800 - 27 00 00 0 (gratis).

Tutaj mozesz skladac jakiekolwiek skargi, tylko musisz sobie znalesc lumacza.

Odpowiedz do tematu