NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy oplaca sie pracowacw UKD z wateringen???
Autor Wiadomość
cobra 
Poczatkujacy
-

Pomogła: 1 raz
  Wysłany: Czw Sty 31, 2008 5:20 pm   czy oplaca sie pracowacw UKD z wateringen???

czekam na opinie o firmie UKD z Wateringen ?
czy oszukuja?
czy oplaca sie tam pracowac?
ci ktorzy tam pracuja , niech sie odezwa!!

lolina
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 2:58 pm   ukd-wyjazd we wtorek

hej jedzie ktoś we wtorek z pośrednictwa UKD do pracy przy kwiatkach??

gatto
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 4:03 pm   Czy warto z UKD ????

Czytam wasze pytanie i przerazenie mnie ogarnia , tyle ludzi siedzi bez pracy w tej firmie albo maja po kilka kilkanascie godzin na tydzien wiec po co was sciagaja ? Jezeli nawet masz tylko 40 godzin jakims cudem to dostaniesz 190 EU do reki a powinno byc okolo 240-250 EU !!! Lepiej poczekac i znalezc cos lepszego ale decyzja nalezy do WAS ???

guma22
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 6:35 pm   Re: Czy warto z UKD ????

kolega ma racje nie warto jechac do ukd bo oszukuja a jesli niemasz ukonczone 23 lat masz 4 euro do ręki

cobra 
Poczatkujacy
-

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 6:54 pm   

a ile placa jesli ma sie skonczone 23 lata ..??

gatto
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 18, 2008 2:48 pm   ukd

Ukd = urlop kadzego dnia. najgorsza firma w holadni 40 osób kadzego dnia siedzi w domu i czeka na prace placa za rmieszkanie i ubespieczenie = 80 euro tygodniowo + dodatkow kary za co kolwiek. kupa i tyle

zwolen 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 06, 2008 6:48 pm   UWAGA NA UKD!!!!!!!!!!!!!!!

