NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
potrzebuje namiary na pediatrę
Autor Wiadomość
Yasmina 
Poczatkujacy
Yasmina

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 12:08 am   potrzebuje namiary na pediatrę

jestem z Almere , pilnie potzrebuję namiar na polskiego pediatrę , mam małe dziecko , czuję że dzieję się coś niedobrego płacze cały czas w niebogłosy wije się z bólu świszczy mu w oskrzelach jak oddycha , strasznie się martwię o niego a tutaj byłąm już na pogotowiu dali tylko czopek paracetamol i synek wziął inhalację , pomogło na chwilę , nie ufam tym metodom jakie są tutaj stosowane dlatego pilnie muszę skonsultować się z polskim pediatrą żeby móc spać spokojnie , kto ma dzieci wie o czym mówię
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 22, 2011 12:46 am, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 12:56 am   

Yasmina,

z tego co mi wiadomo to w Almere nie ma pediatry polskiego sa natomiast holenderscy

http://www.zorgkaartneder...rts/almere-(fl)

nie wiem ,czy ponizsze adresy sa nadal aktualne, bo pochodza ze starego tematu z forum
(mimo wszystko podaje )
http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=5270

1.Pani Jadwiga Kobylinska-Babiej, lekarz pediatra
adres: Szpital Ruwaard van Puttenziekenhuis, Ruward van Puttenweg 500, 3201GZ Spijkenisse.
tel: +31-181-658-888 (ogólny numer na szpital

2.Pan Paweł J. Światkowski, lekarz pediatra
adres: Szpital Ruwaard van Puttenziekenhuis, Ruward van Puttenweg 500, 3201GZ Spijkenisse.
tel: +31-181-658-888 (ogólny numer na szpital)

Do lekarza pediatry, obojetnie czy bedzie to polski, czy holenderski potrzebne bedzie skierowanie od huisarts
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 22, 2011 1:01 am, w całości zmieniany 1 raz  

joaśik1001 
Poczatkujacy
joasik1001

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 11:21 am   

A może spróbuj w Biurze Konsultacji,tam też są pediatrzy.W każdym biurze kons.możesz przyjść jednego dnia nie umawiając się wcześniej.Musisz zobaczyć w książeczce swojego dziecka kiedy twoje biuro ma taki dzień.Oczywiście jeśli twoje dziecko nie skończyło jeszcze czterech lat.
fakt,że polski pediatra przydał by się w Nl,ja również za każdym razem kiedy moje dziecko choruje dostaję paracetamol,a czasami lekarz mówi z uśmiechem na twarzy"samo przejdzie" a mały tak kaszle,że aż wymiotuje... :039:
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla twojego malucha:)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 11:35 am   

joaśik1001,

Cytat:
A może spróbuj w Biurze Konsultacji,tam też są pediatrzy

ze tak zapytam a ty tam chodzilas ze swoim chorym dzieckiem ?

fakt sa tam pediatrzy,ich asystenci , ale nie przyjmuja chorych dzieci ...

chyba mylisz Consultatiebureau-arts, z lekarzem pediatra przymujacym chore dzieci w szpitalu

(zerknij co wchodzi w zakres wykonywanych czynnosci w takim consultatiebureau)

http://www.kiza.nl/content/consultatiebureau-arts
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 22, 2011 11:39 am, w całości zmieniany 1 raz  

joaśik1001 
Poczatkujacy
joasik1001

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 12:35 pm   

kobieta pracująca w Biurze konsultacji powiedziała mi,że jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości,mogę przyjść na taką nieumówioną wizytę.Moje dziecko akurat wtedy miało problemy ze skórą,lekarz domowy przepisał hydrokortizon,ale niestety nie pomagał,przy kolejnej wizycie rozłożył ręce i powiedział,że z czasem samo przejdzie...niestety nie przechodziło...Poszłam więc z nim do Biura Konsultacji i przyjęła mnie pediatra,która umówiła się z nami na konkretny dzień,aby sprawdzić z czego bierze się wysypka.Okazało się iż mały ma skazę białkową.
Yasmina szuka pomocy,więc piszę gdzie pomogli mi...to tyle...

Odpowiedz do tematu