Ziek a działalność gospodarcza |
Autor |
Wiadomość |
Andrzej.G85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2018 8:09 pm Ziek a działalność gospodarcza
|
|
|
Hej, mam sprawę, aktualnie jestem na zieku, jednak chcę otworzyć działalność gospodarczą w Polsce czy istnieje jakaś kolizja aby prowadzić te dwie sprawy jednocześnie (czyli ziek w Holandii , a w tym samym czasie rozpocząć prowadzenie działalności w PL, wspomnę iż działalność jest internetowa i nie wiąże się z żadną cieżką pracą wykonywana może być w domu. ) ? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2018 9:05 pm
|
|
|
Andrzej.G85,
Zdecyduj sie ,albo chorujesz, albo pracujesz !
Najlepiej zapytaj o to w UWV ,zobaczysz jak szybko przystopuja ci wyplacanie chorobowego, wtedy na wlasnej skorze przekonasz sie czy to jednak koliduje czy nie z praca na boku .
Doloz jeszcze i ty swoja cegielke, do tej ostatnio rozpetanej nagonki na polakow pobierajacych holenderskie zasilki ...zenada .
https://nos.nl/nieuwsuur/video/2248813-zo-bedriegen-poolse-tussenbureau-s-het-uwv.html |
|
|
|
|
Kiepo
Gaduła
|
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2018 4:04 pm
|
|
|
Coz z tego ze Ambasada Polska wystosowala pismo ,skoro info za pomoca tutejszych mediow poszlo juz w swiat ...
Staram sie byc obiektywna jednak cos jest na rzeczy, skoro zajelo sie tym holenderskie ministerstwo .
Linka nie podaje, kazdy moze sobie znalezc info w necie ,wpisujac odpowiednia fraze. |
|
|
|
|
|