Witam(:
Pracowałem w tej firmie przez ponad 2 miesiące w 2007, moi przyjaciele wytrzymali tam rok. Chciałbym siĘ teraZ PODZIELIĆ Z wAMI UWAGAMI NA TEMAT TEGO BIURA. Znaleźliśmy sobię pracę w tym biurze poprostu przychodząc do niego w Wateringen- więc nie była to praca przez pośredników czy biura w Polsce. Oczywiście na początku trzy Polki pracujące w tym biurze lały sam "miód na nasze Uszy" i zapewniały jak to będzie cudownie. Tak na marginesie te trzy Panie to: Alicja, Barbara, Katarzyna- ogólnie wszystkie niezbyt kompetentne. Chyba poczuły się już wielkimi Holenderkami bo kilka lat przebywają na terenie Holandii. Nic nie można z nimi załatwić, są tragiczne w rozmowie i niczego nie wiedzą( jeżeli chodzi o poziom merytoryczny ich wiedzy w sprawach prawa pracy holenderskiego to moja subiektywna ocena to - w skali od 1 do 10- Alicja daję 0,5, Basia daję 3, Kasia 0,2- Kasia wogóle jest bardzo specyficzna i że niby niewiele wie, ale oczywiście chroni interesy swoich cudownych holenderskich pracodawców). Nie wiedzą nawet która pozycja na pasku wypłaty to zapłacony podatek. A są to pracownice biurowe, piastujące te stanowiska już kilka lat i mają tak żenująco niski poziom wiedzy. Masakra. Ogólnie jak już będziecie mieli z którąś z nich rozmawiać to jeszcze w miarę jest Basia. Alicja totalna pomyłka, Kasia nic nie załatwi chociaż podobno (jak wieść gminna niesie) jest tam najbardziej doświadczona. Załatwia tylko sprawy swoim przydupasom i gra wielka damę jak jeżdzi z niejakim Danem po fabrykach gdzie pracują na ich kawę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wykorzystywani do cna Polacy. Chodzi z fałszywym uśmiechem i zgrywa się. Kurde jak to piszę to mi się już ciśnienie podnosi. Całe szczęście, że wyjechałem od nich po dwóch miesiącach. Ale to co mi opowiadali moi ludze, którzy u nich dalej pracują to przerasta wszystko. Na przykład te benadziejne biuro wprowadziło obowiązek telefonicznego umawiania się na wizyty w biurze. To oznacza, że nie można tam przyjść kiedy się Wam podoba tylko musicie wcześniej zadzwonić i łaskawie poprosić o "audiencję" u jednej z trzech wyżej wspomnianych niby Holenderek. Jeżeli chodzi o sama pracę to były takie tygodnie pracy kiedy miałem 10 godzin pracy!!!!!!!!!!!!!!!! a księżniczki w biurze nic nie mogły zrobić w tej sprawie. Dla mnie te kobiety nie załatwiły żadnej sprawy, a prosiłem o kilka. Zawsze to samo, że trzeba czekać, że szef coś tam, że dużo Polaków. Bez kitu poważnie się zastanówcie nad tym jak chcecie tam pójśc do pracy. No chyba, że 100 euro wypłaTY TYGODNIOWO wAM WYSTARCZY :031: JA JESTEM BARDZO NIEZADWOWOLONY T TEGO BIURA I NIKOMU GO NIE POLECAM. MAJĄ TAM NAS POLAKÓW ZA ŚMIECI- A NAJGORSZE, ŻE TAKIE TRAKTOWANIE NAS JEST SPRAWKĄ Między Innymi TRZECH POLEK. BO OCZYWIŚCIE MAŁO KTÓRY Z NAS UMIE MÓWIC PO HOLENDERSKU WIĘC JESTEŚMY ZMUSZENI KORZYSTAĆ Z TAK ZWANEJ"OPIEKI" ALICJI, BARBARY I KATARZYNY. TERAZ TO JUŻ SIĘ ŚMIEJĘ, ŻE MOGŁEM BYć TAK GŁUPI I TAK SIĘ DAWAĆ TRAKTOWAĆ. Dodatkowo kary za wszystko: za korzystanie z samochodu, za brud w mieszkaniach, za wcześniejsze zerwanie umowy. Nie miałem zbyt wiele czasu żeby sprawdzić czy to wszystko jest zgodne z prawem, ale obiecałem sobie, że to zrobię. Jak już bedę wiedział coś więcej to napewno napiszę. Jedyne co dobre w tej firmie to to, że zawsze płacą na czas i nie problemu z przelewami i tygodniowymi rozliczeniami. :039: Pozdr.
P.S zapomniałem jeszcze dodać, że to beznadziejne biuro nie daje kopi egzemplarza umowy dla pracownika w dniu jej podpisania. Ściemniają, że pracownik musi podpisać umowę i dostanie dopiero swój egzemplarz kiedy bedzie ją rozwiązywal (tak też się dzieje ale ja musiałem się o swoją upomnieć - kolejna żenada w tym biurze). A tego już jestem pewien, że jest to niezgodne z prawem bo każda z osób gdziekolwiek na świecie podpisując umowę o pracę MUSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! otrzmać swój egzemplarz. No a UKD sobie w ten sposób łamie bez skrępowania prawo- bo Przeciez Polaczki się nie upomną. I tym samym nie określaja nam do kiedy bedziemy u nich pracwać więc w każdym dniu mogą tą umowę rozwiązać wpisując na nią datę końca umowy (bo zapomniałem wcześniej napisać, że przy podpisywaniu umowy wspomniane wcześniej "Gwiazdy" biura UKD wpisują tylko datę rozpoczęcia pracy a zakończenia nie) I jak oni mają czelnośc reklamować się w necie, że jako pierwsi otrzymali wpis do rejestru agencji pośredniczących w szukaniu pracy Ministra Pracy w Polsce. Ludzie naprawdę darujcie sobie to gówno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest tam jeszcze mnóstwo innych łamiących prawo rzeczy, o których nie chce mi sie pisać w trosce o swoje zdrowie psychiczne :039: Ludzie miejcie na uwadze to, że ja przez to przeszedłem więc nie są to hisorie usłyszane od innych tylko przećwiczone na mojej właśnej skórze.
Ostatnio zmieniony przez zwolen Pią Mar 07, 2008 12:21 am, w całości zmieniany 1 raz  

poziomka
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 9:45 am   praca w UKD

Witam!!! Jak najbardziej zgadzam się z opinią Zwolen. Panie z Biura czyli Kasia, Basia i Alicja są kompletnie merytorycznie nie przygotowane do pracy jaką wykonują. To ich "Centrum Logistyczne" w Watteringen to jak twierdza warowna - jak nie zadzwonisz i nie przekonasz swoich "opiekunek" do teamtu swojej osobistej wizyty w biurze - to nici z tego. Nie wpuszcza Cię do biura!!!!!! Te ich infantylne tłumaczenia na temat braku kontraktu oraz innych spraw np. ubezpieczenia?? niczego się nie dowiesz. Panie zawsze mówią że one "muszą to sprawdzić" i oddzwonią. Ludzie to biuro to banda oszustów. Płaca ludziom za jeżdżenie autem jako kierowca 4 euro za dzien - nie ważne czy robisz 15 czy 150 km dziennie - i jest to nie po drodze do twojej pracy - dostajesz 4 euro - a jesli się nie zgodzisz to straszą busem do Polski!!!!!Więc lepiej nie mówić że posiada się prawo jazdy. Poza tym chyba jakies przekręty robią na ubezpieczeniu bo ludzie czekają na karty ubezpieczeniowe po dwa, trzy a nawet pięć mieięcy!!!!. NIE POLECAM!!! To wszystko wiem z autopsji, więc uwazajcie. Pozdr.

cobra 
Poczatkujacy
-

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 11:54 pm   

w tej firmie przydalaby sie kontrola!!!

a w dodatku zwalniaja osoby z byle powodu(ostatnio moja znajoma zwolnili z jednej firmy- ja po prostu bylam w SZOKU..., inni pija, pala, cpaja w czasie pracy i nadal pracuja.....)/
ja sie dziwie co te "panie"" w tym biurze robia. chyba jajka wysiaduja, co jedna to lepsza...ale bez komentarza...!!!
(brak slow)

jak pisal kolega zwolen- -ludzie darujcie sobie to GOWNO!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez cobra Pią Mar 28, 2008 12:06 am, w całości zmieniany 2 razy  

D&M 
Poczatkujacy
wieczny student

Wysłany: Pią Mar 28, 2008 10:03 am   

przepraszam ze odbiegam troche od tematu ale jak czytam kolejny post podobnej tresci o tym ze biura posrednictwa robia waly na nas, Polakach to mnie krew zalewa.
kto wydaje takim firmom pozwolenia??
Ministerstwo Pracy w PL??
przeciez to jakas zenada!!
musi byc jakies wyjscie by ukrucic takie procedery o jakich ludzie pisza tu na forum!!
nie wierze ze nie ma zadnych opcji by dobrac sie takim biurom do dupska i uprzykrzyc im strasznie zycie!
a moze po prostu kazdy swoje narzeka ale boi sie cokolwiek odezwac glosniej?
bo straci prace? ciepla posadke?
wiec lepiej pomiauczec tutaj niz cokolwiek z tym zrobic.
wydaje mi sie ze jesli polityki coponiektorych biur sie nie znienia to cos MUSI predzej czy pozniej pierdyknac i sie posypac!!
nie wierze ze w naszej polskiej mentalnosci i naturze brak cech ktore pozwolilyby cos z tym zrobic.
ciekawe tylko kto pierwszy rzuci kosci...

poziomka
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 4:43 pm   Złączmy siły!!

W sumie to powinnismy tak zrobic!!! Może w koncu coś zacznie się zmieniać w biurach, bo jak narazie to jestesmy wykorzystywani na maxa!!! Przyłaczam się do propozycji:):):)I z miłą chęcią zawiadomie odpowiednie instytucje o procederach mających miejsce w UKD. Pozdrawiam i czekam na odzew byłych pracowników UKD:) W kupie siła jak to mówią....:D

oko 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 12:07 am   

zgadzam się z poprzednikami UKD to najwieksze gówno w jakim pracowałem. ściągneli mnie do pracy po to żebym najpierw siedział 8 dni czekając na prace. przez tydzień musieliśmy się prosic o naprawe pieca bo niebyło ani ogrzewania ani ciepłej wody, a pani Kasia stwierdziła w rozmowie telefonicznej(bo do biura niemożesz iśc jak sięnie umówisz) że 15 stopni w południe w domku to jest bardzo ciepło bo to nie antarktyda a jak mi się nie podoba to mam jechac do polski. z moją kobietą płaciliśmy po 60 euro za pokój tygodniowo w którym szyba z dzwi była zastąpiona dyktą z mebli ledwie się to trzymało nieszło ich zamknąc bo klamka była rozwalona, w łazience zawsze waliło z wanny, podczas przypływu woda w kiblu i kuchni niechciała sie spuszczac to potrafiło stac nawet tydzień. dwóch współlokatorów czekało 8 tygodni aż dostaną konta bankowe(UKD zaoferowało im pomoc w założeniu konta) przez ten okres dostali tylko 150euro zaliczki na dwóch.jeśli jesteśchory to nawet nie proś o lekarza bo pani Kasia powie ci że masz pic gorące mleko z miodem, tak to nie żart tak traktują tam ludzi. mmacie skosic trawe bo jak nie to kara po 50 euro, macie umyc okna bo jak nie to kara 50 euro. zrobisz prywatne kilometry autem służbowym 50 euro kary, przepraszam jak opuszczałem UKD to podnieśli tą kare do 100 euro.

Coccolinco 
Super gaduła

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 11:21 am   

Ogłaszają się teraz w niedzieli.nl z biura w Hadze, że szukają ludzi do pracy od 1 maja i dają bonus 100€. Wiecie może co to za bonus ? :031:

Madadziara 
Poczatkujacy
Lotomotokomar

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 11:43 am   

Jezeli moge cos dodac to zgodze sie zkolega ''zwolen'' to ukd to poracha ,tak jak wszystkie do okola gdzie posrednicza polacy i polacy w nich pracuja.Sama pracowalam w ukd i panie byly bardzo mile-bo pierwsze co nie rozmawialam z nimi tyko z szefem.Ludzie jak znacie jezyk to olejcie posrdnikow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Traktuja nas tak bo se dajemy !Ostro z nimi trzeba jechac :079: :072: wszyscy posrednicy zapominaja ze jestesmy po tej samej sronie ,oni tez sa dla wiatrakow polskimi czarnuchami!!!!Tylko ze oni jeszcze bardziej (posrednicy )wchodza im w dupe! moja maxyma to
''JAK SIE NIE BEDA CIEBIE BAC TO SIE BEDA Z CIEBIE SMIAC'' elo :038:

mloda 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 11:41 am   UKD

WITAM MAM WYJAZ Z TEJ FIRMY 12 MAJA PO PRZECZYTANIU WASZYCH OPINI JESTEM W SZOKU MOZE KTOS NAPISZE NA MOJE GG 13967917

Odpowiedz do tematu